УКР РУС

Головні новини футболу 17 травня: Шевченко оголосив список гравців, викликаних у збірну України, Аллегрі покидає Ювентус

18 травня 2019 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 17 травня.

Збірна України

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко оприлюднив список гравців, які викликані у національну команду на поєдинки проти команд Сербії та Люксембургу в рамках відбору на Євро-2020. Дані матчі пройдуть 7 та 10 червня відповідно на Арені Львів.

Раніше наставник "синьо-жовтих" вже назвав список з 11-ти легіонерів, а пізніше додав до них ще кількох молодих виконавців, оскільки національна команда розпочне збір у Харкові вже 25 травня, а чемпіонат України на той момент ще триватиме. Всього ж у табір збірної України викликаний 31 гравець (без урахування молоді). А от Роману Зозулі місця у списку знову не знайшлося, хоча українець став гравцем туру в Іспанії.

Також стало відоме місце проведення матчу Україна – Литва, який пройде 11 жовтня. Даний поєдинок відбору на Євро-2020 буде зіграний у Харкові на ОСК Металіст.

Нагадаємо, збірна України лідирує у групі B відбору на Євро-2020. Команда Андрія Шевченка після 2 турів має у своєму активі 4 очки.

Україна та наші в Європі

ФФУ готова повністю профінансувати впровадження системи VAR в матчах УПЛ. Про це заявив очільник Федерації Андрій Павелко на засіданні Конгресу у Запоріжжі. На вказаному засіданні також було прийняте рішення про перейменування ФФУ в Українську асоціацію футболу.

Іван Петряк офіційно перейшов у Віді. Сезон 2018/19 півзахисник, права на якого належали Шахтарю, провів на правах оренди у складі Ференцвароша та став чемпіоном Угорщини.

Андрій Лунін стане другим голкіпером Реала в наступному сезоні, запевняє провідне іспанське видання.

Артем Довбик у складі Мітьюлланда виграв Кубок Данії. Українець вийшов на заміну, а яйого команда здолала Брондбю в серії післяматчевих пенальті. Олександр Зінченко має шанс виграти Кубок Англії – гравець збірної України вирушив на фінальний поєдинок проти Уотфорда, який пройде у суботу ввечері на Вемблі.

Світ

Массіміліано Аллегрі покидає Ювентус після 5 років роботи в Турині. Туринський клуб підтвердив відхід тренера на своєму офіційному сайті. "Футбол 24" проаналізував кар'єру Аллегрі в Ювентусі.

Збірна Іспанії оголосила заявку на матчі євровідбору – до списку потрапили кілька ветеранів "Фурії Рохи", які не грали за національну команду декілька років.