УКР РУС

Головні новини футболу 11 травня: Динамо втратило перемогу над Зорею, Шахтар збільшив відрив на вершині УПЛ

12 травня 2019 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 11 травня.

Україна

Відбулися центральні матчі 28-го туру УПЛ. Динамо на останніх хвилинах втратило перемогу над Зорею – Русин розчарував марнотратством, бажання Циганкова замало, а Сілас ефектним ударом зі штрафного зафіксував нелогічну нічию.

Олександр Хацкевич прокоментував ймовірну відставку, а Юрій Вернидуб розповів, чому не ходив на прес-конференції. Сумний підсумок матчу – травми Кадара та Буяльського. Угорець у першому таймі пошкодив задню поверхню стегна, а Віталій зламав ребро та вилетів на місяць – його виносили з поля на ношах.

Шахтар скористався помилкою Динамо та збільшив відрив на вершині турнірної таблиці до 11 очок. "Гірники" здолали Олександрію її ж зброєю та своїм класом, де-факто захистивши чемпіонство. За переможців забивали Хочолава та Мораєс. З'явилася чутка, що Шахтар може підписати екс-захисника Динамо Євгена Хачеріді, однак наставник донеччан нічого про це не чув.

Європа

Баварія втратила шанс достроково оформити сьоме поспіль чемпіонство Німеччини – мюнхенців нічиєю зупинив РБ Лейпциг. Дортмундська Борусія в паралельному матчі перестріляла Фортуну та скоротила відставання від Мюнхена до 2 очок. Інтрига в перегонах за титул жива до останнього туру Бундесліги.

У Серії А продовжується боротьба за Лігу чемпіонів. Аталанта здолала Дженоа та піднялася на третє місце. Мілан також виграв свій матч, але перемога над Фіорентиною лише наблизила "россонері" до топ-4. У Лаціо складна ситуація, однак римляни обіграли Кальярі.

Сьогодні вирішальний день в АПЛ – Ліверпуль і Манчестер Сіті розіграють титул. "Скаузерам" потрібно перемагати Вулверхемптон і сподіватися, що "містяни" не виграють свій поєдинок. Брайтон здатен зупинити Манчестер Сіті – кому молиться Ліверпуль.

Наші за кордоном

Не тільки Реал – Андрій Лунін уже має ще один варіант продовження кар'єри в Іспанії. "9 кілограмів зайвої ваги" і чорний список – Євген Селезньов став частиною прокляття Малаги та "погрожує" Роману Зозулі.

Український фінал Кубка Греції завершився на користь Євгена Шахова. Його ПАОК переміг АЕК Дмитра Чигринського та здобув другий трофей у сезоні. Морозюк з Різеспором у божевільному матчі програв Галатасараю. Нойок шедевральним голом допоміг Динамо Брест розгромити суперника в Білорусі.