УКР РУС

Трансферний дедлайн, зима 2022: Барса підписала Обамеянга, Дембеле залишається, провал Ліверпуля, активні Юве і Ньюкасл

1 лютого 2022 Читать на русском

Футбол 24 висвітлював найцікавіші переходи в останній день зимового вікна 2022. Трансферний дедлайн можна було відстежувати у цій новині в режимі онлайн.

В Англії, Іспанії та Франції трансферне вікно зачинилось 1 лютого о першій ночі за київським часом, у Німеччині 31 січня о 19:00, а в Італії – о 21:00.

*****

Here we go! Барселона все ж закрила перехід П'єра-Емеріка Обамеянга на вигідних умовах. Офіційного підтвердження станом на момент публікації новини не було, але найавторитетніший інсайдер Фабріціо Романо підтверджує факт укладення контракту. Про це свідчить і настрій самого гравця, який покидав тренувальну базу "блаугранас".

Часу вистачило Ньюкаслу, який оформив п'ятий і останній зимовий трансфер. До клубу шейхів приєднався Ден Бьорн, який захищав кольори Брайтона. Арсенал же на перспективу підписав Остона Трасті і одразу ж повернув його в Колорадо Рапідс догравати сезон.

Здавалось, що Ліверпуль закриє перехід Фабіо Карвалью з Фулхема, адже між клубами була тотальна згода. Та мерсисайдцям банальна забракло часу підписати усі необхідні папери. Команда Юргена Клоппа робитиме все, щоб підсилитись хавбеком влітку.

Усман Дембеле точно дограє (чи досидить) сезон в Іспанії. Манчестер Юнайтед не був у ньому зацікавлений, Челсі не розпочинав перемовин, Тоттенхем і Арсенал не були близькими, а з ПСЖ не було жодних домовленостей.

Мадридський Атлетіко ледь не в останній момент підсилився Рейнілду Мандава, контракт якого з Ліллем завершувся влітку. За "матрацників" він гратиме протягом наступних 3,5 років.

Аарон Ремзі, який виявився непотрібний Ювентусу, знайшов прихисток у Глазго. Його орендував шотландський Рейнджерс до кінця поточного сезону після успішного медогляду.

Функціонери – теж люди. На тренувальну базу Барселони привезли піцу. Узгоджуються останні нюанси переходу Обамеянга, а сам гравець вже проходить медичне обстеження. Кар'єра форварда на Туманному Альбіоні підбігає до кінця. "Каноніри" щасливі – вони зекономлять понад 25 мільйонів фунтів на зарплатні по контракту.

І знову Іспанія. Арсенал і Барселона все ж узгодили підписання П'єра-Емеріка Обамеянга! Каталонцям він дістанеться безкоштовно. Про це рапортують іспанські медіа. Ще нападник "канонірів" підпише контракт до кінця сезону з можливістю пролонгації ще на рік, він погодився на суттєве зниження зарплатні.

Джессі Лінгард до останнього залишався у списку бажань Ньюкасла і Вест Хема. Манчестер Юнайтед вирішив зберегти його, адже розраховує у другій частині сезону. Ще одна причина – фактор Мейсона Грінвуда, якому загрожує ув'язнення за побиття своєї дівчини.

Не Барселоною єдиною. В Італії вікно зачинилось. Відзначити можемо відхід Горана Пандева з Дженоа і переїзд у Серію Б – в Парму, підписання генуезцями гравця збірної Ісландії Альберта Гудмундссона і перехід у Лаціо форварда лісабонського Спортінга Жоване Кабрала.

Та що ж це коїться! Одразу кілька іспанських ресурсів повідомляють, що Усман Дембеле залишиться в Барсі аж до кінця сезону. До кінця драми залишаються лічені години, але все можливо. Тим часом документи для завершення трансферу Обамеянга вже майже готові.

Повертаємось до Іспанії, а саме в Каталонію. Позбутись Дембеле поки не вдається, а Жоан Лапорта вбачає один шлях для опального француза: "Були запропоновані різноманітні рішення, але все залежить від того, чи прийме гравець варіант з переходом в англійський клуб". Вочевидь, йдеться про Челсі. Та в останній момент з'явився варіант із Тоттенхемом, який готовий платити. Це для Лапорти надважливо.

Також "синьо-гранатові" майже закрили питання з Обамеянгом. Після тривалих перемовин Барса готує відповідне обладнання для медогляду габонця. Арсенал та іспанці вже мають усну домовленість про трансфер! Каталонці можуть підписати П'єра-Емеріка навіть вільним агентом.

Дуету гравців збірної України в Евертоні не буде. Романом Яремчуком у Бенфіці повністю задоволені й відпускати нікуди не збираються. Втім, зіркового партнера Віталій Миколенко все ж отримав. Донні ван де Беек – новачок "ірисок". За команду Френка Лемпарда він гратиме до кінця сезону в оренді.

Пристрасті вирують в Англії. Ліверпуль став ближчим до підписання юного хавбека Фулхемма Фабіо Карвалью, все повинне вирішитись у найближчі години. Водночас Ньюкасл кинув чимало сил на трансфер Деле Аллі, але пропозиція може виявитись запізнілою. Ще в день провідні інсайдери інформували, що перехід англійця закрив Евертон.

Вже екс-зірка української Прем'єр-ліги Аллах'яр Сайядманеш, яким нібито цікавились і Динамо, і Шахтар, перебрався в Чемпіоншип. Залишок сезону іранець проведе в оренді за Халл Сіті.

Ньюкасл завершив трансфер четвертого новачка після придбання клубу шейхами. Найбагатший клуб світу орендував Метта Таргета в Астон Вілли. А Тоттенхем відпустив Джованні Ло Чельсо у Вільяреал – теж до кінця сезону.

Барселона залишається головним хедлайнером останнього дня трансферного вікна. Обамеянг досі перебуває в Іспанії й сподівається на завершення переходу. Представник колишнього капітана Арсенала зараз в офісі спортивного директора "блаугранас" Матеу Алемані, де намагається оформити оренду. Ситуація доволі складна, що підтверджує і заява Жоана Лапорти: "Ми б хотіли підписати П'єр-Емеріка. Наразі все важко, але надія є".

Несподіваний поворот! Челсі близький до підписання довготривалого контракту з Усманом Дембеле. Все має відбутись незабаром, якщо не станеться форс-мажору, запевняє ABC. Барса навіть обдумує варіант обміну на Хакіма Зієша. Продовжуємо спостерігати за каталонською виставою.

Аталанта орендувала у Парми, яка виступає в Серії Б, Валентіна Міхейле. 21-річний румун став конкурентом Руслана Маліновського, адже може зіграти як на його позиції, так і на флангах атаки.

Ювентус активізувався, підписавши Деніса Закарію із Борусії М. А от півзахисники Деян Кулусевскі та Родріго Бентанкур відтепер виступатимуть за Тоттенхем. "Шпори" водночас відпустили Танге Ндомбеле у Ліон на правах оренди.

Переходу П'єра-Емеріка Обамеянга в Барселону не буде! Про це, принаймні, повідомляє авторитетний журналіст Девід Орштайн. Причина нібито в грошах: сторони не змогли домовитись. Габонець, який вже навіть прибув у Каталонію, повертається в Лондон. Втім, окремі іспанські медіа продовжують вірити у трансфер.

Шахтар відпустив Данила Сікана в Німеччину. Молодий форвард спробує проявити себе у другій Бундеслізі. Завдання не з простих: його нова команда бореться за виживання.

ПСЖ відверто знущається з Барселони. Французький клуб пропонує каталонцям Абду Діалло і Діна Ебімбе в обмін на Усмана Дембеле, без жодної фінансової компенсації. Журналіст Жерар Ромеро не стримав емоцій у прямому ефірі Twitch: "Я готовий зняти труси і вис**тися на їхню пропозицію".

Манчестер Сіті офіційно повідомив про підписання Хуліана Альвареса з Рівер Плейт. Молодий аргентинець підписав з "містянами" контракт на 5,5 років. До кінця нинішнього сезону він виступатиме за Рівер на правах оренди.

Віталій Миколенко отримав нового наставника в Евертоні! Українець працюватиме під керівництвом легенди Челсі Френка Лемпарда, який підписав контракт до кінця сезону 2023/24. Головне завдання у поточній кампанії – врятувати "ірисок" від вильоту.

Кіліан Мбаппе – без п'яти хвилин гравець мадридського Реала, пише німецький Bild. Сторони узгодили попередній контракт із космічною зарплатою (50 млн євро "брудними"). Нападник ПСЖ приєднається до королівського клубу в червні на правах вільного агента.

Фантастика! Спортдир Барселони Матеу Алемані створив чергове диво. "Блаугранас" незабаром оформлять оренду форварда Арсенала – П'єра-Емеріка Обамеянга. Зірковий габонець щойно приземлився в аеропорту Ель-Прат. Есклюзивними кадрами поділився відомий інсайдер Жерар Ромеро. Останній зазначає, що підписання екс-снайпера Борусії Д не залежить від трансферу Дембеле.

25-річний Деніс Закарія вже прибув на медогляд у Ювентус. Туринці заплатять Борусії М приблизно 5 млн євро. Швейцарський хавбек повинен стати заміною для Родріго Бентанкура, який переходить у Тоттенхем. Here we go!

Усман Дембеле, швидше за все, не перейде до ПСЖ цієї зими. Авторитетний Le Parisien повідомляє, що перемовини між клубами провалилися. Барсі пропонували обмін, ба більше, Париж нібито був готовий пожертвувати Ді Марією, проте Лапорті потрібен "кеш". Керівництво каталонського гранда опинилося перед місією неможливою – врятувати ситуацію можуть лише клуби АПЛ. Якщо Барселона не позбудеться француза, про нового форварда для Хаві доведеться забути.

Велика міграція форвардів у Німеччині. Ваут Вегхорст здійснив свою мрію і переїжджає в АПЛ. Нідерландець допомагатиме Бернлі у боротьбі за виживання – англійці заплатять Вольфсбургу близько 15 мільйонів євро. "Вовки" на заміну найкращому бомбардиру підпишуть відразу двох форвардів: Йонаса Вінда з Копенгагена (12 млн) і Макса Крузе з Уніона (5 млн). 33-річний Крузе мотивував перехід з четвертої команди Бундесліги в 15-ту "довгостроковим контрактом з високою зарплатою". Уніон спробує замінити ветерана другим найкращим снайпером Бундесліги 2 – в Берлін їде форвард Падерборна Свен Міхель (1,5-2 млн).

ПСЖ вийшов на Барсу з пропозицією щодо Дембеле. Каталонці сподіваються отримати за скандального вінгера щонайменше 20 млн євро. Париж спробує включити в угоду власних гравців, Ікарді або Берната, інформує топова інсайдерка Елена Кондіс. Дивовижно, адже ці клуби вважаються ледь не найбільшими ворогами у сучасному футболі.

Крістіан Еріксен відновлює кар'єру! Півзахисник збірної Данії, який пережив зупинку серця на Євро-2020, підписав піврічну угоду з Брентфордом.

Португальська преса сьогодні вранці шокувала інсайдом про можливий переїзд Романа Яремчука на Туманний Альбіон. Бенфіка начебто вирішила продати українця, який приєднався до "орлів" лише минулого літа. Серед головних претендентів на форварда збірної України – Евертон Миколенка!

Ньюкасл після приходу арабських власників оформив найдорожчий трансфер у власній історії. За неофіційною інформацією, перехід екс-хавбека Ліона Бруно Гімараєса оцінюється у 50 млн євро. А один з претендентів на чемпіонство Ліверпуль доволі несподівано підписав лідера Порту – Луїса Діаса (45 млн + бонуси).

Барса попри усі фінансові труднощі підсилилась двома зірковими іспанцями. Ферран Торрес перебрався на Камп Ноу з Манчестер Сіті за 55 млн євро, натомість вихованець Ла Масії – Адама Траоре – був орендований у Вулверхемптона до кінця поточного сезону. Однак, Лапорта і Алемані продовжують працювати над щонайменше двома угодами. У самісінький дедлайн каталонці хочуть позбутися Дембеле і запросити центрфорварда – Обамеянг і Мората досі чекають новин з Іспанії.

Головними хедлайнерами зимових трасферів є Барса, Ювентус і Ньюкасл. Туринці оформили найдорожчий перехід січня, підписавши Душана Влаховіча з Фіорентини за 70 мільйонів євро. Хавбек Бурусії М – Деніс Закарія – теж незабаром повинен приєднатися до "Старої синьйори".

Трансфери УПЛ зима-2022 – Динамо лише відпускає, Шахтар із двома бразильцями, активізація інших клубів – всі переходи