УКР РУС

Трансферне вікно, зима-2020: дедлайн – як це було

1 лютого 2020 Читать на русском

Зимове трансферне вікно в провідних європейських чемпіонатах закрилося у п'ятницю, 31 січня. За найцікавішими переходами дедлайну можна було слідкувати на "Футбол 24".

31 січня – останній шанс підсилитися перед другою половиною сезону для клубів чемпіонатів Іспанії, Англії, Німеччини, Італії та Франції. Футбол 24 в режимі LIVE на цій сторінці висвітлював головні події заключного дня трансферного вікна.

Барселона в останню мить відмовилася від колишньої зірки Прімери – гравець іронічно прокоментував зрив трансферу мрії

Заключний день трансферного вікна клуби традиційно провели активно. По-справжньому топ-переходів не трапилося, але на деякі трансфери все ж варто звернути увагу.

9:30. На фініші трансферного вікна ще кілька гучних підписань подарував чемпіонат Англії. Зокрема, Манчестер Юнайтед оголосив про оренду Ігало з китайського Шанхай Шеньхуа. Він повинен буде замінити травмованого Рашфорда. Натомість Вест Хем підписав забивного вінгера на позицію Ярмоленка – конкурентом українця стане Джаррод Боуен, за якого віддали орієнтовно 20 млн фунтів.

0:00. Кевін-Прінс Боатенг перебрався у Бешикташ на правах оренди, яка розрахована до кінця сезону 2019/20.

Динамо позбулося Карлоса Самбрано – перуанець продовжить кар'єру в Бока Хуніорс.

Барселона віддала бразильського новачка Вальядоліду. Саме у колишній команді Андрія Луніна Матеус Фернандес проведе залишок поточного сезону.

21:30. Борусія Д оголосила про підписання Емре Джана. Німецький клуб матиме право викупу хавбека у Ювентуса.

Ще одного новачка підписала Барселона – лави "синьо-гранатових" поповнив бразильський півзахисник.

Стівен Н'Зонзі покинув Галатасарай. Турки достроково перервали оренду чемпіона світу, який продовжить кар'єру в Ренні. Рома віддала француза в оренду з правом викупу.

20:00. Чим ближче до закриття вікна, тим більше активізовуються клуби. Манчестер Сіті відпустив конкурента Зінченка в РБ Лейпциг, а Євген Макаренко повернувся у Кортрейк, за який і виступав до переходу в брюссельський клуб.

Якуб Бруун Ларсен покинув Борусію Д та перебрався у Хоффенхайм. Нападник молодіжної збірної Данії підписав контракт на 4,5 роки.

До дедлайну причетна і Україна – Жерсон Родрігес перебрався з Динамо в Туреччину. Оренда до кінця сезону 2019/20.

Ференцварош достроково повернув Данила Ігнатенка в Шахтар. Український хавбек пробув в Угорщині лише півсезону.

18:30. Манчестер Юнайтед підписав молодого англійського голкіпера Натана Бішопа, а Шеффілд Юнайтед підсилився Рішайро Живковічем, яким колись цікавилося Динамо.

Кілька трансферів оформили і в Італії. Фіорентина підписала одразу трьох гравців – Ігора, Куаме та Дункана.

У Німеччині берлінська Герта залишається одним із головним гравців на ринку. Після підписання Пйонтека "Стара дама" підсилилася Куньєю з РБ Лейпциг, а також відпустила Даві Зельке в півторарічну оренду у Вердер.

16:11. Поїхав геть із Китаю і екс-хавбек Манчестер Сіті Яя Туре. Принаймні, так стверджує його одіозний агент Дмитро Селюк у коментарі для одного з російських видань.

15:09. Сталося, як гадалося: Яннік Феррейра Карраско офіційно повернувся в Атлетіко з Китаю. Поки бельгієць гратиме в Ла Лізі на правах оренди, а там, можливо, й коронавірус відступить.

14:14. Тим часом Барселона оголосила про трансфер Трінкау з португальської Браги. 20-річного вінгера називають "новим Роналду" й цим усе сказано. Схоже, "блаугранас" вирішили не проґавити таланта із сусіднього чемпіонату бодай цього разу.

13:37. Шотландський Рейнджерс підписав Хаджі, який мав стати спадкоємцем Маліновського в Генку. Не склалося – оренда до кінця сезону.

12:57. Лондонський Арсенал офіційно підписав Соареша із Саутгемптона. Чемпіон Європи перебрався на Емірейтс на правах оренди до кінця сезону. Конкурентом португальця на правому фланзі оборони стане інший піренеєць – фанат моди Ектор Бельєрін.

11:45. Погані новини для нашого Андрія Ярмоленка. Вест Хем торгується із Халл Сіті щодо трансферу Джеррода Боуена. Перехід 23-річного англійця коштуватиме 20 млн фунтів, а виступає він на позиції правого вінгера. Недобрий знак.

09:33. Бронзовий призер ЧС-2018 Яннік Феррейра Карраско повернеться в Атлетіко, в якому виступав у 2015-2018 рр. Бельгієць, вочевидь, утікає від коронавірусу – останні 2 роки він провів у китайському Далянь Іфан.

07:30. Італійський Мілан віддав Родрігеса в оренду ПСВ. Швейцарець, який провів лише 5 матчів у нинішньому сезоні, міг опинитися в Наполі. Проте, "россонері" відправили його до Ередивізі, оскільки "партенопейці" не були готові взяти на себе зобов'язання викупити Родрігеса.

Роналду, посунься – унікальний маестро топ-трансферів будує новий суперклуб і вже шокує гігантів