УКР РУС

Головні новини футболу 21 червня: Хорватія розгромила Аргентину, Франція мінімально здолала Перу

22 червня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" представляє дайджест головних новин за 21 червня.

ЧС-2018

У четвер завершились чергові матчі 2 туру чемпіонату світу-2018. Данія та Австралія розійшлися нічиєю, Франція мінімально обіграла Перу, Хорватія розгромила Аргентину.

Данія та Австралія не змогли виявити сильнішого. Рахунок у матчі відкрив Крістіан Еріксен, проте Єдінак ще до перерви з пенальті, який був призначений за допомогою VAR, зрівняв рахунок. Цікаво, що австралійці не змогли перемогти у жодному матчі, в якому Єдінак забивав пенальті. Найкращим гравцем матчу став хавбек збірної Данії Крістіан Еріксен.

Французам для перемоги над Перу довелося докласти чималих зусиль. Перуанці доволі вдало оборонялися, але Мбаппе завдяки рикошету переправив м'яч у порожні ворота, принісши своїй команді перемогу та забезпечивши французам місце у плей-офф чемпіонату світу-2018. До речі, Мбаппе став наймолодшим гравцем в історії збірної Франції, який відзначався на чемпіонатах світу або Європи. Саме він був визнаний найкращим гравцем матчу. Зазначимо, що Льоріс провів свій 100-й матч у футболці збірної та став першим французьким голкіпером, якому вдалося дійти до цієї позначки.

Сенсацію створили хорвати у матчі проти Аргентини. Підопічні Сампаолі сподівалися на чудо від Ліонеля Мессі, проте оборонці нейтралізували володаря 5-ти "Золотих м'ячів". А от Хорватія використала свої шанси сповна. Спочатку Ребіч після курйозної помилки Кабальєро відкрив рахунок. Наприкінці поєдинку Модріч, який став найкращим гравцем поєдинку, ударом з-за меж карного майданчика подвоїв перевагу своєї команди, а Ракітіч у компенсований арбітром час довів рахунок до розгромного. Таким чином, Хорватія точно гратиме у плей-офф мундіалю, а Аргентині залишається сподіватися на вдалий збіг обставин. До речі, Аргентина вперше з 1974 не перемогла в стартових двох матчах на чемпіонаті світу.

УПЛ

Легендарний італієць Фабріціо Раванеллі прибув до України та очолить Арсенал-Київ. Фахівець сподівається, що його команда гратиме в атакувальний футбол та використовуватиме усі переваги схеми 4-3-3.

Маріуполь зіграє домашній матч Ліги Європи проти Юргордена в Одесі. Таке рішення було прийнято тому, що в Маріуполі закритий міжнародний аеропорт, а від найближчого міжнародного аеропорту із Запоріжжя трансфер футбольного шаттла в Маріуполь займає 4 години 45 хвилин, і це було зафіксовано інспекцією UEFA. Зазначимо, що перша гра у цій парі відбудеться 26 липня у Швеції на полі Юргордена. Матч-відповідь запланований на 2 серпня.

Захисник київського Динамо Александар Пантіч може продовжити кар'єру в чемпіонаті Польщі. 26-річний сербський центрбек серйозно зацікавив варшавську Легію, і заради переходу футболіст навіть готовий знизити свої вимоги щодо зарплатні.

Інші новини

Манчестер Юнайтед офіційно оголосив про трансфер Фреда. Бразилець підписав 5-річний контракт з можливістю продовження ще на рік. За словами наставника "червоних дияволів" Жозе Моурінью, Фред може вивести гру команди на новий рівень.

Втім, Манчестер Юнайтед не обмежується цим трансфером та націлився на захисника Баварії Жерома Боатенга.

Емре Джан офіційно став гравцем Ювентуса. Контракт підписаний строком на 4 роки. Джан офіційно приєднається до клубу 1 липня після того, як закінчиться його угода з Ліверпулем. Ювентус також виплатить гравцю "підйомні" у розмірі 16 мільйонів євро.

Наставник Хоффенхайма Юліан Нагельсман покине команду після сезону 2018/19 та очолить РБ Лейпциг. Фахівець попередив про свій відхід заздалегідь, аби керівництво клубу мало час на пошуки нового тренера.