УКР РУС

Тріумф і падіння українських збірних, веселий відбір на Євро та скандали УАФ: огляд футбольного тижня у мемах

14 жовтня 2019
Автор: Mykhailo_Yukhymenko

Головні новини минулого тижня у смішних картинках від "Футбол 24".

Збірна України переграла Литву й де-факто вийшла на Євро-2020

Головною темою минулого тижня стали виступи збірної України у кваліфікації до чемпіонату Європи. Не можна сказати, що вболівальники прямо таки переживали за матч національної команди проти Литви, але наші хлопці завжди вміли створити проблеми на рівному місці.

Україна – Литва: Маліновському немає рівних, рішення Шевченка себе виправдали – оцінки збірній за впевнену перемогу

Втім, не цього разу. Футбольний вечір у Харкові виявився справжнім святом – причому все було шикарно не тільки під час гри, а й до неї. Зокрема, всю Україну здивував DZIDZIO, який вийшов з образу, заспівав гімн і став новим героєм країни:

Разом з DZIDZIO в унісон співали стадіон, тренери та футболісти – і навіть окозачений бразилець Мораєс! Очевидно, він кричав спрощену версію гімну:

Лише Марлос кілька разів порухав губами, але потім дещо розгубився.

Нічого страшного – на фактично рідному полі український хавбек швидко зрозумів, що до чого, ставши одним з найкращих у поєдинку проти Литви. А чи могло бути інакше, коли в основному складі вийшло сім чинних футболістів Шахтаря та ще три колишніх?

"Ярмоленко переважає Циганкова, навіть Коноплянка у запасі": чому гравці Динамо програють конкуренцію у збірній України

Схоже, Андрій Шевченко серйозно підсів на "гірників":

Честь Динамо у збірній намагався відстояти Ярмоленко, якого також приїхав підтримати колишній партнер по київському клубу – Артем Мілевський. На трибунах нападник тримав кулаки за Андрія, поки міцний чолов’яга зліва тримав його за коліно.

Так, ми теж у шоці. Цікаво, що могло стати причиною такої зміни в світогляді Мілі?

Ну, тепер все зрозуміло:

Звісно, це всього лише один невдалий кадр і такі ж невдалі жарти – та й не він був головним героєм вечора. Справжньою зіркою в матчі проти Литви став Руслан Маліновський, який на 29-й хвилині відкрив рахунок після пасу п’яткою від Мораєса, а по перерві поклав шикарний гол зі штрафного.

Маліновський, магія і "пограбування" мрії – італійські ЗМІ дають нові пророцтва для українця, який кидає виклик Роналду

Україна грала так впевнено, що головний тренер литовців вже наприкінці першого тайму почав будувати тактичні перестановки в своєму блокноті.

Це не допомогло. Україна здобула впевнену перемогу й де-факто оформила вихід на Євро-2020. Про це потрібно говорити сміливо: навіть якщо "синьо-жовті" програють два наступних поєдинки в групі, опуститися нижче другого місця наша збірна не зможе – ну, хіба що серби переможуть підопічних Андрія Шевченка з рахунком 6:0. З нинішньою командою є тверде переконання, що нічого катастрофічного не станеться. Ми на Євро, друзі!

Україна – Литва: ми однією ногою на Євро-2020, Маліновський – космос, Соболь скористався шансом, а Ярмоленко зараз чужий

Розгром молодіжки в Румунії

На жаль, не всі результати українських збірних були позитивними. Молодіжна команда, яку нині очолює Руслан Ротань, в рамках кваліфікації до Євро-2021 U-21 зазнала нищівної поразки від однолітків з Румунії – 3:0.

Румунія розгромила Україну у відборі до Євро-2021 U-21: повне ігрове фіаско, "двійка" Ротаню та непомітність лідерів

Руслан Петрович попереджав, що румуни є фаворитами групи, але настільки болісного побиття ніхто не очікував. Над українцями просто познущалися – особливо при третьому голі.

Тепер вийти на Євро-2021 U-21 буде дуже складно. Збірна України поступилася у двох матчах з трьох, перегравши тільки слабку Мальту. Нині підопічні Руслана Ротаня посідають четверту позицію, маючи в активі лише три очки й відстаючи від другої сходинки ще на стільки ж.

Цікаво, що за вісім останніх років збірна України U-21 провалила чотири кваліфікації на Євро при трьох різних тренерах. Руслан Ротань дуже близький до того, щоб доповнити сумний список.

Кваліфікація до Євро-2020 триває

Українські динамівці спостерігали першу годину гри проти Литви з лави запасних, а от Тамаш Кадар у поєдинку збірної Угорщини проти Хорватії почав в основі – і був замінений вже за 45 хвилин. А як інакше може бути при двох результативних помилках вже на старті зустрічі? Крім того, він постійно обирав неправильні позиції та не встигав за суперниками.

Хорватія – Угорщина: епічні фейли Кадара призвели до двох пропущених голів його команди

Одне можна сказати точно – з легендарним першим пасом Тамаша все в порядку. Ось так він асистував Модрічу на 5-й хвилині:

Можна навіть не сумніватися, що тренерський штаб київського Динамо після такого перфомансу Кадара зробить висновки.

Чехія приймала гостей з Англії, давши відсіч топовій збірній всім народом. Поліцейські за межами стадіону в цей вечір щосили гамселили британських фанатів, а футболісти ганяли "трьох левів" на полі – як наслідок, "пивовари" святкували вольову перемогу.

Харі Кейн відзначився перший голом у зустрічі, забивши вже на 5-й хвилині, але після цього він розчинився на полі. Здається, ми знаємо, в чому справа.

Збірна Норвегії в рамках відбору до Євро-2020 розписала сенсаційну нічию з Іспанією. "Вікінги" протягом більшої частини матчу виглядали активнішими, але пропустили від Сауля на старті другого тайму. Вирвати нічию вдалося аж на 90+4-й хвилині з пенальті, який став головною фішкою вечора – його заробив нападник Борнмута Джошуа Кінг, зіткнувшись з голкіпером Челсі Кепою Аріссабалагою. На "точку" вказав англійський арбітр Майкл Олівер.

Можна сказати, що в британці посеред тижня відкатали черговий тур АПЛ.

Втім, Іспанія без досягнень у цьому поєдинку не залишилась. Серхіо Рамос встановив рекорд "Фурії Рохи", зігравши 168 матчів у її футболці – за цим показником капітан Реала обійшов свого екс-партнера Ікера Касільяса.

Норвегія розписала нічию з Іспанією: "вікінги" карають за зверхність, легендарний Рамос і шикарна гра Кінга та Едегора

Втім, справжньою зіркою цього поєдинку став іспанський фанат, який колись знімався в знаменитій комедії “Няньки” 1994 року. Принаймні, нам в це хочеться вірити.

Не обійшлося без рекордів і у сусідів Іспанії по Піренейському півострову. Збірна Португалії розгромила Люксембург з рахунком 3:0, а Крішіану Роналду, зе деякими даними, забив 700-й гол на професіональному рівні. Машина!

Португалія – Люксембург: CR700 залякує Україну, партнер Зінченка забиває на 3 очки, динамівець не страхує одноклубників

І лише у німців все було нудно, якщо не згадувати про вилучення Джана вже на 14-й хвилині – втім, коли граєш проти Естонії, це не так страшно. Бундестім забила три голи, а голкіпер Мануель Нойєр не пропустив жодного. Воно й не дивно: навіщо нервувати, якщо твій конкурент – Марк-Андре тер Штеген – у середу пропустив в ближній кут від збірної Аргентини. "Альбіселесте" таким чином вирвали фантастичну нічию (2:2), а Нойєр зміцнив свої позиції.

"Ігри престолів": Барселона та Баварія реагують на конфлікт Нойєра і тер Штегена, а збірній Німеччини загрожує бойкот

Новини європейського футболу

Поки зірки виступають за збірну, в європейських чемпіонатах все спокійно. Лише напівмертвий Мілан у понеділок порушив тишу в інфопросторі, звільнивши Марко Джампаоло з посади головного тренера й приначивши новим алленаторе екс-коуча Фіорентини – Стефано Піолі. Що ж, тепер Шевченко може не відволікатись на дзвінки Паоло Мальдіні та чутки у пресі, повністю зосередившись на збірній України.

В той же день Бастіан Швайнштайгер офіційно оголосив про завершення кар’єри футболіста. Пішла епоха!

Отримав благословення від Хітцфельда, заочно помстився Хаві та облив пивом ван Гала: кар'єра Швайнштайгера в 15-ти фото

Тим часом інший ветеран – Петр Чех – вирішив поновити кар’єру гравця, але не у футболі. Чеський голкіпер підписав угоду з хокейним клубом Гілфорд Фенікс і вже встиг тріумфально дебютувати. В матчі проти Свіндон Вайлдкетс воротар приніс перемогу своїй команді, парирувавши вирішальний буліт!

В Іспанії головним ньюсмейкером виступає Андрій Лунін. За інформацією місцевої преси, Реал збирається розірвати угоду з Вальядолідом та повернути нашого голкіпера, щоб потім віддати його в оренду в Бетіс – там не заграв жоден з воротарів (та й загалом команда йде на дно). Невже ж кастілья-леонське жахіття українця дійсно завершиться так скоро?

Лунін дебютує за Вальядолід, перебуваючи у таборі збірної України: дикий фейл іспанської преси з сенсаційним інсайдом

В Італії також не без українського впливу. Паулу Фонсека за часи роботи в УПЛ так полюбив критикувати арбітрів, що накинувся на місцевих рефері зі звинуваченнями – і отримав дискваліфікацію. Наша людина!

Веселий український футбол

Нарешті у рідному футболі запахло смаженим. Топ-темою останнього тижня стала історія з відсутністю гравців Динамо у збірних України U-17, U-18 та U-19 – керівництво киян просто не відпустило своїх футболістів. Мирон Маркевич одразу накинувся на клуб, звинувативши його у неповазі до національних команд, на що співробітники київського клубу відповіли доволі розмитими правилами регламенту FIFA.

Несенюк: Маркевич не читав регламент ФІФА, або Павелко змусив його набрехати народу про Динамо

Читати їх потрібно довго та – бажано – з юристом, але всі розуміють, що справа не у правилах і не у спортивній складовій. Це – стара добра війна між Динамо та УАФ, по якій Marvel колись зніме блокбастер:

Між тим, журналіст Костянин Андріюк, відомий інсайдами щодо роботи УАФ, опублікував розмір зарплатні керівників українського футболу. Так, Лучано Лучі отримує 508 тисяч грн/місяць, Вадим Костюченко – 474 тисячі грн, а Мирон Маркевич – аж 729 тисяч грн. Красиво жити не заборониш!

Андріюк оприлюднив зарплати чиновників УАФ – вражаючі цифри

На цьому тлі якось загубилися новини про львівський футбол – а там, як завжди, весело. Карпати втратили перемогу в товариській зустрічі проти Жальгіріса, а Львову журналісти взагалі прогнозують зникнення ще до зими.

Так і минув футбольний тиждень. Наступний має бути ще цікавішим, адже попереду нові матчі збірних та нові скандали – а, значить, і нових мемів буде достатньо. З вірою у це бажаємо вам залишатись у доброму гуморі!

Сторінка автора у Facebook

Легенди Португалії: "чорна пантера", Роналду та партнер Шеви – топ-10 гравців в історії майбутнього суперника України