УКР РУС

Росія напала на Україну: Польща ігнорує окупанта, підтримка наших легіонерів не вщухає, Петербург без фіналу ЛЧ

26 лютого 2022 Читать на русском

Футбол 24 інформує про все найважливіше у світі футболу після російського вторгнення в Україну. Все буде Україна!

Кожен із нас – солдат! Заява сайту Футбол 24

11:15. Очільник Польського футбольного союзу Цезари Кулеша провів розмову з Андрієм Павелком і запропонував, щоб наша збірна грала у Польщі. Очільник УАФ пристав на пропозицію.

Ба більше, Кулеша заявив, що "Кадра" не має наміру грати з Росією у плей-офф відбору ЧС-2022 через агресію проти України. Наразі тривають перемовини з федераціями Швеції та Чехії, щоб донести спільну позицію до ФІФА.

11:10. "У нас спільний ворог": грузинський форвард відсвяткував гол з українським прапором.

10:40. Відомий вокаліст англійської групи Oasis Ліам Галлахер теж з Україною. У Twitter він опублікував синьо-жовтий стяг.

10:21. Колишній віце-президент Говерли Олександр Шуфрич поділився сумним кадром. У будинок на проспекті Лобановського в Києві влучила ракета загарбників, у ньому живе його сім'я.

10:02. Потужна підтримка від зірок світового футболу: Роналду молиться за мир, Лєвандовскі закликав бути солідарним із жертвами військової агресії проти України.

09:45. Роман Безус у розпачі від російської агресії: "Другий день плачу і молюсь".

Зінченко активно продовжує висвітлювати агресію Росії в Україні. Фраза, яку, мабуть, вивчатимуть у шкільних підручниках!

09:00. Польща підтверджує реноме вірного друга України. Футбольне керівництво країни хоче допомогти нашим футболістам і не вважатиме їх легіонерами. Фанатів Легії та Краковії, які є запеклими ворогами, об'єднала наша біда. Вони разом заспівали польський народний хіт "Руска к*рва" і вивісили промовистий банер "Путін х*й".

26 лютого

00:32. Віталій Миколенко закликав Великобританію та ЄС до введення жорстких санкцій проти Росії.

00:01. Стадіон мадридського Атлетіко також "перефарбувався" у синьо-жовті кольори.

23:27. Все більше організацій відмовляється від російських грошей. УЄФА планує розірвати спонсорський контракт з Газпромом.

22:40. Колишній капітан Карпат Ігор Худоб'як протестував на Кіпрі проти свавілля Росії. Тим часом, Мірча Луческу з членами тренерського штабу Динамо покинув Україну.

22:15. Перші крики відчаю. Дочка Романа Абрамовича попросила пам'ятати, що не всі в Росії підтримують Путіна. Вибач, дівчинко, поки окупаційні війська в нашій країні, ми цьому не повіримо.

21:43. АПЛ дозволила демонструвати прапор України під час матчів – FA схвалила протест проти Росії.

21:20. Домашній стадіон Баварії Альянц Арена засвітилася кольорами українського прапора. Мюнхен солідарний з Києвом – своїм містом-побратимом.

20:55. Українські легіонери звернулись до керівництва Угорщини. Нагадаємо, ця країна була однією з тих, які не підтримали відключенні Росії від SWIFT.

20:35. Ігор Йовічевіч і гравці СК Дніпро-1 залишили зону бойових дій: "Сиділи в укритті через обстріли, поїхали селами в бік Румунії".

19:51. Олександр Панков, агент Артема Мілевського, припинив роботу в російському клубі Красава і повернувся в Україну: "Прощавай, агресоре – поки ваша тварюка не здохне, ви житимете у страху".

19:30. Ми розуміємо, що це нефутбольна новина, але наш ворог має нові репутаційні втрати. Росію офіційно дискваліфікували. Країни-агресорки не буде на цьогорічному "Євробаченні".

18:51. Екс-наставник Шахтаря зворушує несподіваним і теплим посланням. Тим часом його наступник, Роберто Де Дзербі, шокований подіями у Києві: "Ми чули, як падали бомби в середу ввечері, а також сьогодні ввечері".

18:25. З нами сам Король футболу!

17:56. Перед грою з Евертоном Пеп Гвардіола висловив повагу і захоплення Олександром Зінченком. Читаємо.

17:48. "Нехай щастить". Манчестер Юнайтед офіційно розірвав контракт з російським Аерофлотом.

17:10. "Нехр*н тут москаликам робити на нашій землі": Григорій Петрович Козловський пообіцяв окупантам "гарячий" прийом.

16:10. Правильна заява Рустама Худжамова. Візьміть з нього приклад.

15:55. "Пишаюся людьми, які захищають нашу країну": Вернидуб анонсував, що після повернення з Португалії бере курс додому. Повага Юрію Миколайовичу!

15:09. Легендарний екс-форвард Дніпра тримає кулаки за країну, в якій провів найкращі роки своєї кар'єри.

14:15. Бундесліга і Кальчо вплаштують зворушливі акції протесту на підтримку України. І хоча нам не завадив би військовий саппорт у повітрі, на воді та суші, однаково – дякуємо!

14:03. Ви тільки погляньте, які контрацептиви! Російські арбітри проігнорували акцію проти війни в Україні – кадри цинічного паскудства.

12:38. Якщо ви ще не читали допису Максима Калініченка, екс-хавбека збірної України, саме час це зробити.

12:18. Легенда Баварії закликав зупинити війну: "Не можу повірити в те, що відбувається".

11:43. ОФІЦІЙНО! УЄФА переніс фінал Ліги чемпіонів-2022 з Пітера до Парижа.

11:36. Сашко Зінченко продовжує морально знищувати ницих окупантів.

11:27. Без паніки! З нами сам Термінатор: "Ви надихаєте мене своєю хоробрістю".

11:01. Український легіонер польської Краковії Олексій Дитятьєв близький до відчаю. Його можна зрозуміти.

10:52. Наш форвард Роман Зозуля протестував біля посольства окупантів в Іспанії. Солідарність із Україною проявив і легендарний актор Хав'єр Бардем. Фото і відео з акції – надихають.

10:40. Маємо додатковий привід симпатизувати норвезькій сенсації – Буде-Глімт. На матчі Ліги конференцій проти Селтіка трибуни їхньої арени замайоріли жовто-блакитними прапорами. Краса!

24 лютого

23:00. Колишній гравець Шахтаря Фернандінью записав коротке відеозвернення: "Український народе, я з тобою". Олександр Зінченко красномовний в один із найскладніших днів у нашій історії.

22:32. Празька Славія Тараса Качараби та Максима Таловєрова вдруге за день висловила солідарність з нашою країною, яка продовжує страждати від окупанта. Качараба символічно вийшов із капітанською пов'язкою на поєдинок проти Фенербахче, а гравці – у футболках "Стоїмо з Україною"!

Підтримка йде і з Італії. Наполі та Барселона перед матчем-відповіддю у Лізі Європи спільно закликали до призупинення війни.

22:14. Олександр Зінченко разом із дружиною Владою вийшов на вулиці Манчестера на протест проти російської агресії в Україні. "Ти сильна, моя країно", – написав інший легіонер Віктор Коваленко.

21:51. Черговий жест із Європи. Фанати Динамо Загреб вивісили банер із надписом: "Підтримка людям із України".

21:10. Руслан Маліновський оформив дубль в матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи проти Олімпіакоса й закликав світову спільноту до дій після першого гола. Це викликає повагу!

20:29. Ромаріо, Серхіо Рамос і Міралем П'яніч звернули увагу світу на російську агресію в Україні. Вболівальники норвезького Буде-Глімт тримають українські стяги на матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги конференцій проти Селтіка. Дякуємо!

20:20. Німецька футбольна ліга (DFL) звернулась до клубів першої та другої Бундесліг з рекомендацією хвилиною мовчання вшанувати загиблих в Україні внаслідок вторгнення військ РФ.

19:46. Сергій Ребров не може знайти слів через окупантські дії Росії на нашій території: "Росіє, що ти коїш? Схаменись". А от Джорджо К'єлліні емоційно підтримав українців і поширив докази жахливих дій агресора.

19:00. Німецький Аугсбург слідом за кількома європейськими колективами підтримав Україну у непростий час. Клуб підсвітив домашню арену синьо-жовтими кольорами. "Ми протистоїмо тиранії та несправедливості", – йдеться в заяві Аугсбурга.

18:56. З Росії, яка першою напала на Україну, лунають поодинокі заклики припинити війну. Відповідні пости опублікували наставник ЦСКА Василь Березуцький й український оборонець московського Динамо Іван Ордець, який виступає в сусідній країні вже 2,5 роки.

18:45. Сьогодні замість трансляції матчу Зеніта й Бетіса із Санкт-Петербурга увімкнуть гімн України. Таке рішення ухвалила Setanta Sports, яка відтепер не транслюватиме матчі за участю команд країни-агресорки.

18:34. Андрій Шевченко наполягає підтримати нашу країну й закликати російський уряд припинити агресію та порушення міжнародного права. Звертає увагу світу на війну і Віталій Миколенко, який нині перебуває в Англії.

18:25. Польща спільно з Чехією і Швецією офіційно виступили проти матчів у Росії в рамках відбору ЧС-2022. Усі три федерації засуджують вторгнення на територію України й висловлюють тверду позицію, що матчі плей-офф кваліфікації ЧС-2022, заплановані на 24 та 29 березня 2022 року, не повинні відбуватися у Росії.

18:00. Українська асоціація футболу ухвалила рішення офіційно звернутись в керівні європейські та світові футбольні органи через військове вторгнення Росії на нашу землю. УАФ закликає заборонити збірній та клубам країни-агресорки брати участь у будь-яких міжнародних змаганнях під егідою УЄФА та ФІФА, а також негайно забрати в Росії право на проведення фіналу Ліги чемпіонів-2021/22 й Суперкубка УЄФА-2023.

17:40. УЄФА завтра, окрім перенесення фіналу Ліги чемпіонів із Санкт-Петербурга, розглядатиме питання участі російських клубів у єврокубках та збірної країни-агресорки у матчі плей-офф відбору ЧС-2022 проти Польщі.

17:20. Україну продовжує підтримувати цивілізований футбольний світ та наші легіонери. Олександр Зінченко опублікував відео обстрілу житлових кварталів. "Виродки, що ви робите???" – написав він. Артем Кравець побажав Путіну згоріти в пеклі і назвав його другим Гітлером.

Лейпциг охрестив Київ своїм побратимом, а віденський Рапід наголосив, що "мир та свобода залишаються найвищим благом".

16:50. Президент Реала Флорентіно Перес особисто запропонував Андрію Луніну будь-яку необхідну допомогу для сім'ї голкіпера, інформує Аранча Родрігес.

Тарас Степаненко таки висловився проти військової агресії Росії, хоча раніше називав такі дії популізмом.

16:20. УЄФА офіційно засудив вторгнення Росії в Україну. Про реальні рішення оголосять завтра.

15:45. Манчестер Юнайтед остаточно відмовився від російського спонсора. Шальке вирішив забрати рекламу "Газпром" зі своєї форми.

15:20. Авторитетні видання Associated Press та SiD повідомляють, що УЄФА вже ухвалив рішення забрати фінал Ліги чемпіонів у Санкт-Петербурга.

15:00. Головний тренер збірної України Олександр Петраков зберігає оптимізм:

"Дорогі браття-українці! У цей складний час ми маємо бути згуртовані, підтримувати один одного, і вірити в нашу Армію і нашу Державу. Ми на своїй українській землі і нам нічого боятися! Ми – це вся Збірна, всі хлопці, які завжди пишаються тим, що презентують на футбольному полі Велику Націю! Ми не опускаємо руки, ми всі думаємо про Україну і живемо Україною".

"Я приїхав сюди не за грошима": Де Дзербі не захотів утікати з України та не панікує через напад Росії. Сильний коментар головного тренера Шахтаря за посиланням.

Навіть в "аполітичному" Ярославі Ракицькому прокинувся патріот:

Красиві слова Віктора Циганкова:

14:10. Сильна підтримка йде з Заходу. Директор польської телекомпанії вважає, що Росія повинна бути виключена зі всіх спортивних змагань.

Активно виступають німецькі клуби. Вердер, дортмундська Борусія, Майнц і Вольфсбург висловили співчуття українському народу. Бундесліга також підтримала нас.

Головний тренер Фрайбурга Крістіан Штрайх, який славиться активною політичною позицією, дав свій коментар: "Вся пропаганда, яку ми спостерігали останнім часом, не обіцяла нічого хорошого. Те, що відбувається, – це катастрофа. І зараз дуже важко вищим чинам перейти до радикальних рішень. Це порохова бочка".

13:20. УЄФА офіційно скликає позачергові збори для обговорення російського питання. Очікується, що приймуть рішення про перенесення фіналу ЛЧ з Санкт-Петербурга. Зустріч відбудеться завтра.

Також УЄФА спонукають розірвати спонсорський контракт з Газпромом.

13:00. Латиноамериканські легіонери Динамо та Шахтаря разом зі своїми сім'ями зібралися у київському готелі та записали відео. Футболісти попросили у Бразилії допомогти організувати евакуацію з України.

"Я сподіваюся, що ти здохнеш найстрашнішою смертю, мерзото": Олександр Зінченко передав побажання Путіну, але Instagram видалив пост. Дружина Руслана Маліновського висловилася про вторгнення Росії.

12:00. У Європі тиснуть на УЄФА, щоб перенести фінал Ліги чемпіонів-2021/22 з Санкт-Петербурга. Члени Європарламенту опублікували офіційне звернення до Александера Чеферіна.

Західні друзі створили петицію щодо перенесення фіналу ЛЧ. Вдалося зібрати вже майже 20 тисяч підписів.

За інформацією преси, УЄФА планує забрати у Росії фінал Ліги чемпіонів. Лондон готовий надати три стадіони, аби відібрати фінал ЛЧ в країни, яка розв'язала війну.

11:10. Динамо та Шахтар опублікували патріотичні заяви. Мірча Луческу сказав, що не втече з Києва: "Я не боягуз".

З'явилися перші реакції українських футболістів і колишніх гравців. "Тварюко, помри вже нарешті", – Сергій Рибалка однозначно звернувся до Путіна. "Я ненавиджу цей режим, цих лицемірів і підлабузників, які служать одному демону", – висловився Євген Левченко.

10:00. УПЛ офіційно призупинила чемпіонат України після введення воєнного стану.

Сьогодні, у четвер 24 лютого, російські війська розгорнули активну наступальну операцію на Донбасі. Також були зафіксовані обстріли в інших містах України. Фактично Росія розпочала відкриту війну без оголошення. Наші військові тримають оборону та відбивають напад зі всіх напрямків.