УКР РУС

Головні новини футболу 13 січня: Барселона призначила нового тренера, Лунін може покинути Іспанію

14 січня 2020 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 13 січня.

Барселона звільнила Вальверде

Барселона отримала нового тренера. Ернесто Вальверде був відправлений у відставку попри чинний контракт, який був розрахований до кінця сезону 2019/20. Останнім його матчем на посаді наставника "синьо-гранатових" став поєдинок проти Атлетіко у півфіналі Суперкубка Іспанії, у якому каталонці програли 2:3.

Замість Вальверде новим тренером Барселони став Кіке Сетьєн, угода з яким розрахована до 30 червня 2022 року. Керівництво клубу також розглядало кандидатури Маурісіо Почеттіно, Хаві та Рональда Кумана, проте в підсумку зупинилося на варіанті з Сентьєном.

Трансфери

Андрій Лунін може продовжити кар'єру в Бельгії. Іспанський Ов'єдо, який вважався головним претендентом на голкіпера збірної України, поки не може підписувати новачків. Інший іспанський клуб – Леганес – шукає новий клуб для Василя Кравця. Українець сам попросив відпустити його через відсутність ігрової практики.

Вадим Шаблій, який є агентом Андрія Ярмоленка, прокоментував чутки про бажання Вест Хема відпустити лідера збірної України в інший клуб.

Відомий голкіпер Пепе Рейна перейшов у Астон Віллу на правах оренди з Мілана. Іспанець виступатиме в Англії до завершення сезону.

Інші головні події

ФІФА винесла рішення у справі щодо виплати Динамо та Борусією Д "платежу солідарності" за трансфер Ярмоленка. Претензії чернігівської СДЮШОР Юність щодо невиплати коштів визнані безпідставними.

Роман Григорчук покинув Астану, з якою став чемпіоном Казахстану.

"Футбол 24" виділив головні події євровікенду.