УКР РУС

Трудові будні українців у Європі, погроми в топ-чемпіонатах і сенсації в УПЛ: огляд футбольного тижня у мемах

29 жовтня 2019
Автор: Mykhailo_Yukhymenko

Головні новини минулого тижня у смішних картинках від "Футбол 24".

Трудові будні українців у Європі

Топ-темою минулого тижня стали вітчизняні виступи у єврокубках. В першу чергу, увага була прикута до Шахтаря, який в разі домашньої перемоги над загребським Динамо міг серйозно покращити шанси на вихід із групи.

Шахтар – Динамо Загреб: помутніння Пятова, провали флангів оборони та фірмовий порятунок від Додо у Лізі чемпіонів

Здавалося, що “гірникам” до снаги здолати хорватів – тим паче, після голу Коноплянки на 16-й хвилині. Втім, гості відігралися ще до перерви, а в другому таймі підопічні Ненада Б’єліци так і зовсім почали возити чемпіона України. Практично всі гострі моменти Динамо пройшли через фланг Болбата – як і в попередніх матчах ЛЧ.

Ключовим епізодом зустрічі став дивний фол Пятова перед подачею Динамо з кутового за рахунку 1:1. Андрій завалив Маріо Гаврановіча прийомом із греко-римської боротьби, міцно вчепившись за шию й виконавши "підсічку":

Арбітр справедливо призначив пенальті, який реалізував Міслав Оршіч. Після матчу Пятов мотивував свою дивну поведінку провокаціями з боку Гаврановіча. Цікаво, чим він міг розгнівати голкіпера Шахтаря?

"Я ще такої провокації не бачив", або Чому винна УПЛ: реакція соцмереж на Шахтар – Динамо Загреб з диким фейлом Пятова

Добре, що у "гірників" є неймовірний герой-рятівник – Додо. У матчі проти Аталанти бразилець викотив переможний асист на Соломона, в УПЛ він відзначився шикарним голом у ворота Колоса, а за кілька днів практично повторив його в рамках ЛЧ, зрівнявши рахунок із Загребом. Схоже, для створення результату Додо достатньо просто бути на полі.

Захисник Шахтаря Додо викликаний у олімпійську збірну Бразилії

Іншим українським героєм Ліги чемпіонів став Руслан Маліновський. У матчі проти Манчестер Сіті він вийшов в основі, відзначившись голом з пенальті та віддавши низку загострюючих передач. Італійські ЗМІ одностайно визнали центрхава найкращим у складі Аталанти, однак його зусиль в поєдинку на Етіхаді було замало. “Містяни” розгромили “Богиню” – 5:1.

Манчестер Сіті вдома розгромив Аталанту: гол і шикарна гра Маліновського, непереконливість Менді та надія для Шахтаря

Динамо в рамках матчу Ліги Європи приймало Копенгаген, пропустивши вже на 2-й хвилині зустрічі. Таким чином, обірвалася фантастична серія киян у сім "сухих" матчів.

Матч запам’ятався не тільки величезними складнощами у грі Динамо, а й страшенним туманом, через який важко було помітити навіть протилежний фланг. За мотивами цього поєдинку можна знімати римейк знаменитого мультфільму:

"Поринув у спогади", – Вербіч під час матчу Динамо – Копенгаген вирішив, що тренер суперника кричить на нього

За грою киян з трибун спостерігали їхні екс-тренери Олександр Хацкевич і Максим Шацьких. Здається, ми знаємо, яка думка промайнула в голові багатьох вболівальників в той момент, коли обох вихопила телекамера.

Динамівці зуміли уникнути поразки завдяки шикарному голу Шабанова – центрбек відкрився під подачу Циганкова зі штрафного й головою пробив у ближній кут. На цьому ж тижні Артем відзначився ще й у матчі проти Карпат – втім, вже у власні ворота.

Такою результативністю Шабанов походить на свого колегу із Сент-Етьєна – Габріеля Сілву. В рамках поєдинку з Олександрією той спочатку забив Паньківу, а за кільканадцять хвилин прошив власного голкіпера. Матч завершився внічию – 1:1.

Сент-Етьєн – Олександрія: нічия не без долі везіння з курйозним автоголом та збереження шансів на вихід з групи

У фатальному для себе епізоді Габріель намагався врятувати "стефануа" від замикання Сітала, але форвард "жовто-чорних" не дотягнувся до м’яча. Втім, президент Олександрії все одно залишився задоволеним як нападником, так і його партнерами, пообіцявши преміювати команду. Об'єм винагороди Сітало не назвав, але по його обличчю під час флеш-інтерв’ю було зрозуміло, що на “патіхард” там вистачить.

На тріумфальній виїзній нічиї Олександрії українська вечірка в Лізі Європи не завершилась. В паралельній зустрічі Гент приймав Вольфсбург, поступаючись після 24-ї хвилини з рахунком 0:2 – втім, два голи Романа Яремчука врятували бельгійців від поразки. Останній м’яч наш нападник забив вже у компенсований час.

"Яремчук врятував честь бельгійців". Новий контракт, компліменти тренера та захоплення ЗМІ після топ-матчу українця

Вишенькою вечора четверга став вояж Ференцвароша у Москву, де команда Сергія Реброва з трьома українцями в основі здобула сенсаційну перемогу над ЦСКА. Знай наших!

Ребров поскаржився на низький рівень англійської мови в українських легіонерів Ференцвароша

Погроми, результативні українці та сенсаційні лідери в Європі

В європейських чемпіонатах також не обійшлося без українського сліду. Беручи приклад зі свого колеги Яремчука, Роман Зозуля в поєдинку проти Кадіса забив переможний гол на останній хвилині компенсованого часу. Тиждень тому він же приніс Альбасете три очки, відзначившись у зустрічі проти Фуенлабради.

Минулий тиждень знову не пройшов без результативних дій Ярмоленка. В матчі проти Шеффілд Юнайтед Андрій виконав асист, однак його команда все одно не змогла набрати три очки – загалом же “молотобійці” не знають перемог протягом чотирьох турів, а без українця в основі вони ще й зазнали кубкового розгрому від Оксфорда.

Вест Хем – Шеффілд Юнайтед: Ярмоленко з асистом та високим балом, невдача кризових лондонців з найнуднішою командою АПЛ

Інший англійський клуб – Лестер – у матчі 10-го туру АПЛ влаштував справжнє побоїще. “Лиси” поласували Саутгемптоном, стративши “святих” на їхньому полі з рахунком 0:9 – ця звитяга стала найбільшою виїзною перемогою в історії чемпіонатів Англії.

Нині Лестер йде на третій позиції в АПЛ з відставанням від Манчестер Сіті на два очки, а від Ліверпуля – на вісім.

Не обійшлося без погромів і в Італії та Франції. Аталанта в поєдинку проти Удінезе здобула перемогу з рахунком 7:1 – тепер у активі бергамасків 28 голів у Серії А. Серед команд топ-5 чемпіонатів більше забивали тільки футболісти Манчестер Сіті.

Гасперіні оцінив, чи зможе Аталанта виграти Скудетто

В Лізі 1 ПСЖ розгромив четверту команду чемпіонату – Марсель (4:0). Провансальці пропустили всі чотири голи ще у першому таймі.

В Іспанії, тим часом, сталася сенсація – Гранада перемогла Бетіс і очолила турнірну таблицю Ла Ліги. До речі, ця команда не так давно била Барселону та ледь не “закамбечила” з 0:3 на Бернабеу. Даєш чемпіонство Гранаді!

Осічки лідерів УПЛ та важкі поразки аутсайдерів

У чемпіонаті України також не було нудно. Особливо веселили фанатів футболісти Львова, які не перемагали в УПЛ протягом шести турів, а у сьомому – в поєдинку проти Десни – привезли пенальті вже на 56-й секунді. До перерви чернігівці забили “містянам” три голи, а через 32 секунди після старту другого тайму Хльобас вколотив четвертий.

Президент ПФК Львів Копитко прокоментував чутки про зникнення клубу

Ворскла також не уникнула побиття, зазнавши розгромної поразки від Зорі (0:4). Загальна статистика полтавців в останніх семи турах просто катастрофічна – 6 поразок, 1 нічия, різниця голів 2:19.

Ворскла перебуває в психологічній дупі, – Чеснаков

Доволі несподівано й при цьому синхронно оступилися гранди. Шахтар розписав нульову нічию у домашньому матчі проти Олександрії, зазнавши першої за 12 турів втрати очок. Цьому неабияк раділи у Києві, адже Динамо примудрилося допустити осічку з Карпатами (1:1).

Статистика ударів у матчі “біло-синіх” проти “зелено-білих” виявилась просто фантастичною – 24:8 (16:4 – в площину). Олексій Михайличенко прокоментував несподівану нічию з іронією: “Неможливо було втратити очки з Карпатами, але нам це вдалося”.

Динамо – Карпати: Шабанов підносить дари, воротар Шахтаря компенсує втрату очок, суддівський скандал і трохи містики

Втім, кепкуючи з футболістів УПЛ, варто не забувати і про український арбітраж, який на минулому тижні став “цвяхом програми”. Зокрема, судді в 12-му турі показали аж шість червоних карток, не вилучивши нікого тільки в матчі Динамо – Карпати.

Втім, головною проблемою стало ігнорування гандболу: у поєдинку Колос – Маріуполь Юрій Можаровський проморгав блокування удару Оріховського рукою Федорчука, а на останніх секундах поєдинку на НСК Олімпійський Дмитро Кривушкін не помітив гри рукою у виконанні Мартінса. Ось хто є справжнім джокером УПЛ!

"Шепелєв забив? Поставте VAR!": чому Динамо і Шахтар втратили очки, а два клуби опинилися у "психологічній дупі"

Так і минув футбольний тиждень. Новий має бути ще цікавішим – тут і Класичне дербі зіграють, і дотепними вильотами в Кубку хтось порадує, і в Європі проведуть низку топ-матчів. Будемо сподіватися, що зі всіх цих подій можна буде наклепати ще більше якісних мемів!

Сторінка автора у Twitter

Рекордне полювання на "святих", непідступний Анфілд, біля Маліновського заїкнулися про Скудетто – огляд вікенду