УКР РУС

Реал та Баварія знову зганьбились, Гвардіола знущається над командою Ярмоленка: головні підсумки євровікенду

26 ноября 2018 Читати українською

"Футбол 24" розповідає про головні події європейського футбольного вікенду.

У Ла Лізі знову змінився лідер, а Реал повернувся на стежку ганьби

Найбільшою сенсацією 13 туру Прімери стала розгромна поразка чемпіонів Європи на полі скромного Ейбара. Хосе Луїс Менділібар повністю переграв бідолашного Сантьяго Соларі, якого фанати "бланкос" зовсім недавно були готові носити на руках. Аргентинський наставник Реала дуже швидко пройшов шлях від великого спасителя до пересічного невдахи. Мадрид настільки жалюгідно виглядав у країні басків, що іспанські ЗМІ вже пророкують Соларі передчасне звільнення. Хоча, місцева преса визнає: "Реалу потрібна перебудова складу".

Реал домовився про трансфер з талановитим Діасом, який відмовився продовжити контракт з Манчестер Сіті

На щастя для "вершкових", нинішній сезон Ла Ліги – непередбачуване божевілля, де регулярно втрачають очки усі великі клуби. Ось і цього разу спіткнулись одразу чотири команди, які випереджають Мадрид у таблиці. Барселона та Атлетіко розписали сумну нічию на Метрополітно, Еспаньйол поступився Жироні, а Леганес Луніна обіграв сенсаційний Алавес. Синхронними осічками конкурентів миттєво скористалась Севілья, яка стала новим-старим лідером першості. Однак завдяки великій щільності на вершині 6-й Реал поступається нервіонцям лише шістьма пунктами.

Лунін проти Алавеса: "сухі" ворота, нормальні оцінки, активна гра ногами та фейл, яким прогриміли іспанські ЗМІ

Андрій Лунін відстояв на "нуль" свій перший матч у Прімері, але запам'ятався веселим фейлом, з якого кепкувала уся Іспанія. Після цього Пеллегріно натякнув, що українцеві навряд чи вартує сподіватись на стабільне місце у складі: "Куельяр" залишається №1".

Гвардіола знущається над командою Ярмоленка, перша поразка Саррі

Манчестер Сіті не помітив Вест Хем травмованого Андрія Ярмоленка та зміцнив своє лідерство в АПЛ. Команда Гвардіоли почувається у Лондоні, як вдома, видавши рекордну для себе серію перемог поспіль на теренах британської столиці. Попри те, що вже до 35-ї хвилини чемпіони Англії мали комфортну перевагу у три м'ячі, Хосеп Гвардіола не дозволив проявити себе Олександру Зінченку, який залишився на лаві запасних.

"Містяни" всього на два очки випереджають Ліверпуль. Команда Юргена Клоппа не залишила жодних шансів Уотфорду, продовжуючи відчайдушну боротьбу за титул. Натомість Челсі Мауріціо Саррі вже не витримує божевільного темпу лідерів. "Пенсіонери" зазнали першої поразки у сезоні, поступившись за усіма статтями Тоттенхему на Вемблі. Команда Почеттіно вже третя, тоді як Челсі опустився на четверту сходинку. Підопічним Саррі вже наступає на п'яти Арсенал – дві лондонські команди розділяє всього одне очко.

А ось Жозе Моурінью зробив ще один крок до можливої передноворічної відставки. "Червоні дияволи" не зуміли обіграти на Олд Траффорд аутсайдера АПЛ Крістал Пелас. 7 місце та 21 очко – далеко не той результат, на який очікували фанати МЮ перед стартом сезону.

Роналду та Пйонтек б'ються за титул капоканноньєре

Ювентус впевнено крокує до ювілейного 35-го чемпіонства у власній історії. Черговою жертвою "Старої Синьйори" став СПАЛ, який пропустив у Турині два "сухі" м'ячі. Рахунок у матчі відкрив невтомний Кріштіану Роналду, забивши вже 9-й гол на Апеннінах. Втім португалець зовсім недовго насолоджувався титулом капоканноньєре як найкращий снайпер першості. Сенсаційний поляк Кшиштоф Пйонтек, відзначившись у генуезькому дербі, випереджає КР7 на один влучний постріл.

Найближчий переслідувач Юве Наполі став автором, мабуть, найбільшої сенсації вікенду. Підопічні Анчелотті не зуміли обіграти безнадійного аутсайдера К'єво та відпустили "б'янконері" у вільне плавання. Відіграти у такого Ювентуса 8 очок – практично неможливо. Схоже, Наполі вже слід більше хвилюватись за другу сходинку. Після перемоги Інтера над Фрозіноне розрив між командами скоротився до одного очка.

Центральний за вивіскою матч туру завершився нічиєю сусідів по таблиці Лаціо та Мілана. "Орли" залишились у зоні ЛЧ, а команда Гаттузо перебуває на 5-й позиції, поступаючись римлянам всього одним очком.

Перегони двох Борусій та черговий сором Баварії

"Джмелі" продовжують штампувати перемоги в Бундеслізі. У 13 турі дортмундці здолали Майнц, а Пако Алькасер відзначив підписання повноцінного контракту з Борусією 9-м голом у сезоні. Попри це підопічні Люсьєна Фавра не можуть почуватись у цілковитій безпеці на вершині таблиці. За іронією долі, швейцарському фахівцеві сильно дошкуляє його колишня команда – Борусія з Менхенгладбаха. Здобувши третій тріумф поспіль, "лошаки" відстають від Дортмунда лише на 4 очки.

Натомість Баварія, схоже, потрохи складає свої чемпіонські повноваження. Принаймні зараз складно уявити, як мюнхенці збираються відіграти у Дортмунда 9 очок, не перемагаючи таких атусайдерів як Фортуна. Після феєричної нічиєї на Альянц Арені німецькі ЗМІ знову заговорили про можливу відставку Ковача, однак Улі Хьонесс начебто готовий дати хорвату останній шанс.

Криза в Баварії: гравці різко виступили проти Ковача, сам тренер шаленіє, а Хьонесс гарантує йому один матч

Шальке Євгена Коноплянки розбив Нюрнберг, а український вінгер знову провів весь матч на лаві запасних. Попри кадрові втрати наставник "кобальтових" Доменіко Тедеско продовжує ігнорувати нашого хавбека, який повинен серйозно задуматись над зміною клубу. Якщо пропозиція Глатасарая досі актуальна, чому б не розглянути варіант з Туреччиною?