УКР РУС

Брутальне Динамо та перфоманс львів'ян, фіаско топ-клубів і перемоги легіонерів: огляд футбольного тижня у мемах

4 листопада 2019
Автор: Mykhailo_Yukhymenko

Головні новини минулого тижня у смішних картинках від "Футбол 24".

Кубкове Класичне дербі

Український футбольний тиждень відкрився у середу матчами 1/8 фіналу Кубка України. Найцікавішим з них, звичайно ж, був поєдинок між Динамо та Шахтарем. Окрасою зустрічі, як це не дивно для Класичного, виявились голи та суто футбольні речі, а не бійки та скандали.

Динамо – Шахтар: драма в 1/8 Кубка України – 2 вилучення, золотий гол українського Рамоса і одна з найкращих битв

Сидорчук, ймовірно, забив гол року в Україні, вистріливши з дальньої дистанції із зворотною закруткою по параболічній траєкторії. Крім того, капітан Динамо відіграв свій найкращий матч у біло-синій футболці, начисто перекусивши центр – на рахунку Сергія 9 підбирань на чужій половині поля, 64% виграних єдиноборств та 90% точності передач. Проти такого лому немає прийому.

Не менш крутим голом відзначився Тарас Степаненко. Опорник Шахтаря, за яким пристально пильнує Крістал Пелас, у компенсований час вдарив з підйому у дальній кут, зрівнявши рахунок. Вадим Євтушенко, який довго не міг організувати заміну Гармаша для затягування часу, виразив усі емоції вболівальників киян у той момент:

Жерсон розлючений на Михайличенка та емоції тренерів – найкращі моменти на лаві запасних під час матчу Динамо – Шахтар

Головним героєм Класичного став центрбек “біло-синіх” Денис Попов, який при обороні власних воріт не шкодував нікого. Не погрожуй динамівському централу, дриблінгуючи біля штрафного киян!

Всю міць і злість Попова на полі відчув Ісмаїлі, який на 32-й хвилині зіткнувся з Денисом у єдиноборстві – бразилець впав на газон і не підіймався, а з його рота пішла кров. На щастя, все обійшлося розбитою губою та звичайним шоком для фулбека “гірників”.

Просто страшно уявити, що коїться в голові Попова, коли до його воріт мчить суперник.

Зрештою, саме брутальному захиснику й судилося принести перемогу Динамо. Його могутній удар головою після подачі з кутового ледь не розчавив м’яч – парирувати подібний постріл було просто нереально. Не дивно, що після такого перфомансу ЗМІ почали порівнювати Попова з його кумиром – Серхіо Рамосом. Хто знає – можливо, Денис і є його наступником?

Попов зізнався, проти якого зіркового нападника мріє зіграти – несподіваний вибір

Епічні розбірки в Англії

Поки Динамо догравало дербі з Шахтарем, в Англії проходили поєдинки 1/8 фіналу Кубка ліги. Його перлиною мала стати зустріч між Ліверпулем та Арсеналом на Енфілді – втім, обидва головних тренери випустили напіврезервний склад.

Ліверпуль переміг Арсенал і вийшов в 1/4 Кубка ліги: 10 голів як шана традиціям, шикарна молодь, бенефіс Оріджі та Озіла

Хто ж знав, що саме молоді доведеться влаштувати найбільшу в історії бійню мерсисайдців і “канонірів”? Ще до кінця першого тайму рахунок був 2:3 на користь Арсенала, а в підсумку команди розписали нічию – 5:5! Зрештою, все вирішила серія пенальті, в якій лише Дані Себальйосу не пощастило влучити у ворота.

В іншому матчі 1/8 фіналу Кубка ліги Манчестер Юнайтед здобув виїзну перемогу над Челсі – 1:2. Обидва голи манкуніанців належать Маркусу Рашфорду, на рахунку якого вже 7 забитих м’ячів за МЮ в цьому сезоні. Що б Уле-Гуннар Сульшер без нього робив?

Після такого прекрасного виступу в Кубку ліги здавалося, що Манчестер Юнайтед і Арсенал здобудуть прості перемоги над Борнмутом та Вулверхемптоном в АПЛ – втім, не все сталося, як гадалося. “Червоні дияволи” зазнали мінімальної поразки на виїзді, а “каноніри” розписали домашню нічию.

На фоні осічок Арсенала в матчах проти середнячків у ЗМІ з’явилися чутки про перемовини між керівництвом “канонірів” та Жозе Моурінью. Daily Mail називає португальця фаворитом на заміну Унаї Емері, The Times повідомив про ділову зустріч лондонських босів з фахівцем, але кореспондент Чарльз Уоттс спростовує цю інформацію. Словом, певні процеси точно йдуть –- диму без вогню не буває. В будь-якому разі, сеу Жозе точно до снаги дістати для Арсенала улюблене четверте місце.

Минулий тиждень не був спокійним і для найсильніших англійських команд прямо зараз. В 11-му турі АПЛ Манчестер Сіті грав внічию із Саутгемптоном до 86-ї хвилини, а Ліверпуль вирвав перемогу над Астон Віллою аж на останній хвилині компенсованого часу – відзначився Садьйо Мане. Скільки ж він ставок врятував!

Продовжується криза Вест Хема. Команда Андрія Ярмоленка у рідних стінах поступилася Ньюкаслу, внаслідок чого безвиграшна серія “молотобійців” збільшилась до шести матчів. Самого Андрія визнали одним з найгірших у цьому поєдинку.

Вест Хем – Ньюкасл: Ярмоленко – головна жертва провалу Пеллегріні, а конкурент українця забиває і стає найкращим

Невдачі топ-клубів та тріумфальна хода українців по Європі

З цим сезоном явно щось не так, адже майже кожного тижня кілька топ-клубів зазнають феєричних поразок. Цього разу рейтинг невдах очолила Баварія, яка програла франкфуртському Айнтрахту із шаленим рахунком – 5:1! Не дивно, що після такої ганьби головний тренер “рекордмайстерів” Ніко Ковач вилетів зі свого крісла.

Закінчилась ціла епоха. Невідомо, чи будуть мюнхенські фанати вдячними хорвату за півтора роки відданої роботи в клубі, але конкуренти Баварії точно за ним сумуватимуть.

РБ Лейпциг моментально скористався черговим фіаско Баварії, наздогнавши мюнхенців у турнірній таблиці. Це стало можливим завдяки фантастичній перемозі над Майнцом – 8:0! Схоже, продажі "Ред Булла" у місті Майнц після такого розгрому впадуть до нуля.

В Іспанії головною невдахою стала Барселона, яка на Сьюдад де Валенсія програла Леванте з рахунком 3:1. Всі три голи каталонці пропустили за сім хвилин другого тайму, а загалом у шести виїзних поєдинках Ла Ліги "блаугранас" здобули лише дві перемоги, зазнавши при цьому трьох поразок.

Леванте – Барселона: каталонці копіюють Енфілд, мадридський кат карає, а Мессі втрачає шанси на "Золотий м'яч"

Мадридський Реал після несподіваного трімфу Леванте міг очолити турнірну таблицю, однак "бланкос" зганьбилися слідом за Барселоною – хоч і не так епічно. На Сантьяго Бернабеу "королівський клуб" розписав нульову нічию із Бетісом, який у поточному сезоні балансує над зоною вильоту.

Це вже не перший подарунок принциповим суперникам із Барселони. Можливо, вони вже не такі й принципові?

Українці на цьому тижні виглядали вражаюче. Особливо потужний перфоменс видали наші бельгійські легіонери – так, Яремчук і Пластун відзначились у воротах Андерлехта, Безус забив Стандарду, а Соболь заробив пенальті у матчі проти Кортрейка. А всі ці футболісти колись були списані тренерами УПЛ.

Непоганими були виступи українців і в Угорщині – там Петряк оформив асист у поєдинку проти Фехервара, а Ігнатенко відзначився дебютним голом за Ференцварош.

Навіть у Мілевського все було добре. Артем у матчі проти солігорського Шахтаря віддав елегантну гольову передачу, хоча перемогти його команді не судилося. В цьому поєдинку стався дотепний епізод – Мілевський намагався показати гру суперника рукою, попросивши арбітра переглянути щось на телефоні. У ЗМІ одразу заговорили про такий собі білоруський VAR, але навіщо так переживати за результат при відриві у сім очок від другого місця за три тури до кінця чемпіонату? Вже ж можна святкувати!

Пошуміли наші гравці також у Італії. Зокрема, в основі Лечче закріпився Шахов, на рахунку якого вже одна гольова передача. Руслан Маліновський продовжує виходити на поле з лави запасних – і хоч його команда в останньому турі програла Кальярі, саме українського атакувального хавбека вболівальники Аталанти визнали найкращим футболістом жовтня.

Маліновський і Ко на межі краху, шанс на реванш для Вальверде, пан або пропав для Борусії Д – фішки 4-го туру ЛЧ

Цікаво, що дуже скоро Маліновський може зустрітися з Ібрагімовічем на футбольному полі – Златана активно сватають у Болонью та Мілан.

Львів’яни "запалюють" в УПЛ

Карпати у рідних стінах приймали Шахтар, який через епідемію травм випустив на поле другий склад – це був прекрасний шанс для львів’ян. Господарі налаштовували себе, як тільки могли. Голкіпер Роман Підківка, наприклад, гучно пробубнів гімн на всю Україну.

Шахтар експериментальним складом розгромив Карпати, зігравши посередній матч – дикий фейл Підківки та джокер Коваленко

Втім, це нічим не допомогло – особливо Підківці. Шахтар переміг з рахунком 3:0, забивши всі три голи завдяки простим помилкам Романа.

Особливо прикрим був перший пропущений ним м’яч – голкіпер замість удару від воріт виконав точний пас на Борячука.

У ФК Львів свої проблеми. Після кубкової поразки від Миная з посади головного тренера "містян" звільнили брутального Володимира Мазяра. Українські вболівальники будуть сумувати за його триповерховими матюками та образами футболістів на порожньому стадіоні.

Львів очолив екс-коуч кам’янської Сталі Єгіше Мелікян, але на виїзний поєдинок проти Динамо команду повіз Андрій Березовчук. Все це на не найкращим чином вплинуло на "містян" – кияни, попри вилучення Сидорчука в середині першого тайму, розгромили суперника з рахунком 4:0.

З матчами ФК Львів проти Динамо пов’язана ще одна важлива подія – впровадження VAR. У поєдинку команд U-19 "містяни" уникнули поразки завдяки втручанню відеоповтору, а в зустрічі "молодіжок" перемогу завдяки новій технології вирвали кияни.

Лучано Лучі в ефірі програми "Великий футбол" заявив, що вже у 19-му турі УПЛ система відеоповторів буде застосована у робочому режимі. Страшно уявити, як вона буде реалізована в Україні.

Можливо, саме ці технології дозволять СК Дніпро-1 перервати свою шестиметчеву програшну серію. У Дмитра Михайленка явно не найкращі часи.

Так і минув футбольний тиждень. Як бачимо, приводів посміятися було дуже багато – сподіваємося, наступні 7 днів пройдуть так само цікаво.

Сторінка автора у Twitter

Расизм, страхітлива травма, приниження Баварії та Барси, Вокер підриває Зінченка, а Фонсека в порядку – огляд вікенду