УКР РУС

Головні новини футболу 27 березня: УЄФА відкрив справу проти України через Мораєса, Баварія підписала гравця за 80 млн

28 березня 2019 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 27 березня.

"Справа Мораєса": УЄФА відкрив провадження проти України

УЄФА відреагував на скаргу Федерацій Люксембургу та Португалії, які вимагають зарахувати збірній Україні технічні поразки через участь у матчах відбору на Євро-2020 Жуніора Мораєса. Керівний орган європейського футболу вже відкрив провадження та розгляне справу на одному з найближчих засідань.

Якщо натуралізацію Мораєса визнають такою, що була здійснена з порушенням, Україні загрожують 2 технічні поразки. Сам нападник вважає, що все було законно, а ФФУ перевірила всі дані перед його викликом у збірну.

Цікаво, що у складі збірної Люксембургу може бути аналогічний прецедент. На думку ЗМІ, автор вирішального автогола в матчі з Україною Жерсон Родрігес також натуралізований з порушенням.

Україна

Василь Сачко офіційно покинув Ворсклу, яку очолював з 2013 року. Клуб та тренер вирішили припинити співпрацю після непотрапляння полтавців у першу шістку УПЛ. Під керівництвом Сачка команда тричі грала у єврокубках та ставала бронзовим призером УПЛ 2017/18.

Полтавський клуб вже визначився з кандидатурами на посаду наступного головного тренера.

Сантос роздумує над поверненням Вітора Буено. Оренда хавбека у складі Динамо розрахована до літа 2020 року, але бразильський клуб хоче повернути гравця, який не має ігрової практики у команді Олександра Хацкевича.

Шахтар розгромив Олімпік у контрольному матчі. Всі голи в активі бразильських футболістів.

Інші головні події

Баварія офіційно підписала Лукаса Ернандеса. 22-річний захисник Атлетіко обійшовся мюнхенцям у 80 млн євро. Це рекордний трансфер захисника в історії футболу, згідно даних Transfermarkt.

Ліонель Мессі повернувся в загальну групу Барселони. Аргентинець залікував травму та готовий до дербі проти Еспаньйола.

Телеканали "Футбол 1/2" транслюватимуть чемпіонат Бельгії. За інформацією ЗМІ, перші поєдинки будуть показані вже наступних вихідних.