УКР РУС

Головні новини 21 листопада: Шахтар відпустив Динамо, Моурінью шокував Гвардіолу, тер Штеген підписав вирок Барселоні

22 листопада 2020 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 21 листопада.

Україна

Триває десятий тур української Прем'єр-ліги. Динамо впевнено перемогло Інгулець знекровленим складом. Київ нарощує лідерство, але жах Луческу триває – VAR оживляє, списаний герой і дебютант у тіні легенд. Наставник "біло-синіх" вважає, що гра була складною, але його хлопці заслужено перемогли.

Шахтар не зумів обіграти Олександрію та відпустив Динамо в таблиці на три очки. Антигероєм зустрічі став Жуніор Мораєс, який залишив "гірників" на годину в меншості. Луїш Каштру знайшов причини сенсаційної нічиєї, а Андрій Пятов заявив, що скаржитися команді немає на що.

Нові лідери в топ-чемпіонатах

Тоттенхем переміг Манчестер Сіті та очолив АПЛ. Фірмовий "автобус" Моурінью зупинив беззубу атаку Гвардіоли, а Кейн і Сон продовжили творити магію. Сьогодні Лестер матиме шанс скинути "шпор" з вершини, але для цього потрібно обіграти Ліверпуль. Манчестер Юнайтед завдяки пенальті здолав Вест Бромвіч, а Челсі на виїзді впевнено переміг Ньюкасл.

Прімера також отримала нового лідера – Атлетіко переміг Барселону та вийшов на перше місце іспанського чемпіонату. Вирішальним став епічний фейл тер Штегена, який оформив голкіперу квиток у "клуб Луніна". Реал втратив перемогу і шанс обійти Вільяреал – конкурент Луніна завинив з пенальті, а кат Дніпра розчарував. У Сімеоне +9 від Барселони та +3 від Реала при грі в запасі.

Європа

У Німечині день сенсацій. Баварія не зуміла здолати Вердер, Гладбах перед матчем з Шахтарем втратив перемогу над Аугсбургом, Лейпциг розписав нічию з Айнтрахтом. А от Дортмунд святкував – Холанд, ставши володарем Golden Boy-2020, покером приніс розгромну перемогу над Гертою, а Мукоко встановив рекорд Бундесліги, який може стати вічним. Успішну серію, попри "автогол століття", продовжив і Байєр.

Кріштіану Роналду дублем забезпечив Ювентусу перемогу над Кальярі та максимально наблизив чинного чемпіона до Мілана. Сьогодні "россонері" зійдуться у битві з Наполі. Лаціо на виїзді впевнено переміг Кротоне – Іммобіле піднявся в топ-3 бомбардирів Лаціо в історії Серії А. Аталанта без Маліновського розписала несподівану нічию зі Спецією. Джампаоло Пацціні оголосив про завершення кар'єри.