УКР РУС

Головні новини футболу 10 серпня: перший трансфер Динамо при Луческу, визначилися два півфіналісти Ліги Європи

11 серпня 2020 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 10 серпня.

Ліга Європи

Стали відомі перші півфіналісти Ліги Європи 2019/20. Інтер обіграв Байєр та чекає на Шахтар у 1/2 фіналу, а Манчестер Юнайтед лише в екстра-таймі дотиснув Копенгаген завдяки голу з пенальті.

Шахтар прибув до Німеччини на поєдинок ЛЄ проти Базеля – відомий список Луїша Каштру на чвертьфінал. Також португальський тренер дав традиційну передматчеву прес-конференцію.

Україна

Динамо підписало першого новачка в епоху Мірчі Луческу. Ним став захисник Леха Володимир Костевич, який свого часу виступав за Карпати. Щоправда, лівий оборонець приєднається до киян лише в січні на правах вільного агента після завершення контракту з польським клубом. Втім, пізніше з'явилася інформація, що Костевич може перейти в Динамо ще цього літа.

Також кияни оголосили про зміни в тренерському штабі. Колишній асистент Олексія Михайличенка призначений у молодіжну команду.

Андрій Павелко здав позитивний тест на COVID-19. Про це повідомив сам президент УАФ. Також захворів півзахисник Зорі та збірної України Дмитро Іванісеня.

УПЛ офіційно затвердила календар сезону 2020/21 – Шахтар та Динамо зіграють між собою нескоро.

Світ

У штаб-квартирі УЄФА відбулося жеребкування другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів та першого раунду Ліги Європи. Українські представники отримали важких опонентів – результати жеребкування.

Ліверпуль оголосив про перехід першого новачка у літнє трансферне вікно. Серйозний трансфер і в Іспанії – Реал віддав гравця у оренду. Натомість Челсі офіційно попрощався з двома гравцями, а Борусія Д оголосила, що Джейдон Санчо залишається в клубі.

Коронавірус у мадридському Атлетіко – двоє гравців пропустять чвертьфінал Ліги чемпіонів.