УКР РУС

Головні новини футболу 2 липня: Бразилія на класі здолала Мексику на ЧС-2018, Бельгія фантастично пройшла Японію

3 липня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 2 липня.

Бразилія – Мексика

Збірна Бразилії на класі перемогла Мексику та вийшла до 1/4 фіналу чемпіонату світу-2018. Форвард Неймар став найкращим футболістом матчу – йому вдалося забити самому та асистувати партнеру. До вашої уваги відео голів та огляд матчу.

Перемога дозволила Бразилії стати найрезультативнішою командою в історії мундіалів. Натомість збірна Мексики стала єдиною командою, яка покидає ЧС на стадії 1/8 фіналу всьоме поспіль. Цікаве досягнення у лідера мексиканців – Рафа Маркес є першим гравцем в історії, який був капітаном на п'яти чемпіонатах світу.

Нападник "селесао" Неймар знову потрапив у центр уваги. Цього разу – через конфлікт із мексиканським вінгером Мігелем Лаюном.

Бельгія – Японія

В іншому матчі 1/8 фіналу ЧС-2018 збірна Бельгії у фантастичному стилі вирвала перемогу в Японії в основний час. "Червоні дияволи" пропустили двічі на старті другого тайму, але зуміли забити три м'ячі у відповідь – відео голів і огляд матчу.

Неймовірна звитяга дозволила бельгійцям повторити досягнення збірної Португалії 52-річної давності. Тоді "команда вибраних" теж змогла відігратися в плей-офф чемпіонату світу, програючи 0:2. Еден Азар став найкращим гравцем матчу, хоч і не забив. Атакувальний хавбек зумів віддати гольову передачу, а також порадів, що на лавці в Бельгії є гравці, які здатні змінити хід матчу. Феллаїні та Шадлі вийшли на заміну та забили по м'ячу у ворота збірної Японії.

Після цього матчу визначилась третя пара чвертьфіналістів турніру – 6 липня збірні Бразилії та Бельгії зустрінуться в Казані.

Інші топ-події дня

Хорватський фахівець Ніко Ковач офіційно представлений в якості головного тренера Баварії та прокоментував власне призначення.

Лідер англійського Ліверпуля Мохамед Салах продовжив контракт із "червоними". Керманич мерсисайдців Юрген Клопп назвав нову угоду нагородою за те, що єгиптянин дав Ліверпулю. Стало відомо, що Салах буде найбільш високооплачуваним гравцем в історії клубу.

За інформацією ЗМІ, Хорхе Сампаолі покине збірну Аргентини після провалу на чемпіонаті світу-2018. Також не залишиться на посаді Фернандо Єрро – Кіке Санчес Флорес є основним претендентом на місце тренера збірної Іспанії.