УКР РУС

Головні новини футболу 11 липня: Італія стала чемпіоном Європи, Аргентина виграла Копа Амеріка, омріяний трофей Мессі

12 липня 2021 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 11 липня.

Євро-2020

Збірна Італії стала чемпіоном Європи, обігравши у фіналі Англію. "Скуадра Адзурра" пропустила вже на другій хвилині, але відігралася в другому таймі завдяки голу Леонардо Бонуччі. Справа дійшла до серії пенальті, у якій фортуна посміхнулася італійцям – 3:2. Джанлуїджі Доннарумма і Джордан Пікфорд відбили по два 11-метрові, але Маркус Рашфорд влучив у стійку – відео голів і огляд матчу.

Італія вдруге в історії виграла Євро. Вперше це трапилося в 1968-му. 53 роки – рекордна перерва в історії турніру між чемпіонськими титулами.

Доннарумма став найкращим гравцем Євро-2020, а Кріштіану Роналду здобув звання найкращого бомбардира турніру.

Трансфери

Ворскла підписала Владислава Вакулу із Шахтаря. Півзахисник упродовж останнього року став фігурантом кількох скандалів.

Динамо заплатило Колосу за Дениса Антюха – відомі фінансові деталі трансферу півзахисника, який став першим новачком киян у міжсезоння. А от перехід Владислава Супряги в Дженоа опинився під загрозою зриву через певні вимоги керівництва "біло-синіх", що не влаштовує італійський клуб.

Віктор Коваленко близький до переходу в Емполі. Перемовини з Аталантою перебувають на завершальній стадії. Натомість Мар'ян Швед не хоче повертатися в Селтік, який володіє правами на українця. Колишній лідер львівських Карпат вже обрав бажаний варіант продовження кар'єри.

Роман Яремчук погодився перейти в Бенфіку. Наразі лісабонці узгоджують з Гентом суму компенсації за форварда збірної України.

Інші головні події

Аргентина перемогла Бразилію і виграла Копа Амеріка. Єдиний гол забив Анхель Ді Марія. Ліонель Мессі нарешті здобув трофей у складі національної збірної та став найкращим гравцем турніру.

Форвард Наполі та збірної Мексики отримав моторошну травму голови у матчі Золотого кубка КОНКАКАФ.

Андрій Шевченко роздумує над роботою в клубі. За словами тренера збірної України, настав час подумати над своїм майбутнім.

УЄФА планує значно збільшити кількість учасників чемпіонату Європи.