УКР РУС

Росія напала на Україну: Луческу вимагає жорсткіших санкцій для росіян, ризик захисника Шахтаря, допомога Реала

16 березня 2022 Читать на русском

Футбол 24 продовжує інформувати про все найважливіше у світі футболу після вторгнення Росії на наші землі й початку війни. Оновлюйте цю новину для свіжої інформації. Все буде Україна!

Підтримка для України не має меж, а от новинний редактор – має. Відтак, це вже дев'ята новина, де Футбол 24 висвітлює російське свавілля на нашій землі.

Попередня публікація: Росія напала на Україну: Ярмоленко забиває і плаче, несподіване навернення Ракицького.

21:40. Як підтримують Україну на матчах Бундесліги.

21:00. Шева звернувся до росіян: "Кожен, хто проти війни, повинен піднятися, говорити голосно. Зупиніть її, шукайте мир. Подумайте про людей та дітей, які вмирають без сенсу".

20:45. Сильні слова Рустама Худжамова:

20:20. Динамо отримало від УЄФА пропозицію щодо дати матчу зі Спортінгом в Юнацькій лізі.

19:30. Почесний президент СК Дніпро-1 Юрій Береза видав кілька гострих цитат:

– "Дебіли, які довірилися Путіну, набагато гірші за орків з фільму "Володар кілець" – вони завжди були бздунами".

– "Тимощук – це падаль, непотрібна ланка в еволюції".

18:35. Європейський клуб готовий прихистити збірну України U-16 на час війни.

18:00. Українець забив класний гол проти чемпіона Польщі й поцілував капітанську пов'язку в кольорах прапора.

17:20. Мірча Луческу перевзувається на ходу: "Відмова Польщі грати проти Росії – правильне рішення в цій ситуації. Футбол потребує миру. Щоб грати у футбол, навколо не може бути війни. Тож Польща ухвалила правильне рішення. Важко уявити, щоб Польща чи будь-яка інша команда грала проти Росії в нинішніх умовах".

16:40. Мораєс офіційно перебрався з Шахтаря у Корінтіанс. Один з найтитулованіших клубів Бразилії прийняв форварда, який встиг засвітитися у збірній України. Схожим напрямком може піти Маркос Антоніо, якого раніше сватали у Ювентус.

16:16. "Тимощук – просто сцикун": екс-капітан збірної України назвав росіян вбогими людьми і мілким народом. Достукатися нормальними словами, як завжди не вдалося.

15:50. Шевченко організував збір коштів на підтримку України. Ціль – 2 мільйони фунтів. Завдяки внескам перших 54 людей вдалося зібрати 32 тисячі фунтів.

15:00. Корнієнко ризикнув повернутися у рідну Полтаву. Багато гравців з Шахтаря пропонували одлноклубнику фінансову допомогу, адже вони зараз далеко.

14:14. Бондар: Харків був, є та залишиться українським. Ніяких напівтонів. Захисник Шахтаря, який народився у цьому славетному місті, твердо знає і заявляє – всі ці жахіття з мирними людьми виробляє саме російська нація, російський народ, який упивається цим терором.

13:40. "Українці – велика нація": Олексій Михайличенко оцінив вчинки росіян, розповів про величезну віру в нашу перемогу і єдиний матч, який переглянув у час війни. Похвально, що екс-наставник Динамо дав інтерв'ю українською мовою.

13:13. Реал виділив мільйон євро на потреби біженців з України. Клуб, де грає Андрій Лунін, просто не міг залишитись байдужим.

12:30. "Ми не вірили, що Росія нападе": Рябоконь – про виліт з Туреччини перед початком війни та долю гравців Десни.

12:00. Гравці Рейнджерс допоможуть Україні з власної кишені, відмовившись від частини зарплати і приєднавшись до Селтіка та збірної Шотландії.

11:30. "Сезон УПЛ обіцяв бути як ніколи сильним": Красніков пояснив, як війна зірвала новий розквіт футболу в Україні.

11:11. Шовковський: Усе, що пов’язано зі словом "рускій" буде пов’язано з нелюдом, з нацизмом, з фашизмом, з геноцидом. Легендарний український голкіпер занурився в зовсім недавню історію, коли Путін починав з вбивств своїх же росіян, а потім продовжив нести війну у світ.

10:30. Гарна новина. "Луческу таки зрозумів, що Путін – злочинець, а цей жах треба зупинити, зокрема, і введенням ще жорсткіших санкцій у трьох сферах. Тренер Динамо вірить у перемогу України і повернення до Києва після війни. Погана новина. Румун продовжує наполягати на тому, що "не варто прирівнювати російських спортсменів до Путіна".

Він пояснив, чому не підтримує дискваліфікацію осіб, які поголовно відмовчуються, по суті схвалюючи масові вбивства мирних жінок, дітей, людей похилого віку. А деякі російські з дозволу сказати спортсмени навіть цілком відверто закликають і далі вбивати українців, вивішуючи окупаційні символи і оспівуючи свого вождя за те, що виносить терор і злочини далеко за межі Росії. Уже не кажучи про тих, які у приватних повідомленнях їхнім колегам з України, заливаються радістю від бомбардування ракетами житлових масивів.

10:00. Яремчук – про вихід Бенфіки в 1/4 ЛЧ: "Мої друзі і народ воюють в Україні, я не можу цього зробити, але мені потрібно битися на полі".

09:09. Директор Полісся вступив до тероборони. Володимир Загурський розумів невідворотність війни ще після зухвалий заяв путіних, а зараз переконаний: "після перемоги Україна матиме величезний вплив у світовій політиці".

09:00. Трубін озвучив принципову позицію штабу Де Дзербі на початку війни. Похвально.

00:00. Динамо перерахувало мільйони гривень лікарням та дитячим будинкам. Артем Франков назвав точні суми.

15 березня

21:55. Беньямін Вербіч не забуває про Україну навіть після переходу в Легію. Словенець продовжує купувати екіпірування для військових.

21:00. Динамо U-19 готується до матчу Юнацької ліги УЄФА проти Спортінга. Гра, яка мала відбутися спершу 2, а потім 9 березня, може пройти на нейтральній території. Команда Ігоря Костюка мала грати вдома, але очевидно, що через війну цього вже не буде.

20:23. Катерина Монзуль отримала призначення на матч Серії А. Поки що жіночої, але не виключено, що українка працюватиме і на інших поєдинках.

19:55. Брати Суркіси покинули Україну після початку російського вторгнення. Зауважимо, що обом за 60, тому обмеження на виїзд за кордон, яке діє на час воєнного стану, до них не застосовується.

19:20. Челсі намагався обійти санкції на матч Кубка Англії, але суперник лондонців розкусив хитрощі та не погодився на аферу.

18:55. Легіонери продовжують працевлаштовуватися в інших чемпіонатах. Верес і Зоря відпустили своїх футболістів.

18:15. CAS відмовив Росії у призупиненні дискваліфікації з єврокубків. Щодо збірної Росії справу ще не розглянули. Рішення обіцяють ухвалити до кінця тижня.

17:50. Андрій Шевченко поселить українських біженців у своєму домі в Лондоні. Також українська легенда допоможе знайти прихисток ще 150 землякам.

17:30. Зірка збірної Польщі пояснив рішення придбати автомобіль швидкої допомоги для українських дітей.

17:15. Англійський Уотфорд розпочав продаж сувенірної продукції в українських кольорах. Всі кошти передадуть у Червоний Хрест для потреб постраждалих від війни.

16:40. ДБР вилучило в екс-президента Арсенала Рабіновича зброю та великі суми готівки. Обшуки ведуться в багатьох проросійських депутатів, які незаконно перетнули чи планували перетнути державний кордон України під час воєнного стану.

16:20. Перший матч після перемоги України відбудеться на Донбас Арені у Донецьку. Павелко виступив з гучною заявою.

16:06. Суркіс намагається знайти безпечні місця для гравців Динамо. Молодь вже вирушила за кордон.

15:50. No Guerra: італійський футбольний клуб оригінально виступив проти війни в Україні. Гравець з прізвищем "Війна" змінив напис на свої футболці та відзначився двома голами.

15:30. "Тимощук як людина виявився гівном": рекордсмен Дейвідас Шемберас брав Кубок УЄФА із ЦСКА, але зараз допомагає Україні.

15:15. Апдейт щодо Дзюби. Капітан збірної Росії таки і надалі сліпо та боягузливо підтримує вбивства мирних українців з подачі свого вождя Путіна, цинічно називаючи їх "політичними моментами". Молодець, Артьом, можеш розраховувати на медальку. Виявляється, що це просто наставник національної команди Карпін його не так зрозумів.

Валєрій теж поспішив виправитися і покаятися – мовляв, ляпнув щось не те, проговорився про страждання сусідів і родичів, забув за лінію партії, що масові вбивства і знищення житла українців – це ж насправді звільнення за версією російської пропаганди.

Цікаво, що Зеніт оперативно випустив аналогічну заяву з цього приводу, що й двоє інших фігурантів. Здавалося б, до чого тут клуб до особистого спілкування тренера збірної і гравця. Цікаво, що перед тим на Дзюбу вже встиг наїхати неадекватний рашист Мілонов, який порадив йому втікати в Україну і назвав "підлим зрадником". Типова Росія.

13:20. Суркіс зробив першу публічну заяву щодо війни. Президент Динамо розкрив своє ставлення до дій Росії.

12:50. Металіст не віддає гроші за гравця, якого рекламував Ярославський. Харків'янам погрожують зверненням у ФІФА.

12:22. "Маму та тітку відразу вбили, а його поранили в голову – помер у лікарні". З'ясували подробиці трагедії українського футболіста.

12:00. "Побачив у небі 20 гвинтокрилів, ми побігли у підвал": Ващук дивом рятував сім’ю у Гостомелі – їжі було на 3 дні, витримали 15.

11:40. Дешевий піар чи починає доходити, хто є хто у злочинній війні на чужій землі? Скандальний Дзюба відмовився від збірної Росії через війну в Україні з оригінальним і навіть сенсаційним поясненням.

11:11. "Ярмоленко знайшов найкращий момент, щоб допомогти своїй країні". Одноклубник зацінив майстерний гол, нову роль і сльози українця.

10:50. Ахметов з початку війни збіднів на 9,5 мільярда доларів. Forbes оновив статки українських багатіїв, зокрема, власників футбольних клубів.

10:30. "Путіна чекає трибунал – нехай ця скотина вже швидше загнеться": Федецький не сумнівається в перемозі України.

10:10. "До зустрічі в мирному Києві і незалежній Україні": Вербіч не розриває усі зв'язки з Динамо. Словенський легіонер показав, до слова, приклад небайдужості, активно фінансово допомагаючи українській армії громити російських мародерів і катів.

09:59. "Там лінія фронту, запеклі бої чи не щодня": гендиректор Чернігова – про обстріл двох стадіонів міста. У всьому місті майже не залишилося місць, які б не постраждали від російських обстрілів.

09:40. Маліновський вразив Європу світлиною обстріляного Києва. Ішов 20 день війни, а звірствам Росії немає кінця-краю.

09:25. "Ми стали героями в очах усього світу": Бондар зі Савіною займається активним волонтерством, а їхні близькі розкидані зараз по різних містах. Українці переможуть тотальне зло, переконаний захисник Шахтаря.

09:09. Федецький пригадав, як Тимощук допомагав українським військовим. "І після цього засунути язика в дупу і мовчати..." Тренер Зеніта прекрасно знає, що витворяють російські вбивці на його рідній землі. Чи вже не такій і рідній?

14 березня

23:00. Роман Зозуля подякував волонтерам, які допомагають ЗСУ знищувати безмозгих рашистських орків.

22:20. "Луческу має піти", – ультрас Динамо зробили заяву щодо дій Суркісів та інших представників клубу у час війни.

21:35. Андрій Павелко розкрив плани щодо завершення сезону УПЛ.

20:45. Ярослав Ракицький після розриву контракту з Зенітом перебуває в Туреччині та веде перемовини з Істанбул Башакшехіром.

20:20. Беньямін Вербіч знайшов команду до кінця сезону. Легіонер Динамо виступатиме за польську Легію, після чого повернеться в Київ. А Карлос Де Пена наблизився до повернення в рідний клуб. Вітінью тим часом не покине Динамо.

19:15. Андрій Ярмоленко передав "ніштяки" розвідникам Чернігова.

18:30. Дортмундська Борусія прихистила двох футболістів з України. Форвард Зорі Раймонд Овусу та захисник Динамо Алан Ауссі вже тиждень тренуються з командою U-23, а сьогодні Марко Розе залучив їх до роботи з першою командою.

"Я планував залишатися в Україні, але потім почали падати бомби, розриватися ракети. Я чув їх своїми вухами. Війна підійшла дуже близько, і я злякався. Вирішив тікати. Дорога в Німеччину забрала багато сил. Страшно, я ніколи раніше не бачив війни. Зараз тренуюся в Борусії. Навіть зробив фотку з Холандом після тренування. Фантастика", – розповів Овусу.

17:50. Юрій Вернидуб воює за Україну!

17:25. Saudi Media Group зробила пропозицію в 3,5 мільярда доларів щодо придбання Челсі в Абрамовича. Пишуть, що прямого фінансування від уряду Саудівської Аравії ця компанія не має, тобто не пов'язана з власниками Ньюкасла.

16:40. Португальський Ріу Аве красиво підтримав Україну, що б'ється з російською ордою. На ігрових футболках з'явилися імена гравців українською мовою. Усе екіпірування продадуть для закупівлі товарів першої необхідності.

16:20. Зірка збірної Польщі подарував автомобіль швидкої допомоги для українських дітей. Раніше він називав російських військових бандитами.

16:00. Ребров підтримав санкції щодо Абрамовича: "Це не залишає сумнівів, що він був пов'язаний з Путіним".

15:40. Микола Васильков, колишній прес-аташе екс-тренера збірної України Андрія Шевченка, продовжує допомагати українській армії. Він виставив на аукціон раритетну футболку з унікальним дизайном.

15:25. Захисник Краковії Олексій Дитятьєв назвав головну відмінність між українським і російським менталітетами. "Вони будуть голі-босі ходити в Росії, але нічого не зроблять", – підкреслив футболіст.

15:00. Леванте прихистив двох юних гравців Кривбаса, які перебували з українським клубом на зборах в Туреччині.

14:50. "Нехай ідуть услід за російським кораблем": чемпіон світу благословив в далеку дорогу манкурта Тимощука і Ко.

14:40. "Судаков ховається у бункері, а міг би грати за Барселону": екс-тренер Шахтаря оцінив потенціал колишнього підопічного.

14:30. Олег Лужний "повернувся" у роздягальню лондонського Арсенала. Каноніри символічно включили легендарного захисника у заявку на матч проти Лестера. Сам Лужний після початку війни вступив до лав тероборони.

14:20. Колишній захисник Динамо, Спартака і збірної України Владислав Ващук розповів про складні два тижні у Гостомелі після нападу росіян на нашу землю: "Бомбили 15 годин поспіль, а на сусідній вулиці дівчина народила дитину".

14:00. Найкращий бомбардир Металіста скористався спеціальним дозволом ФІФА через війну в Україні та змінив клуб до кінця сезону.

13:30. Наставник Динамо Мірча Луческу має неоднозначну позицію щодо війни в Україні, яку румун покинув у перші дні бойових дій. Зокрема, він не підтримав ізоляцію Росії від міжнародних турнірів.