УКР РУС

Головні новини футболу 13 січня: Карпати отримали нового тренера, МЮ переміг Тоттенхем, Кравець гратиме в Прімері

14 січня 2019 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 13 січня.

Україна

Карпати оголосили про призначення нового головного тренера. Ним став іспанський фахівець Фабрісіано Гонсалес, який в основному працював на батьківщині з посередніми клубами. Контракт з "левами" підписаний на 2,5 року.

Динамо вирушило в Марбелью на перший зимовий збір. Гравці зізнаються, що ще не готувалися до Олімпіакоса, а грецька команда тим часом переграла в чемпіонаті Левадіакос. До слова, екс-зірка Динамо Олександр Алієв виступатиме за новостворений аматорський клуб Штурм.

Наші за кордоном

Лівий захисник збірної України Василь Кравець офіційно перейшов у Леганес. Він став партнером Андрія Луніна, взявши у новому клубі престижний 7 номер. Трансфер оцінюють в 2 мільйони євро, які розділять між собою Луго та Карпати, в яких раніше грав Кравець.

Роман Зозуля поки що продовжує запалювати в Сегунді. Форвард напередодні голом врятував Альбасете від поразки, на що дуже яскравими словами відреагувала місцева преса. "Зозуля коштує мільйони" та веде в історію: іспанські ЗМІ про гол українця і нові 3 питання до суддівства.

У Євгена Коноплянки з'явився ще один варіант для переходу в Туреччину. Гравцем зацікавився третій стамбульський гранд – Коно може замінити екс-зірку Ліверпуля в Бешикташі. Орендований у Динамо Максим Коваль парирував пенальті за Аль-Фатех у Саудівській Аравії.

Європа

У центральному матчі туру АПЛ Манчестер Юнайтед мінімально здолав Тоттенхем. Геніальний Де Хеа продовжив рекордну переможну серію Сульшера, за що Уле Гуннар йому подякував. "Шпори" не заслужили поразки – Почеттіно щасливий поїхав з Уемблі. В іншому поєдинку ігрового дня Евертон впевнено обіграв Борнмут.

В Іспанії три фаворити з 4 синхронно перемогли. Атлетіко переграв Леванте, але скоротити відставання від Барселони "матрацникам" не вдалося – каталонці розгромили Ейбар, а Ліонель Мессі став першим гравцем, який забив 400 голів у Ла Лізі. Реал Мадрид здобув важку виїзну перемогу над Бетісом, де тотально поступався у володінні м'ячем. І тільки Севілья спіткнулася – сенсаційна поразка Атлетіку.