УКР РУС

Прев'ю Бундесліги 2018/19: найцікавіше про трансфери, прогнози на сезон та перспективи Коноплянки

24 августа 2018 Читати українською
Автор: Артур Киселевский

"Футбол 24" виділяє все найцікавіше з німецького трансферного літа-2018 та анонсує новий сезон Бундесліги.

* Інформація про суми трансферів у різних джерелах суттєво відрізняється. Ми взяли за основу дані Transfermarkt. Всі суми вказані в євро.

* Німецьке трансферне вікно закривається 31 серпня, отже, в складах команд та в ТОПі нашого рейтингу трансферів можливі зміни.

Топ-5 літніх трансферів (за вартістю)

1. Абду Діалло – 28 млн (Майнц – Борусія Д). Захисник молодіжної збірної Франції перебрався до Німеччини лише рік тому, а вже в першому своєму сезоні Бундесліги заграв так, що змусив босів Дортмунда викласти за нього кругленьку суму. 28 мільйонів євро – це трохи більше, ніж Борусія свого часу заплатила за трансфер Генріха Мхітаряна з донецького Шахтаря, а дорожче за Діалло Дортмунду обійшовся лише Андре Шюррле (30 млн євро).

Кубок Німеччини: Борусія вириває путівку в наступний раунд, Герта проходить далі

2. Алассан Плеа – 23 млн (Ніцца – Борусія М). Влітку його сватали до лав одразу декількох клубів АПЛ, проте Плеа доволі несподівано перейшов у менхенгладбахську Борусію і тепер має стати ударною силою підопічних Дітера Хекінга в атаці. Підтримка від партнерів рівня Ларса Штіндля, Раффаеля та Торгана Азара забезпечена, а сам новачок вже відзначився хет-триком за новий клуб у матчі Кубка Німеччини проти бременського Хаштедта. Щоправда, слід відзначити, що в тій грі Гладбах "відвантажив" у ворота суперника 11 м’ячів, а Раффаель та Азар також записали на свій рахунок по хет-трику. Повертаючись до новобранця Борусії, минулий сезон став для Плеа найбільш успішним у його кар’єрі (16 голів + 6 асистів у 35 поєдинках французької Ліги 1 та 4 голи + 1 асист у 8 зустрічах в рамках Ліги Європи).

Алассан Плеа має стати новою ударною силою менхенгладбахської Борусії в атаці

3. Томас Делані – 20 млн (Вердер – Борусія Д). Одразу три гравці Дортмунда потрапили у топ літніх трансферів Бундесліги. Окрім захисту, боси "чорно-жовтих" вклали гроші в укріплення середньої лінії. З бременського Вердера був придбаний центральний півзахисник збірної Данії – Томас Делані. Цей хлопець має посилити гру дортмундського клубу у відборі, окрім цього Томас може віддати гостру передачу, має непоганий удар та добре грає на "другому поверсі". Був основним гравцем збірної Данії на ЧС-2018, в рамках якого відіграв майже усі зустрічі "від дзвінка до дзвінка". Був замінений лише в овертаймі матчу 1/8 ЧС проти Хорватії, в якому відзначився асистом вже на першій хвилині гри.

4. Аксель Вітсель – 20 млн (Тяньцзинь Цюаньцзянь – Борусія Д). Не інакше, як "повернення блудного сина" до Європи. Коли у 2012 році 23-річний Вітсель перебрався з Бенфіки до російського Зеніта, здавалося, що на його кар’єрі можна поставити хрест, але за чотири з лишком роки Аксель вирішив ще раз нагадати футбольній спільноті, який фактор для нього є вирішальним при виборі клубу для продовження кар’єри, і переїхав до Китаю. Головний тренер збірної Бельгії Роберто Мартінес дещо здивував, зробивши півзахисника з чемпіонату Китаю основним на ЧС-2018, але Вітсель зіграв у абсолютно всіх поєдинках збірної Бельгії на Мундіалі, і слід відзначити, що зіграв на дуже пристойному рівні.

Аксель Вітсель вже встиг відзначитися за новий клуб забитим м'ячем

Вітсель був запрошений до Дортмунда за ініціативою Люсьєна Фавра та фактично отримав другий шанс проявити себе в Європі. Аксель вже встиг дебютувати за новий клуб в офіційному матчі (проти Гройтер Фюрт у Кубку Німеччини) та одразу ж відзначився забитим м’ячем, який дозволив Борусії перевести гру в овертайм, наприкінці якого Марко Ройс добив суперника. Як підсумок, слід сказати, що Вітсель має усі шанси стати ключовою фігурою Дортмунда в центрі поля.

Борусія Д – улюблений клуб німецьких фанатів, найбільше ненавидять Баварію

5. Паулінью – 18.5 млн (Васку Да Гама – Байєр). Дивлячись на вік цього юнака (лише в липні бразильцю виповнилося вісімнадцять), здається, що "фармацевти" придбали його на перспективу, проте сума, за яку лівий вінгер перебрався до Леверкузена, наштовхує на думки з приводу того, що наставник Байєра Хайко Херрліх серйозно розраховує на юнака у першій команді. Кон’юнктура сучасного трансферного ринку дає можливість клубам продавати особливо талановитих та молодих гравців за суми, що значно переважають викладені Байєром гроші за трансфер Паулінью, а тому вірогідність подальшого переходу бразильця до одного з європейських топ-клубів є досить великою. Поки ж можемо констатувати факт, що усього за свою професійну кар’єру (бразильська Серія А + Кубок Лібертадорес) талановитий вінгер провів лише 25 матчів, в яких відзначився 5 голами та 3 асистами.

Топ-3 літніх переходи в Бундеслізі на правах вільних агентів

1. Леон Ґорецка (Баварія). Перехід, який міг би влетіти баварцям у копієчку, натомість один із найталановитіших німецьких півзахисників нового покоління дістався Баварії безкоштовно. Контракт з Ґорецкою мюнхенський клуб підписав ще в січні, але Леон залишився в Гельзенкірхені у другій половині сезону, щоб до кінця відпрацювати свій контракт з Шальке. Ґорецка став зіркою Кубка Конфедерацій-2017 у складі національної збірної Німеччини, але вже за рік разом із "манншафт" провалився на чемпіонат світу.

Ґорецка та Саліхаміджич на презентації Леона в якості гравця Баварії

Що стосується клубного сезону 2017/2018, цікавим є те, що Леон продовжував грати у більшості матчів Шальке в сезоні після того, як стало відомо про його контракт з Баварією. Вболівальники "кобальтових" були дуже розчаровані фактом майбутнього переїзду одного зі своїх лідерів до Мюнхена та вимагали від тренерського штабу "маринувати" хавбека в дублі до кінця сезону, проте Доменіко Тедеско все ж використав можливості Ґорецки, а сам хавбек до кінця сезону відзначився чотирма асистами в Бундеслізі.

Румменігге: Ми зберегли Горецку для Бундесліги

Баварія ж в особі Ґорецки отримала класного та потужного центрхава, що може бути корисним як у грі в обороні, так і при атакувальних діях своєї команди. Леон прекрасно контролює м’яч та має просто розкішний удар з правої ноги.

2. Марк Ут (Шальке). Менеджмент гельзенкірхенського клубу довів свою здатність не лише втрачати ключових гравців, а й працювати на випередження у боротьбі за інших вільних агентів. У тому ж таки січні цього року боси Шальке домовилися про чотирирічний контракт з нападником Марком Утом. Вихованець Кельна провів декілька непоганих сезонів у Хоффенхаймі, а останній (2017/18) з них став найкращим у його професійній кар’єрі – 14 голів та 8 асистів у 31 матчі Бундесліги. Цього літа Ут приєднався до Шальке, де має стати одним з ключових для Тедеско виконавців.

3. Лукаш Градецкі (Байєр). Трансфер цього голкіпера з Айнтрахта – своєрідний джек-пот для "фармацевтів". За перехід Бернда Лєно до лондонського Арсенала Байєр отримав близько 25 мільйонів євро, а трансфер одного з кращих голкіперів Бундесліги леверкузенському клубу вдалося оформити абсолютно безкоштовно. Градецкі має за плечима два сезони виступів у Бундеслізі, а також 36 міжнародних матчів за національну збірну Фінляндії. Окрім цього, Лукаш разом з франкфуртським Айнтрахтом дійшов до фіналу Кубка Німеччини, де "орли" доволі несподівано перемогли Баварію. По закінченні сезону Градецкі спокусився на пропозицію з Леверкузена та підписав з "фармацевтами" контракт на 5 років. Лукашу лише 28, що для голкіпера фактично є "золотим віком", отже у Байєра не буде причин хвилюватися за пост №1 у найближчі кілька сезонів.

Трансферне сальдо (літнє міжсезоння)

+ Баварія (+48 млн євро) – на сьогоднішній день баварський клуб більше за всіх у Бундеслізі заробив під час цього трансферного вікна. Дуглас Коста став повноправним гравцем туринського Ювентуса (40 млн), а чилійський центрхав Артуро Відаль перебрався до Барселони (18 млн). Щодо трансферів "на вхід", Баварія витратилася лише на юного (17 років) канадського вінгера Альфонсо Девіса, за трансфер якого заплатила близько 10 млн євро.

- Вольфсбург (-36 млн євро) – підопічні Бруно Лаббадії за підсумками минулого сезону опинилися за крок від вильоту, але в перехідних матчах плей-офф проти Хольштайна, що претендував на підвищення в класі, довели свою перевагу (дві перемоги – 3:1 та 1:0). Цього літа керівництво клубу не пошкодувало грошей на вхідні трансфери. Ряди "зелено-білих" поповнили 2 форварди: Даніел Гінчек зі Штутгарта (14 млн) та Ваутер Вегорст з нідерландського АЗ (10.5 млн). Також з Ганновера був придбаний вінгер Фелікс Клаус (5 млн), а захист підсилений Марселем Тіссераном з Інгольштадта (7 млн) та Жеромом Руссійоном з Монпельє (5 млн). Конкуренцію на позиції голкіпера буде покликаний посилити Павао Перван (трансфер за 500 тис. євро з австрійського ЛАСК-Лінц), а з втрат можна відзначити хіба що перехід до Штутгарта атакувального півзахисника Дідаві.

Життя Мессі без Роналду, Зінченко як можлива частина лігочемпіонівської мрії: топ-5 головних запитань Прімери 2018/19

Прогноз "Футбол 24" – чемпіонство і єврокубки

1. Баварія
2. Борусія Д
3. Шальке
4. Байєр
5. Борусія М
6. Лейпциг

Чим живуть лідери німецького футболу та учасники єврокубків

Баварія – 1 місце Бундесліги 2017/2018

Юпп Хайнкес таки дотримався слова і остаточно завершив тренерську кар’єру, тож боси мюнхенського клубу вимушені були шукати ідеального кандидата на місце нового головного тренера. Ним досить несподівано став тепер вже екс-наставник Айнтрахта – Ніко Ковач. Хорватський спеціаліст дуже непогано зарекомендував себе на чолі франкфурського клубу, а вишенькою на торті його тренерської кар’єри в Айнтрахті стала перемога над Баварією (3:1) у фіналі Кубка Німеччини. Слід відзначити, що на момент фінального матчу вже було анонсовано, що Ніко Ковач очолить Баварію з сезону 2018/2019.

На старті цього сезону Баварія під керівництвом Ковача вже провела два офіційні матчі, в обидвох відсвяткувавши перемоги. І якщо скромний Дрохтерзен/Ассель з 4-ої Бундесліги у першому раунді Кубка Німеччини був обіграний мінімально (1:0), то в поєдинку за Суперкубок країни Баварія просто знищила колишній клуб Ніко Ковача, забивши у ворота ослабленого кадровими втратами франкфуртського клубу п’ять сухих м’ячів. Ніко Ковач має у своєму тренерському резюме вже два трофеї, а родзинки цій історії надає той факт, що перший титул Ковач здобув ще в якості наставника Айнтрахта, тоді як в матчі за Суперкубок Німеччини він обіграв свою колишню команду вже на чолі Баварії.

Лідери мюнхенського клубу презентують нову форму на сезон 2018/19

Цього літа баварці розпрощалися з Артуро Відалем, але на зміну йому безкоштовно підписали більш молодого та перспективного Леона Ґорецку. Склад мюнхенського клубу не зазнав особливих змін та не став слабшим. Важливо, що не дивлячись на усі чутки, скоріш за все, залишаться в команді Жером Боатенг та Роберт Левандовскі, також нові річні угоди з Баварією підписали ветерани Рібері та Роббен, які ще мають "позапалювати" Бундеслігу цього сезону. Баварія знову бачиться нам безальтернативним чемпіоном, але подивимося, чи підготувала Бундесліга 2018/19 сюрпризи.

Шальке – 2 місце Бундесліги 2017/2018

Керівництво віце-чемпіонів Німеччини задоволене результатами роботи 32-річного головного тренера клубу Доменіко Тедеско, і вже цього літа продовжило контракт з молодим спеціалістом на 4 роки. Шальке в міжсезоння не розкидався грошима, а просто намагався грамотно витратити фінанси, отримані від продажу власних гравців. Найбільшу суму "кобальтові" заробили на трансфері захисника молодіжної збірної Німеччини Тільйо Керера до ПСЖ (37 мільйонів євро), ще близько 6.5 млн євро отримали за Хьоведеса (Локомотив Москва) та Коке (Леванте). Суттєвими втратами для Шальке, особливо в фінансовому плані, стали Леон Ґорецка та Макс Майєр, що безкоштовно покинули клуб після закінчення своїх контрактів.

Реабілітував Коноплянку, поставив організовану гру та завоював любов фанів. Чому Доменіко Тедеско – ідеал для Шальке

Щодо придбань, вони були націлені в основному на укріплення захисту та середньої лінії. Дійсно вдалим придбанням є надпотужний (зріст – 196 см) центральний захисник збірної Сенегалу – Саліф Сане, який до цього чотири сезони провів у Ганновері, а Шальке обійшовся у достатньо символічні 7 мільйонів євро (ринкова ціна за даними Transfermarkt – 18 млн). Справа в тому, що контракт сенегальського оборонця з Ганновером закінчувався би вже за рік, отже клуб використав шанс отримати за одного зі своїх кращих гравців бодай якусь компенсацію.

Доменіко Тедеско продовжив контракт з Шальке на 4 сезони

У середню лінію були придбані Суат Сердар та Омар Маскарель. Перший є гравцем молодіжної збірної Німеччини, хоча й має турецьке коріння, а другий є вихованцем мадридського Реала, що 2 останні сезони провів у складі Айнтрахта. Сильною стороною Сердара є дриблінг, він – більш націлений на атаку гравець, стосовно ж Маскареля – це досить якісний опорник, який до того ж класно грає у повітрі, та й гостру передачу віддати може.Також сильнішою має стати атака Шальке, адже до команди приєднався один з кращих нападників Бундесліги минулого сезону – Марк Ут.

Тедеско зустрічався з Руді, щоб вмовити його перейти в Шальке

Шальке, скоріше за все, знову побореться за медалі Бундесліги, але питання в тому, чи не вирішить Доменіко Тедеско зробити Лігу чемпіонів відвертим приорітетом сезону.

Хоффенхайм – 3 місце Бундесліги 2017/2018

Ще одне молоде дарування тренерського цеху німецької Бундесліги – Юліан Нагельсманн (31 рік) проведе останній сезон в якості головного тренера Хоффенхайма (з літа наступного року він очолить РБ Лейпциг). Але вже можна констатувати той факт, що саме цей сезон стане історичним для провінційного клубу, адже за підсумками сезону минулого "синьо-білі" здобули право представляти Німеччину у груповому турнірі Ліги чемпіонів.

Розуміючи те, наскільки важко буде команді грати одразу на кілька фронтів, керівництво клубу зробило все від нього залежне для того, щоб посилити Хоффенхайм. Мова не йде про якісь надгучні та зіркові трансфери, але декілька відомих та якісних гравців вболівальники бронзового призера Бундесліги 2017/18 все ж побачать. Захисна лінія команди була підсилена ганським центрбеком Касімом Адамсом (трансфер з Янг Бойз за 8 млн євро) та лівим захисником Джошуа Бренетом (ПСВ, 3.5 млн).

Юліан Нагельсманн проведе останній сезон в якості наставника Хоффенхайма

Для зміцнення атакувальних можливостей до команди були запрошені вінгери Леонардо Біттенкур (Кельн, 6 млн) та Вінченцо Гріфо (Борусія М, 7.5 млн), а зі Стандарда до лав Хоффенхайма приєднався відомий алжирський форвард – Ісхак Бельфоділ (5.5 млн). У літнє міжсезоння клуб втратив Марка Ута, але Нагельсманн може бути відносно спокійним за атакувальну лінію, коли в його розпорядженні є гравці рівня Крамаріча, Бельфоділа та Салаї.

Хоффенхайм знову боротиметься за зону Ліги чемпіонів, але, найімовірніше, програє цю боротьбу, адже дортмундська Борусія та Байєр мають виступити сильніше, ніж в минулому сезоні, а осінні (як мінімум) виступи підопічних Нагельсманна в Лізі чемпіонів вплинуть на форму команди у Бундеслізі.

Борусія Д – 4 місце Бундесліги 2017/2018

Вболівальники дортмундської Борусії покладають великі сподівання на цей сезон, і не дарма. Головним тренером команди призначено відомого фахівця Люсьєна Фавра, що багато років успішно працював у якості головного тренера гладбахської Борусії. Також керівництво "жовто-чорних" витратило чималі за мірками німецького футболу гроші на новачків (Діалло, Делані, Вітсель, Вольф), та позбулося непотрібних команді гравців (Шюррле, Кастро, Меріно). Особливо слід відзначити орендну угоду з Фулхемом щодо Шюррле – найдорожче придбання в історії Борусії вже досить довго і близько не демонструє той рівень футболу, який всі від нього очікують. На думку більшості вболівальників Дортмунда, саме Шюррле був найгіршим гравцем клубу в минулому сезоні, його нерідко називали справжнім баластом для команди.

Ярмоленко розповів, чому покинув Борусію Д

Мабуть знайдуться люди, що матимуть бажання прирівняти до Шюррле й нашого Андрія Ярмоленка, але це буде не зовсім коректно. Так, українець, скоріше за все, не входив у плани нового головного тренера, але тут співпали два фактори, коли на гравця, якого наставник не бачить в основі клубу, є непоганий попит, і трансфер Ярмоленка (20 млн євро) став найдорожчим "вихідним" у Борусії цього літа. Трохи менше (16 млн) лондонський Арсенал заплатив за Сократіса.

Ройс прокоментував призначення Фавра на посаду головного тренера Борусії Д

У розпорядженні Люсьєна Фавра є досить пристойний склад, з яким новий головний тренер має займати друге місце в чемпіонаті слідом за Баварією, а в перспективі Дортмунд у найближчі кілька років може знову стати конкурентом мюнхенському клубу в боротьбі за титул чемпіона Німеччини.

Люсьєн Фавр повернувся до Бундесліги в якості головного тренера Борусії Д

Байєр – 5 місце Бундесліги 2017/2018

За підсумками минулого сезону леверкузенці "пролетіли" повз Лігу чемпіонів, але переїзд Бернда Лєно у Лондон надав "фармацевтам" 25 млн євро для підсилення складу. Керівництво Байєра витратило на новачків дещо більше цієї суми, а до команди приєдналися бразильський вінгер Паулінью, правий захисник Мітчел Вайзер, форвард Ісаак Телін та голкіпер Лукаш Градецкі. Про першого та останнього вже написано вище. Стосовно Вайзера, йому 24 роки, він є колишнім гравцем молодіжної збірної Німеччини, перебрався до Леверкузена з Герти за 12 млн євро. Сильною стороною Мітчела є те, що він може зіграти фактично на будь-якій позиції праворуч, проте все ж слід визнати, що максимально корисним він є на позиції правого захисника.

Стильно, модно, молодіжно: топ-20 шикарних комплектів форм на сезон 2018/19 – від Буенос-Айреса до Південної Африки

З персоною Ісаака Теліна деякі вболівальники українського футболу вже встигли нещодавно познайомитися, адже шведський нападник за чутками перебував у сфері інтересів київського Динамо. Права на Теліна належать Андерлехту, а останній сезон він провів в оренді за інший бельгійський клуб – Беверен. У сезоні 2017/18 швед забив 16 голів та віддав 3 асисти у 25 поєдинах за свій клуб, ще 3 голи Ісаак забив у 8 поєдинках стадії плей-офф бельгійського чемпіонату. У підсумку, цього літа Телін за 1 млн євро перебрався до Леверкузена на правах річної орендної угоди.

Також слід відзначити, що українець Владлен Юрченко вже не є гравцем Байєра та шукає собі новий клуб, а екс-динамівець Александар Драговіч повертається до Леверкузена після оренди в Лестері, хоча не виключений варіант, що австрійський захисник також перебереться в інший клуб до закриття трансферного вікна.

РБ Лейпциг – 6 місце Бундесліги 2017/2018

Для РБ Лейпциг наступають цікаві часи. По закінченні минулого сезону головний тренер команди Ральф Хасенхютль достроково розірвав контракт, який мав діяти до кінця сезону 2018/2019, а вже за місяць керівництво "биків" анонсувало, що Юліан Нагельсманн влітку 2019 року стане новим наставником РБ Лейпциг. У цьому сезоні РБ Лейпциг очолюватиме добре відомий вболівальникам німецького футболу Ральф Рангнік, що за сумісництвом є і спортивним директором клубу.

Найцікавіше про трансфери, оцінка перспектив у топ-6 та знайомство з новачками. Прев'ю АПЛ сезону-2018/19

Трансфери центрального півзахисника Набі Кейта до Ліверпуля та лівого оборонця Бернардо до Брайтона принесли клубу рекордну суму в 70 мільйонів євро, частину якої керівництво РБ Лейпциг одразу витратило на новачків. Єдине, що дещо дивує, "бики" загалом виклали близько 43 мільйонів євро за тріо 19-20-річних гравців, за двох з яких Лейпциг суттєво переплатив (якщо довіряти цифрам Transfermarkt). Новобранцями команди стали правий захисник Норді Мукієле (Монпельє, 16 млн), нападник Матеус Кунья (Сьйон, 15 млн) та лівий захисник Марсело Сараккі (Рівер Плейт, 12 млн).

Ральф Рангнік очолюватиме РБ Лейпциг до кінця сезону

Цікаво, на що буде спроможний РБ Лейпциг під керівництвом Ральфа Рангніка цього сезону. Лідери команди (Форсберг, Забітцер, Вернер) все ще в складі "биків" та налаштовані на нові перемоги. Ще одним цікавим нюансом є той факт, що жереб визначив РБ Лейпциг в суперники луганській Зорі у плей-офф за вихід в груповий турнір ЛЄ, і вчора підопічні Рангніка зіграли проти українського клубу перший матч у Запоріжжі. Можливо слід поступитися єврокубковими амбіціями заради успішного сезону в Бундеслізі, гер Рангнік?

Хейт від всієї Німеччини, ставка на молодь і все для Red Bull. РБ Лейпциг – сильний і хитрий суперник Зорі в Лізі Європи

Айнтрахт Франкфурт – переможець Кубка Німеччини сезону 2017/2018

Минулий сезон був одним з найкращих для франкфуртського клубу за багато останніх років. Айнтрахт під керівництвом Ніко Ковача став володарем Кубка Німеччини, обігравши у фінальному матчі не кого-небудь, а Баварію Юппа Хайнкеса. Здавалося б, наступний сезон мав би вселяти оптимізм, але в міжсезоння "орли" втратили головного тренера та декілька ключових гравців (Градецкі, Вольф, Маскарель, Кевін-Прінс Боатенг), а старт сезону відверто провалили, розгромно програвши Баварії у матчі за Суперкубок Німеччини (0:5), та несподівано поступившись більш ніж скромному клубу Ульм з 4-ої Бундесліги (1:2) вже в першому раунді Кубка Німеччини.

З цього сезону Айнтрахт очолює добре знайомий українським вболівальникам екс-наставник швейцарського Янг Бойз – Аді Хюттер. В австрійського головного тренера попереду дуже багато роботи, а працювати в цій команді все ж є з ким. Найцінніші активи Айнтрахта перебувають в атакувальній лінії та складаються в основному з балканських виконавців. Лідерами франкфуртського клубу можна назвати сербів Гачіновіча та Йовіча і одну з зірок ЧС-2018 у складі збірної Хорватії – Анте Ребіча. Окрім цього тріо, слід також звернути увагу на потужного (зріст – 190 см) французького форварда – Себастьяна Алле. На чотирьох ці хлопці в минулому сезоні мають 35 забитих м’ячів та 17 асистів (в усіх турнірах). З одного боку, нічого неймовірного, але така результативність вражатиме більше, якщо враховувати, що у сезоні 2017/18 Айнтрахт забив усього 45 голів в рамках німецької Бундесліги.

Айнтрахт серйозно розраховує на свого лідера Анте Ребіча

Добре, що команді влітку вдалося зберегти більшість своїх лідерів. Щодо головного тренера, то Аді Хюттер вже доводив свою профпридатність у Янг Бойз та ряді австрійських клубів, і здається, що йому потрібен час для того, аби поставити команді гру, яка співпадає з його баченням футболу.

Хюттер про поразку від Баварії: Мій дебют вийшов неприємним

Поки ж можемо констатувати факт, що чинний володар Кубка Німеччини припинив боротьбу за трофей вже в першому раунді нового розіграшу турніру, і це, безумовно, провал. Проте, можливо, це навпаки зіграє "орлам" на руку, адже восени Айнтрахт окрім Бундесліги змагатиметься ще й у Лізі Європи, а це додаткове навантаження на гравців. У будь-якому випадку, дуже цікаво спостерігати за грою команди під керівництвом Хюттера, і не менш цікаво, який турнір матиме більший пріоритет для нового головного тренера.

Новачки сезону 2018/2019

Цього сезону Бундесліга поповнилася одразу двома новачками. Могла би й трьома, але проти такого перебігу подій був Вольфсбург, який переміг Хольштайн у плей-офф за місце в Бундеслізі. "Вовки" спочатку створили собі проблеми, а потім героїчно їх вирішили. Мабуть, так було цікавіше.

Замість Гамбурга та Кельна до вищого дивізіону німецького футболу піднялися Фортуна Дюссельдорф та Нюрнберг. Про їхні перспективи у Бундеслізі говорити поки зарано, але можна констатувати той факт, що за вартістю складу вони майже втричі поступаються командам рівня Майнца, Ганновера та Фрайбурга, що за прогнозами також братимуть участь в боротьбі за виживання. З відомих гравців у складах обох новачків більше за всіх хотілося б виділити "гарного знайомого" захисників донецького Шахтаря – Юя Кубо, який перейшов до Нюрнберга на правах оренди з бельгійського Гента. Саме дубль цього японського нападника два роки тому допоміг Янг Бойз вибити "гірників" з Ліги чемпіонів.

Ще 3 причини для того, щоб дивитися Бундеслігу 2018/19

Євген Коноплянка

Схоже, що Коно таки залишиться в Шальке та побореться за "місце під сонцем". Марко П’яца, що був одним з конкурентів Євгена на позиції зліва в атаці, повернувся до Італії (ще одна оренда, тепер вже до Фіорентини). Цілком можливо, це може означати довіру Тедеско до Коноплянки, але про це ще зарано говорити – до кінця серпня все може статися. Мова, в першу чергу, про чутки з приводу серйозної зацікавленості у Коноплянці від Еспаньйола. Щодо минулого сезону, то його кінцівку Євген провів на дуже високому рівні, а в деяких поєдинках був справжнім лідером на полі.

Євген Коноплянка

Коноплянка може стати обличчям революційної перебудови Еспаньйола: наскільки це реально?

Хотілося б, аби Коноплянка все ж таки залишився у Німеччині, де він разом із Шальке матиме можливість зіграти, зокрема, і в Лізі чемпіонів.

Клаудіо Пісарро

Знаменитий перуанський ветеран німецької Бундесліги все ще на полі! Пісарро, якому восени виповниться 40 років, підписав однорічну угоду з Вердером. Це вже п'яте за ліком перебування Клаудіо у Вердері, а в Бундеслізі він забиває вже впродовж майже 20 сезонів поспіль. Просто приголомшливий результат, який голеадор з Перу намагатиметься покращити, а ми ж можемо лише побажати йому успіхів у цьому.

39-річний Пісарро вп'яте став гравцем Вердера

Клаудіо Пісарро знову став гравцем Вердера

Перший сезон без Гамбурга

Німецька Бундесліга була заснована влітку далекого 1962 року, а Гамбург не покидав вищого дивізіону з моменту створення турніру. Проте, все колись трапляється вперше, і за підсумками сезону 2017/18 Гамбургу вперше не вдалося зберегти прописку у вищому дивізіоні. "Містяни" протягом кількох поспіль останніх сезонів блукали поруч із прірвою, але щоразу вдавалося вийти сухими з води. Колись це мало закінчитись.

Дивитися Бундеслігу без Гамбурга буде дещо незвично, але є сподівання, що цей холодний душ піде клубу на користь в плані подальшого стратегічного розвитку, а команда невдовзі повернеться до найвищого дивізіону німецького футболу сильнішою.

Прогноз "Футбол 24" – зона вильоту та перехідних матчів

16. Нюрнберг
17. Майнц
18. Фортуна

Артур Киселевський, Футбол 24

Найцікавіше про трансфери, оцінка єврокубкових перспектив та знайомство з новачками. Прев'ю Серії А сезону-2018/19