УКР РУС

Головні новини футболу 10 лютого: Зінченко двома асистами допоміг Ман Сіті розбити Челсі, Барселона знову втратила очки

11 лютого 2019 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 10 лютого.

Манчестер Сіті знищив Челсі – Зінченко віддав 2 гольові передачі

В центральному поєдинку 26 туру АПЛ Манчестер Сіті знищив Челсі з рахунком 6:0. Олександр Зінченко вперше у 2019 році вийшов на поле в матчі Прем'єр-ліги та віддав дві гольові передачі. Українець провів свою найкращу гру в складі Манчестер Сіті – відео голів та огляд матчу.

Серхіо Агуеро, який забив тричі, зрівнявся за цим досягненням з легендарним Аланом Ширером – у обох тепер по 11 хет-триків в АПЛ. Крім того, аргентинець став найкращим бомбардиром в історії Манчестер Сіті в рамках чемпіонату.

Завдяки цій перемозі команда Хосепа Гвардіоли повернула собі лідерство в АПЛ та випереджає Ліверпуль за додатковими показниками. До слова, наставник Челсі Мауріціо Саррі настільки засмутився поразкою, що навіть не потиснув руку Гвардіолі після фінального свистка. Не дивно – цей програш став найбільш розгромним для Челсі в історії Прем'єр-ліги.

Топ-матчі дня

Барселона знову втратила очки. Після нічиєї з Валенсією каталонці не змогли обіграти Атлетік Більбао та підпустили Реал вже на відстань у 6 очок. Команда Ернесто Валвьерде не забила в матчі чемпіонату вперше з лютого 2018 року – не допоміг навіть Ліонель Мессі. Всього ж безвиграшна серія Барселони складає вже 3 матчі у всіх турнірах.

В іншому поєдинку дня в АПЛ Тоттенхем переміг Лестер, а в Італії Ювентус та Мілан розгромили суперників. Найбільше постаралась Бенфіка, яка відправила у ворота опонентів одразу 10 голів.

Ліон несподівано програв Ніцці, а Монако втратив перемогу на останніх хвилинах.

Українці за кордоном

Роман Зозуля допоміг Альбасете втримати перше місце в Сегунді. А от Євген Селезньов не допоміг Малазі здобути перемогу над Лас-Пальмасом.

В Європі може з'явитись ще один український легіонер. Сергій Ребров прагне бачити Андрія Борячука у Ференцвароші. Інший українець, який вже грає в Угорщині, відзначився диво-голом в матчі чемпіонату.

Євген Коноплянка отримав пристойні оцінки від німецьких ЗМІ за гру проти Баварії.