УКР РУС

Головні новини футболу 16 серпня: Зоря фантастично проходить Брагу в ЛЄ, Карпати і Львів змінили головних тренерів

17 серпня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 16 серпня. Подвиг Зорі в ЛЄ, нові тренери для львівських команд УПЛ і відлуння скандалу довкола матчу Динамо – Славія.

Подвиги українців в ЛЄ

Зоря вийшла у плей-офф Ліги Європи, драматично зігравши внічию на полі Браги. Найбільш вольовий український клуб знову підтвердив свій статус – у двоматчевій дуелі команда Вернидуба тричі поступалась в рахунку, але щоразу відігравалась. Дивіться відео голів матчу Брага – Зоря. У наступному раунді буде ще важче. Зоря зіграє проти РБ Лейпциг, який спокійно пройшов румунську Університатю, а в минулому сезоні грав у Лізі чемпіонів.

Форвард збірної України Роман Яремчук забив за Гент, який пройшов польську Ягелонію з колишнім українцем Тарасом Романчуком. Тепер Яремчук, Пластун і компанія зіграють проти Бордо, який вибив Маріуполь.

Бонус, не пов'язаний з Лігою Європи. Збірна України з міні-футболу вийшла в 1/4 Євро-2018, розгромивши за два дні Бельгію та Чорногорію. Після двох турів домашнього чемпіонату Європи наші гравці були на 4-му місці, але в підсумку виграли свою групу.

Карпати підписали екс-тренера Реала і Челсі, Львів скромніший

Олег Бойчишин покинув посаду наставника "левів" рішенням віце-президента клубу Олега Смалійчука. У той же день Карпати очолив Жозе Мораіш – екс-асистент Моурінью в Реалі, Челсі, Інтері та ще кількох клубах.

Бакалов очолив ФК Львів після неочікуваної відставки Жилмара, в якого виникли проблеми з документами. До цього фахівець працював у київському Арсеналі, грузинському Зугдіді, кам'янській Сталі та експертом на каналах "Футбол".

Динамо

Динамо – Славія: телеканал "Футбол 1" запідозрив киян у роботі з арбітрами, опублікувавши скандальний сюжет. У ньому згадали скандал, якому вже 23 роки. Також журналісти посилались на слова голови правління Славії Ярослава Тврдика про те, що перемога киян була "брудною" і нібито призвела до міжнародного скандалу.

Водночас Футбольна асоціація Чехії відреагувала на скандал Славія vs Г. Суркіс. Чеські функціонери назвали заяву керівництва клубу з Праги спрямованою проти УЄФА і Динамо (Київ), "неспортивною й такою, що виходить далеко за рамки дозволеного".

Аякс – Динамо: Де Лігт і Хунтелар оцінили суперництво з Динамо в Лізі чемпіонів. Зірки амстердамців готові посилати сигнал киянам і розповіли про рецепт свого успіху.