УКР РУС

Головні новини футболу 5 травня: Челсі вибив Реал та вийшов у фінал ЛЧ, втрата Динамо, Зоря гарантувала 3 місце УПЛ

6 травня 2021 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 5 травня.

Ліга чемпіонів

Визначився другий фіналіст ЛЧ 2020/21. Ним став лондонський Челсі, який переміг мадридський Реал у матчі-відповіді 1/2 фіналу – відео голів і огляд матчу. Команда Томаса Тухеля мала значно більше моментів, але реалізувала лише два – забивали Тімо Вернер і Мейсон Маунт.

Таким чином, саме Челсі 29 травня зіграє з Манчестер Сіті у Стамбулі. Вже вдруге за останні 3 сезони тріумфатора ЛЧ визначать дві команди з Прем'єр-ліги.

Ман Сіті та історичний прорив: чому ПСЖ зазнав краху, а Зінченко увімкнув альфа-самця проти Неймара і Ко.

ПСЖ ризикує втратити обох лідерів після вильоту з ЛЧ – Неймара знищують, а Брандау глузує.

Україна

Стартував передостанній, 25-й тур УПЛ. Динамо не зуміло обіграти Маріуполь, втративши очки вперше з лютого. Зоря здолала СК Дніпро-1, забезпечивши собі 3 місце турнірної таблиці, а до завершення гри Шахтаря з Минаєм луганці зберігають шанси навіть на срібло.

Колос переміг Олександрію і знову зіграє у єврокубках. Десна з Ворсклою поділили очки – хто із цих команд залишиться за бортом Ліги конференцій, стане відомо в останьому турі.

Травма Олександра Зубкова виявилася несерйозною. Півзахисник збірної України, який потрапив у розширений список Андрія Шевченка, незабаром повернеться на поле. Натомість двоє динамівців ризикують пропустити збір національної команди.

Павло Яковенко офіційно покинув Оболонь.

Наші за кордоном

Олександр Зінченко став одним із героїв вечора ЛЧ у вівторок. Українець дав брудному Парижу майстер-клас і пристрастю підкорив останніх скептиків. Цікаво, що Зінченко не встиг на святкування виходу у фінал ЛЧ, який став для Ман Сіті першим в історії клубу.

Руслан Маліновський став найкращим гравцем місяця у Аталанті. Хавбек вдруге поспіль забрав цю нагороду.