УКР РУС

Минай – Рух та ще два матчі УПЛ. Анонс

1 листопада 2020 Читать на русском

В рамках 8-го туру УПЛ Минай приймає Рух, Інгулець зустрінеться із Зорею, а Львів – з Ворсклою. Анонс і прогноз на матчі читайте на "Футбол 24".

Минай – Рух

До битви ледь не найскандальніших дебютантів УПЛ обидва новачки підійшли, перебуваючи недалеко від дна турнірної таблиці. У кращій формі нині перебуває Минай, який і Олександрію переміг, і в Інгульця з Колосом очки відібрав, і з Маріуполем заслуговував на нічию (але підвів арбітр). Мабуть, в ігровому плані це не найбільш веселий колектив, але підопічні Василя Кобіна вміють "сушити" гру й непогано обороняються – словом, тут зрозуміло, у що збирається грати команда та чому в неї щось не виходить. Так, це олдскульний футбол, однак краще так, ніж модерна тактика Руха.

Минай оголосив про трансфер чемпіона світу

Тренер Руха опинився у списках фальшивих виборців

Колектив Івана Федика за сім турів набрав всього два очки, зазнавши п'яти поразок. Рух на початку чемпіонату примудрився програти дублю Колоса та розділити очки зі Львовом – поки що це єдиний успішний результат "містян". За очікуваними очками саме Рух перебуває на останній позиції в турнірній таблиці УПЛ, та і за грою львів'яни виглядають занадто натужно. Новачок зміг здивувати тільки із Шахтарем, ледь не перегравши невмотивованих бразильців, але подальша історія показала, що це – випадковість.

Деяким виправданням може слугувати важкий календар (команда зустрічалась з лідерами чемпіонату), але пропускати по чотири-п'ять голів від середнячків та отримувати дві червоні до 50-ї хвилини (як із Зорею тиждень тому) неприпустимо. Навіть для дебютанта.

Кадрова ситуація

Травмовані:

Дискваліфіковані: Мисик, Мартинюк, Гагун (Рух)

Орієнтовні склади на матч Минай – Рух

Минай: Каніболоцький – Меліченко, Лопирьонок, Матіч – Маємбе, Сніжко, Ткачук, Книш – Кожанов, Нурієв – Шиндер

Рух: Бандура – Копина, Дуць, Стаменковіч, Гліха – Кухарук, Брікнер – Русин, Бойчук, Климчук – Кухаревич

Прогноз "Футбол 24" – 1:0

Кожанов пригадав, як міг перейти в Динамо

Минай у рідних стінах дуже непоступливий – тут "лиси" били Олександрію, тут же ледь не розписали нічию з Маріуполем. Та і загалом в останніх поєдинках підопічні Василя Кобіна виглядають дуже неприємним суперником. Рух же прямо зараз настільки розібраний, що важко навіть уявити, завдяки чому львів'яни зможуть відібрати очки.

Закарпатці значно організованіші в своєму футболі, та і кадрова ситуація в них краща. Саме тому слід прогнозувати перемогу господарів.

Інгулець – Зоря

З усіх новачків УПЛ поки що найбільше виділяється Інгулець. Підопічні Сергія Лавриненка не демонстрували вражаючий футбол, але петровці стали найбільш непоступливою командою чемпіонату в принципі – в їхньому активі п'ять нічиїх (з Десною, Колосом і Маріуполя), а проти Олександрії команда на тлі коронавіруса ледь не відігралася з 4:0. Поразка ж від Ворскли сталася за такого рівного футболу, що навіть Юрій Максимов відзначив Інгулець. Все це стало можливим завдяки злагодженій обороні та відпрацьованому пресингу. Словом, команда дуже симпатична.

"Де логіка? Де мізки?": Денисов емоційно висловився щодо поєдинку Олександрія – Інгулець

"Нам вдалося скористатись слабким місцем суперника": наставник Браги – про Зорю

Зоря тиждень тому розтрощила Рух, більше 40 хвилин граючи проти дев'ятьох львів'ян, але і такий результат викликав деяку тривогу – занадто вже мало створили луганці до двох вилучень. З Брагою в ЛЄ проблеми з просуванням м'яча позначились яскравіше: 13 з 20 ударів підопічних Віктора Скрипника виявились дальніми, а у штрафний вони заходили дуже рідко – як наслідок, вдалося забити шедевр аж на 90+6-й хвилині, який не врятував від поразки.

Контратаки та пресинг виглядають топово навіть на європейському рівні, однак позиційний наступ Зорі сильно шкутильгає. Втім, це не завадило відібрати очки в Шахтаря та Динамо, а також забити дев'ять голів за тайм двом львівським клубам – та і з Колосом луганці награли на перемогу. Словом, при всіх проблемах, команда Віктора Скрипника на рівні УПЛ залишається грізним суперником.

Кадрова ситуація

Травмовані: Громов (Зоря)

Дискваліфіковані: Павлов – Цвек

Орієнтовні склади на матч Інгулець – Зоря

Інгулець: Шуст – Балан, Ковальов, Кучеренко, Фатєєв – Лупашко, Запорожець – Коваленко, Бартуловіч, Янаков – Сітчінава

Зоря: Шевченко – Фаворов, Вернидуб, Абу Ханна, Хомченовський – Іванісеня – Назарина, Гринь, Кочергін – Сайядманеш, Гладкий

Прогноз "Футбол 24" – 1:1

Зоря – Брага: Кабаєв відзначив складову, якої бракувало луганцям, та провів паралелі з Динамо

Інгулець виглядає максимально незручним суперником для Зорі. Команда компактно обороняється, не дає часто вибігати в контратаку, грає жорстко й організовано. Для зламу такої оборони потрібна якісна система позиційного наступу, але саме з цим у луганців є проблеми – навіть Десна не змогла переграти петровців, а луганці ще й втомлені на тлі важкого матчу проти Браги. Саме тому є сенс ставити на нічию.

Львів – Ворскла

На Львів вже боляче дивитись. Команда востаннє святкувала перемогу в УПЛ ще в лютому, а безвиграшна серія "містян" у чемпіонаті складає вже 19 матчів. Грузинський наставник Георгій Цецадзе за чотири місяці роботи так і не виграв жодного поєдинку, в поточному сезоні набравши всього одне очко, а після поразки від СК Дніпро-1 у минулому турі він подав у відставку – в.о. головного тренера призначили Василя Шумського. За кілька днів Львів ще й вразила новина про дворічну дискваліфікацію Богунова за участь у білоруських договірняках. Словом, прямо зараз "містяни" виглядають головним претендентом на виліт.

Лужний та Дулуб стали претендентами на пост головного тренера Львова, – ЗМІ

Ворскла підписала першого в історії УПЛ англійця

Від Ворскли давно очікують осічки й відскоку на нижчі позиції. Здавалося, що саме в матчі з Шахтарем тижень тому почнеться падіння полтавців з вершини УПЛ, однак "зелено-білі" у меншості втримали нічию – втім, у п'ятницю Шахтар таки повернувся на другу сходинку в таблиці. Щоб скинути його звідти, необхідно перемагати Львів. Очевидно, що підопічні Юрія Максимова будуть у цій зустрічі беззаперечними фаворитами, але їм у чемпіонаті аж занадто щастило – Ворскла забила 13 голів, награвши лише на сім, а пропустила на два голи менше, ніж мала б. Доля колись почне віддавати боржок.

Кадрова ситуація

Травмовані:

Дискваліфіковані: Альюн, Пуцлін (Ворскла)

Орієнтовні склади на матч Львів – Ворскла

Львів: Костик – Грисьо, Кравчук, Міхубі, Клименчук – Кошман, Айнсалу, Сабіно, Шина – Казлаускас, Нич

Ворскла: Різник – Чеснаков, Яворський, Опанасенко – Пердута, Скляр, Челядін, Якубу – Кане – Кулач, Степанюк

Прогноз "Футбол 24" – 1:2

Львів перебуває в кризі й суто номінально не має жодних шансів проти Ворскли, однак відставка головного тренера могла сколихнути команду. Зрештою, ніщо не вічно – ні поразки "містян", ні друге місце полтавців. Втім, це все лірика, а по факту будь-який результат, окрім перемоги підопічних Юрія Максимова, стане сенсацією.

Зоря – Брага: шедевр екс-партнера Мессі приніс гостям історичний тріумф, шалений гол як солодка вітамінка для Скрипника