УКР РУС

Битви на Олімпійському, Яремчук дає вогню, побиття лідерів у Європі та успіхи топів УПЛ: огляд футбольного тижня у мемах

21 жовтня 2019
Автор: Mykhailo_Yukhymenko

Головні новини минулого тижня у смішних картинках від "Футбол 24".

Збірна України перемогла Португалію й вийшла на Євро-2020

Головною темою минулого тижня і, мабуть, всього 2019 року, став тріумф команди Андрія Шевченка у відборі до чемпіонату Європи. Національна збірна здобула пряму путівку на міжнародний футбольний форум, в очному поєдинку здобувши перемогу над Португалією і достроково вигравши групу В.

Україна – Португалія: героїчний вихід на Євро-2020 з 1-го місця – футбольні кіборги, кайф, гордість і нефартовий Роналду

Уся країна жила цим матчем, але уявити, яке щастя принесе ця звитяга, було важко. Таким успіхом потрібно насолоджуватись кожен день і за будь-яких обставин:

Втім, вже одного погляду на очі футболістів під час виконання гімну вистачило, щоб зрозуміти – Андрій Шевченко налаштував своїх футболістів на справжню різню:

Як наслідок, вже на 7-й хвилині зустрічі Роман Яремчук забив гол у ворота Руя Патрісіу. Це був справжній екстаз, який хочеться відчувати кожного дня!

Кріштіану Роналду був шокований таким стартом від Романа:

Ну а на 27-й хвилині Андрій Ярмоленко після прекрасного проходу та прострілу у виконанні Віталія Миколенка забив гол, який вивів нас на Євро-2020. У цьому вінгер Вест Хема “шарить”:

У середині другого тайму збірна України цілком могла довести справу до розгрому. На 70-й хвилині Євген Коноплянка, який тільки-но вийшов на заміну, отримав розрізний пас від Руслана Маліновського й побіг на побачення з голкіпером. У цей момент з вінгером Шахтаря була вся Україна, але з голом не склалося – Коноплянка не зміг відірватися від Пепе.

Покарання прийшло миттєво: Ентоні Тейлор вилучив Тараса Степаненка за неочевидну гру рукою й призначив пенальті, а Кріштіану Роналду з позначки забив свій 700-й гол у кар’єрі. Втім, навряд чи КР700 в цей момент думав про свій рекорд:

Зінченко заявив, що Роналду "змусив" арбітра призначити пенальті у ворота збірної України

Останні хвилини виявились непростими. Португалія тиснула й регулярно пробивала по наших воротах, але з Андрієм Пятовим піренейські “тандерболти” не пройдуть:

Коли ж і Андрій залишався без шансів врятувати збірну, за неї заступалися рідні стіни. Зокрема, вже у компенсований час Данілу Перрейра з дистанції влучив у поперечину. За такий порятунок її цілком можна нагородити медалями героя України:

Якби поперечина була живою істотою, то вона б легко могла могла почати успішну політичну кар'єру – настільки їй вдячні українці:

Зрештою, фінальний свисток зафіксував справедливу перемогу збірної України. Португальці у двох матчах проти “синьо-жовтих” набрали всього одне очко – от вам і чемпіон Європи та володар кубка Ліги націй. Знай наших!

Андрій Шевченко тепер є справжнім національним героєм, але не варто забувати і про того, хто витримав усю критику й не залишив тренерський штаб без підтримки у скрутний момент:

Скандал навколо Романа Яремчука та одруження Зінченка

Форвард Гента та збірної України відзначився не тільки голом у ворота Португалії, а й шикарним тролінгом збірної Росії, яка також кваліфікувалася на Євро-2020. На питання щодо перспектив “синьо-жовтих” у фінальній частині турніру Яремчук заявив: “Потрібно зберігати спокій. Ми не Росія, яка обіграла Шотландію, і зараз говорить, що може виграти чемпіонат Європи".

Яремчук підірвав Росію легким тролінгом – підгоріло у фанатів, журналістів і навіть екс-форварда Динамо

Звісно, патріотична спільнота оцінила такий коментар. Тепер Яремчук – не тільки перспективний форвард топ-клубу, а й не менш перспективний політичний лідер:

Звісно ж, на Росії почалася справжня істерика. Коментатор Василь Уткін назвав Яремчука “спортивною твариною в хорошому сенсі” та охрестив “Яремчучелом”, Сергій Юран оцінив його словом “футболістик”, а Тіна Канделакі заявила, що “Роман спотворює факти і на рівному місці підвищує і без того високий градус міжнаціональної дискусії”.

Цікаво, чи підуть російські ЗМІ далі? Сюжет практично готовий:

У будь-якому разі літнє Євро буде спекотним. Україну та Росію на груповому етапі турніру розведуть, але з нинішньою командою Шеви та традиційно легким жеребом для східного сусіда зустріч “синьо-жовтих” та “червоно-білих” у плей-офф здається цілком вірогідною.

Євро-2020: де відбудуться матчі, як і коли придбати квитки на поєдинки збірної України та скільки вони коштують

Завершуючи тему збірної, слід згадати і про освідчення Олександра Зінченка перед Владою Седан. Фулбек Манчестер Сіті зробив їй пропозицію наступного дня після перемоги над Португалією – прямо на полі НСК Олімпійський.

Варто відзначити Владу – протягом останніх днів вона майстерно натякала Зіні на небажаність гальмування процесу. Щастя молодим!

Бійка між Григорієм Суркісом та Андрієм Павелком

У середині минулого тижня інфопростір було підірвано інсайдами про сутичку між президентами УАФ – Григорій Суркіс при спробі зайти у президентську ложу НСК Олімпійський під час матчу проти Португалії нібито поскандалив із Андрієм Павелком й вдарив його в обличчя. Одразу кілька видань швидко надали свої версії подій, але всі так чи інакше підтвердили факт сутички.

"Ветерани АТО сказали: "Або Суркіс звідси піде, або ми": між Павелком та Суркісами спалахнула бійка на НСК Олімпійський

При цьому інсайдери підтвердили також факт втручання у конфлікт третьої сторони – дніпровського кримінального авторитета “Аліка Наріка” (Олександр Петровський – прим.), давнього соратника Андрія Павелка. Словом, на НСК Олімпійський вирувала справжня атмосфера UFC:

Після такого івенту УАФ просто не має права залишити глядачів без реваншу:

Побиття лідерів європейських ліг

У європейських чемпіонатах на минулих вихідних лідерам було дуже непросто. Особливо це стосується Ліверпуля, якому лише на останніх хвилинах матчу на Олд Траффорд вдалося вирвати нічию з Манчестер Юнайтед. Завдяки цій осічці Манчестер Сіті скоротив відставання від мерсисайдців до шести очок.

Манчестер Юнайтед – Ліверпуль: Сульшер годину перегравав лідера АПЛ, ключові зміни Клоппа, Рашфорд і Джеймс – відмінно

Таким чином, головний тренер червоної частини Манчестера став героєм синьої половини міста:

Тепер боротьба за титул чемпіона Англії буде значно цікавішою. Браво, МЮ!

В Іспанії грандам випали доволі прості виїзні поєдинки. Барселона своє завдання виконала, перегравши Ейбар, а от Реал несподівано зазнав фіаско на Балеарських островах – Мальорка впевнено перемогла “вершкових”.

В Італії Інтер влаштував шалену перестрілку із Сассуоло, але фанатам матч запам’ятався не стільки голами, скільки екстремальною подією під завісу першого тайму.

Так, все так і сталося – поки “нерадзуррі” готувалися пробивати пенальті у ворота господарів, на полі приземлився парашутист. Втім, це не допомогло Сассуоло – фінальний свисток зафіксував перемогу Інтера (4:3).

Аталанта ж у Римі вчергове довела свою дуалістичність. У першому таймі бергамаски влаштували погром Лаціо, забивши три голи й виграючи із сухим рахунком до 70-ї хвилини, але потім Чіро Іммобіле оформив два голи та асист – в результаті маємо нічию 3:3. Фантастика!

Лаціо – Аталанта: активний Маліновський у шаленому матчі – часто бив по воротах і загострював у некомфортних умовах

У Бундеслізі ситуація цікавіша. На минулих вихідних із групи лідерів перемогу святкувала тільки дортмундська Борусія – як наслідок, турнірна таблиця чемпіонату Німеччини продовжує тішити двоочковим розривом між першим і дев’ятим (!) місцем.

Відсутність сюрпризів в УПЛ

Чемпіонат України у минулому турі не здивував у глобальному сенсі, але все одно вийшло весело. Ну, хіба що Колосу в п’ятницю було не до сміху – Шахтар розгромив ковалівців з рахунком 6:0, забивши п’ять голів ще до перерви. Обличчя керівництва клубу яскраво демонстрували настрій гостей:

Колос в останніх двох турах натерпівся, як ніхто інший. У матчі з Динамо арбітр призначив лівий пенальті й вилучив Максименка за гру головою, після чого кияни забили чотири голи за тайм – тепер же погром прийшов від “гірників”. Просто катастрофа.

Шахтар розтрощив Колос: дублі Тайсона та Мораєса, 11-матчева переможна серія та 13 очок переваги над Динамо

Бути фанатом Колоса, вочевидь, нелегко.

Втім, ковалівці хоча б тримаються у першій шістці УПЛ. От СК Дніпро-1 досі не може наздогнати Колос, хоча шанс був шикарний – потрібно було переграти ослаблений травмами та дискваліфікаціями Маріуполь. Не вийшло – азовці здобули мінімальну перемогу, а єдиною втіхою дніпровських футболістів став плакат для Булеци.

Герой “банеру” проявив благородство й подарував його юному автору спільне фото:

У битві лідерів турнірної таблиці все сталося так, як і мало статися одного разу. Десна поступилася у Запоріжжі, а Динамо перемогло Олександрію й повернуло собі другу сходинку. Кияни виграли п'ять останніх матчів із рахунком 13:0.

Динамо – Олександрія: гол з заявкою на топ-чемпіонат, продовження серій, нові травми і стара проблема киян

Ну а ві Львові відгреміло дербі. Вболівальники очікували на зарубу, але вийшов доволі блідий футбол з купою грубих помилок – так, команди отримали по червоній картці й не забили одна одній пенальті. Ультрас Карпат не витримали й вкуталися піротехнікою:

Дербі завершилось нульовою нічиєю. Таким чином, Львів у п’яти матчах УПЛ під керівництвом Володимира Мазяра не забив жодного гола.

Ну а Карпати в шести поєдинках з Романом Санжаром в статусі головного тренера виграли лише один – найперший.

Так і минув черговий футбольний тиждень. Тем для клепання мемів було настільки багато, що всі просто не влізуть у наш матеріал – і це прекрасно! Значить, нам знову не було нудно. Нехай так само весело все і триває!

Сторінка автора в Facebook

"У Львові – бардак та анархія": чому Динамо не здивувало, або Хто приїде у Шахтар