УКР РУС

Фальсифікації на користь Мессі, українізація Європи, жах у Карпатах і друзі Динамо: огляд футбольного тижня у мемах

30 вересня 2019
Автор: Mykhailo_Yukhymenko

Головні новини минулого тижня у смішних картинках від “Футбол 24”.

Скандали в європейському футболі

Топ-темою минулого тижня стала премія FIFA The Best-2019. Як завжди, збірна топів, складена на цій церемонії, нікому не сподобалась, але справжній скандал спалахнув навколо нагороди найкращому футболісту року. Її отримав Ліонель Мессі, однак значна частина вболівальників та експертів виявилась незадоволеною.

FIFA The Best-2019 – за кого голосували Шевченко та Пятов як представники України

На звання FIFA The Best Player-2019 серйозно претендував Вірджил ван Дейк. На думку критиків, ключовим фактором у невдалому для голландця голосуванні стала величезна армія персональних фанів Лео – прямо як на "Золотому м'ячі".

Подібні розмови ведуться під будь-якими рейтингами, адже в цифрову еру вага думки відомих журналістів та футбольних людей стала невисокою – в коментарях завжди будуть хейтити. Втім, випадок з FIFA The Best-2019 виявився особливим, адже розгорівся куди-більш серйозний скандал.

Мессі в центрі скандалу через ФІФА – з'явилися докази махінацій під час визначення переможців The Best-2019

Спочатку ЗМІ підірвав коментар капітана збірної Нікарагуа. За його словами, він втримався від вибору найкращого футболіста, але несподівано знайшов себе у списку капітанів, які проголосували за Мессі. Далі в соцмережах з'явилося фото бюлетеня головного тренера збірної Судану, на якому він ніби-то голосує за трійку Салах-Роналду-Мбаппе, однак за версією FIFA, коуч поставив Ліонеля на перше місце. Голоси представників Єгипту взагалі не порахували через протокольні помилки.

Страшно навіть уявити, як насправді проходили вибори найкращого футболіста року.

До речі, про голосування FIFA. Андрій Лунін потрапив у топ-40 номінантів на Golden Boy-2019. Здається, ми вже знаємо, хто розділить місця на п'єдесталі:

Поки Ліонель роздавав інтерв'ю та посміхався на камеру з черговим трофеєм у руках, його клуб отримав "серйозний" штраф. Атлетіко, який досі не може змиритися з втратою Грізманна, подав позов, а федерація футболу Іспанії за занадто ранній початок переговорів з французом покарала Барселону аж на 300 євро.

Минулого тижня європейські футбольні чиновники ображали не тільки ван Дейка та Грізманна. Дісталося й українцям: у голосуванні за місце проведення Суперкубку-2021 на перемогу претендував харківський ОСК Металіст, але івент віддали Віндзор Парк у Белфасті – стадіону на 18 тисяч глядачів. Можна лише поспівчувати харківським рантьє, які втратили шикарну можливість підняти ціну оренду житла на 1000%.

Український тиждень у Європі

За несправедливе рішення УЄФА українські футболісти в Європі відповіли голами у ворота місцевих клубів. Особливо приємно за Романа Зозулю, який відзначився першими результативними діями у сезоні, виконавши гол+пас у матчі з Лас-Пальмас.

Зозуля голом і асистом не врятував Альбасете від поразки – українець став найкращим у матчі

Схоже, відоме графіті про Зозулю в Дніпрі давно пора оновити:

Українізація Європи тримається на тільки на Зозулі, від якого у захваті іспанські ЗМІ. “Слава Україні” – саме таким словам хавбек Манчестер Сіті Ілкай Гюндоган навчився від дружини свого брата. Хоча, можливо, не тільки вона була провідником німця:

Втім, у рідній Неньці не всі у захваті від подібного вияву патріотизму. Як мінімум, є один футболіст, який не оцінив слова Гюндогана:

"Ватный ватный Леша Гай, в рашку рашку уезжай", – ультрас Шахтаря передали привіт екс-гравцю "гірників"

В Англії в рамках мідвіку відбулися матчі Кубка Ліги. Цьогорічним топ-лузером 1/16 фіналу став Тоттенхем, який вилетів від Колчестера. Втім, у фейлі "шпор" міг критися таємний план:

Андрій Ярмоленко не потрапив у заявку на кубковий матч Вест Хема, за що останній поплатився розгромом від Оксфорда (4:0). Не грав і Зінченко, але без українського сліду в цьому раунді не обійшлося – інакше як пояснити відсутність світла на стадіоні Бьортона протягом 28 хвилин. Тут точно не обійшлося без техніків з Дніпра.

Втім, вже на вихідних і Ярмоленко, і Зінченко з’явилися в основі, відігравши повний матч. Андрій ще й зумів відзначитися шикарним голом у матчі проти Борнмута – третім у останніх шести турах! А рівно тиждень тому екс-динамівець ще й гол у ворота МЮ поклав. Красень!

Борнмут – Вест Хем: Ярмоленко видає божественний матч і веде "молотів" у зону ЛЧ – українець перевершує сам себе

Треш-тиждень Карпат

В Україні було не менш весело. Посеред минулого тижня у нас пройшов кубковий мідвік - а там, де Кубок, там і веселі історі про Карпати. “Леви” не стали підводити вітчизняного вболівальника й зробили те, чого від них так сильно чекали – вилетіли від Інгульця. Вдруге поспіль.

Лише львівським фанатам було не до сміху. Після матчу вони підгукнули команду та тренера до свого сектору, влаштувавши їй феєричний рознос – на Романа Санжара та футболістів було важко дивитись.

Емоції фанатів та Циганика, обіцянки Санжара: дежавю Карпат у матчі з Інгульцем – сюжет Профутболу

Команда пообіцяла якомога швидше виправити свої помилки. Допомогти у цьому їй міг екс-нападник Вердера, якого Карпати нещодавно придбали – Мелвін Лоренцен. Щоправда, за останні шість років він забив лише сім голів. Цікаво, чим керується скаутський відділ львівського клубу при проведенні таких трансферів.

Лоренцен вийшов на останні 15 хвилин матчу проти Колоса, але врятувати Карпати від безвольної домашньої поразки йому не вдалося. Класика!

Лідери чемпіонату вражають

Донецький Шахтар перед матчем проти Аталанти провів невеличкий спаринг в УПЛ проти Ворскли. Полтавці були знищені з рахунком 4:0, а один з голів забив чемпіон світу Валерій Бондар. Це його дебютний гол за першу команду “гірників”.

Дебютним голом за Шахтар відзначився і Коноплянка, якому вдалося реалізувати пенальті. На радощах Євген підбіг до телевізійної камери й відправив повітряні “цьоміки” – про адресата цього послання ви вже мали здогадатись.

До речі, Коноплянці вчора виповнилося 30 років. 30, Карл!

Динамо в матчі 9-го туру УПЛ не зустріло спротиву з боку СК Дніпро-1, здобувши першу за чотири місяці домашню перемогу. Загалом же кияни набрали потужний хід – вони виграли останні 4 поєдинки, забивши 9 голів і не пропустивши жодного!

Динамо – Дніпро-1: Вербіч 6-очковий, Циганков vs нефарт, "кастинг" Супряги – ротація Михайличенка дає шоу, але є нюанси

Григорій Суркіс, Сергій Льовочкін та Дмитро Гордон, сидячи у віп-ложі НСК Олімпійський, навіть на останніх секундах живо обговорювали гру. Справжні друзі Динамо!

А може, ми їх з кимось сплутали?

Динамо – СК Дніпро-1: ультрас киян зірвали банер одного з телеканалів Медведчука

У матчах середняків була своя атмосфера. Десна розгромила Маріуполь – героями стали Олександр Філіппов та Дмитро Хльобас, у яких по дублю, та Єгор Картушов з трьома асистами. А також ця група фанатів:

Зоря ж, з 37-ї хвилини граючи у більшості, влаштувала погром Олімпіку (0:5). Схоже, огляди матчів УПЛ скоро можна буде знайти не тільки на “Футбол 24”.

Так і минув футбольний тиждень в Україні та світі. Будемо сподіватися, що наступний принесе ще більше приводів для клепання мемів, адже якщо про якусь подію не можна придумати хороший жарт – її, вважай, і не було. Попередні сім днів, як бачимо, даремно не пройшли.

Сторінка автора в Facebook

"Золотий м'яч" – Федецькому, а Рібері нехай дружина вазу для квітів поставить". Правила життя Євгена Коноплянки