УКР РУС

Україна U-20 – Південна Корея U-20: анонс фіналу чемпіонату світу-2019

15 червня 2019 Читать на русском

Збірні України та Південної Кореї зіграють у фіналі чемпіонату світу-2019 U-20. Анонс та прогноз на матч читайте на Футбол 24.

Україна U-20 – Південна Корея U-20

15 червня, 19:00, Польща, Лодзь, Міський стадіон

Головний арбітр: Ісмаїл Ельфахт (США)

Телетрансляція на каналі UA:Перший, текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24

Фінали міжнародних турнірів для українського футболу ніколи не були рядовою подією: на клубному рівні в нас золото і срібло КУЄФА, а по лінії збірних – друге місце на юнацьких Євро-2000 та Євро-2006 і золото на Євро-2009. Тепер же до цих історичних досягнень додався фінал чемпіонату світу U-20, однак навряд чи підопічні Олександра Петракова задовольняться простою участю в ньому. Чи не вперше наша команда підходить до поєдинку такого рангу в статусі визнаного топ-колективу, а не традиційного андердога. "Синьо-жовтим" дійсно по силах виграти Мундіаль.

Україна U-20 – Південна Корея U-20: прогноз на фінал ЧС-2019

Сильні та слабкі сторони збірної України

"Синьо-жовті" на цьому турнірі не входять до когорти найяскравіших представників, тримаючись оборонного стилю із закритим центром поля та разючими контратаками. Україна – дисциплінована та грамотна в тактичному плані команда, яка ефективно створює більшості в ключових зонах та шукає свого шансу зі стандартів, лонгболів або флангових передач у штрафний. Це не найвеселіше реноме для фіналіста чемпіонату світу, але підопічні Олександра Петракова таким чином втримали нічию проти амбітної Нігерії, переграли сильну за іменами Колумбію та прибили фаворитів – США та Італію.

Знущання VAR, невдалий жарт і поцуплена перемога – італійські ЗМІ лютують через вихід України U-20 у фінал ЧС-2019

Збірна України має одну з найкращих оборон чемпіонату, пропустивши всього 3 голи – на рівні Португалії (чемпіони Європи), Польщі (вилетіли в 1/8 фіналу) та Японії (пропустили всього два). Цікаво, що у півфіналі наші хлопці прибили такого ж спеціаліста по захисту – Італія взагалі була дуже схожою на команду Петракова. Втім, не варто думати, що українці безпорадні в атаці, адже на рахунку "синьо-жовтих" аж 10 голів – більше тільки у Малі (12) та Норвегії, яка 12 з 13 м'ячів наколотила в одному матчі. Щоправда, і Україна забила 40% своїх голів у ворота Панами, але то, як говорив класик, таке. Слабкістю нашого нападу є помітна прогнозованість дій, але вона компенсується високою індивідуальною майстерністю виконавців.

Сильні та слабкі сторони збірної Південної Кореї

Південна Корея – суперник сенсаційний, негучний, але дуже серйозний. Схожість зі збірною України одразу кидається у вічі: та ж гра у три захисники, та ж відмова від контролю м'яча (в середньому – 40%), та ж надмірна реалізація (xG в районі 5.0 при 8 голах), той же улюблений рахунок 1:0 (2 матчі плей-офф та один в групі). Чимось навіть схожий напад, адже попереду діє 193-сантиметровий Се Хун Ох, який є другим на турнірі за кількістю повітряних єдиноборств – аналог Данила Сікана, який при зрості в 185 см також прекрасно чіпляється за м'ячі й при цьому вдвічі результативніший.

Головна зброя корейців полягає у контратаках, при яких нападники забігають за спини захисникам. Особливо неприємною є наявність у складі суперника Лі Кан Іна, який вже у минулому сезоні забивав за основу Валенсії. Низько посаджений, різкий і мобільний, він шикарно знаходить шпарини в лінії оборони та швидко приймає рішення в останній третині поля. В нього класний удар та пас – це найкращий асистент чемпіонату світу (4 гольових передачі). З урахуванням регулярних перевантажень зони перед штрафним з боку лівого латераля Чой Джуна це може створити серйозні проблеми, але вони дещо компенсуються пасивністю правого флангу та закритістю фінальних матчів.

"Мессі Південної Кореї" на 80 млн євро, поліцейський та студенти – суперник України U-20 у фіналі ЧС-2019 вміє шокувати

Південна Корея могла б називатися фаворитом фіналу, якби не мала вразливий захист. Команда пропустила 5 голів, з яких 3 прилетіло від Сенегала у чвертьфіналі. Міг залетіти і шостий, але корейців при пенальті врятував голкіпер Лі Гван Йон – втім, привозити він також вміє. Загалом же "тигри" вкрай недисципліновано діють у власному штрафному, програючи верхові єдиноборства та зони підбирання. Також вони регулярно залишають широкий простір на флангах оборони – ідеальний варіант для Корнієнка та Коноплі, а також для високого Сікана.

Статистика протистояння та цікаві факти

1. Україна U-20 вже била Південну Корею U-20 у 2019-му році – у товариському матчі в березні все вирішив швидкий гол Сергія Булеци, який залишився чи не єдиним цікавим моментом у грі.

2. Найвищим досягненням збірної Південної Кореї U-20 на молодіжних чемпіонатах світу було 4-е місце 1983-го року. Збірна України тричі виходила в плей-офф (2001-й, 2005-й та 2015-й роки), але кожного разу вилітала в 1/8 фіналу.

3. Збірна Південної Кореї U-20 у 2019-му році зазнала три поразки – всі від європейських збірних.

4. Збірна України U-20 не програла жодного матчу в 2019-му році.

Таланти Динамо, не потрібні Хацкевичу, є лідерами України U-20 на ЧС-2019 – вони можуть продовжити шлях легенд

Кадрова ситуація

Єдиною, але важкою втратою збірної України перед фіналом, звісно ж, є центрбек Денис Попов – це не тільки лідер оборони, а і другий бомбардир команди (3 голи). Кілька разів португальске видання Goalpoint визнавало його найкращим футболістом у складі "синьо-жовтих", але вилучення на останніх хвилинах матчу проти Італії змушує обходитись без допомоги динамівця. Натомість, з дискваліфікації повернувся Георгій Цітаішвілі, а лазарет команди залишився порожнім.

"Шкода, що Попов не зможе зіграти у фіналі ЧС-2019", – Сопко

Південна Корея жодних проблем з кадрами немає. Ймовірно, на фінал вийдуть ті ж виконавці, що і в півфіналі проти Еквадору, а от по складу збірної України є певні роздуми щодо правого флангу – поки Цітаішвілі безжально поров моменти, Олексій Кащук на його місці проявив себе дуже цікаво. Можна зробити припущення, що в старті вийде свіжий Георгій, а вінгер Шахтаря змінить його в другому таймі в разі необхідності забивати. На всіх інших позиціях вибір Олександра Петракова очевидний.

Орієнтовні склади на матч Україна U-20 – Південна Корея U-20

Україна U-20: Лунін – Конопля, Сафронов, Бондар, Бескорований, Корнієнко – Цітаішвілі, Чех, Дришлюк, Булеца – Сікан

Південна Корея U-20: Лі Гван Йон – Хванг Тахйон, Лі Джі Сол, Кім Х'юн Ву, Лі Джа Ік, Чой Джун – Кім Се Юн, Джонг Хо Джін, Го Джа Х'юн – Се Хун Ох, Кан Ін Лі

Слова експертів

Збігнєв Бонєк, Президент Польського футбольного союзу

"Хто фаворит у фіналі? Гарне питання. З футбольної точки зору Україна виглядає дещо краще, але з тактичної точки зору, а також з точки зору дисципліни, Республіку Корею буде важко перемогти"

Алекс Великих, скаут Кальярі

"Слід зазначити, що Корея, як суперник, ідеально підходить для голеадора українців на цьому турнірі – центрального нападаючого Сікана. Вміння добре боротися на другому поверсі та бомбардирські якості гравця роблять Корею ласим шматочком для України".

Прогноз Футбол 24 – 1:0

Фіналісти міжнародних турнірів завжди демонструють максимально прагматичний футбол, змушуючи вболівальників напружуватися від розуміння фатальності будь-якої помилки, а не від якості моментів. Від закритих збірних України та Південної Кореї тим паче не доводиться очікувати гольової феєрії – зокрема, цього точно не обіцяє Олександр Петраков. Корейці попрацюють над своїм захистом на флангах, українці перекриють центр, атаки йтимуть через високі подачі – приблизно такий варіант розвитку подій бачиться найбільш вірогідним, адже в разі пропущеного голу розкрити оборону суперника буде неймовірно важко.

Україна U-20 – Південна Корея U-20: Бондар оцінив шанси "жовто-синіх" здобути кубок чемпіонату світу-2019

Тим не менш, Україна здається більш сильною. По-перше, через перевагу на другому поверсі в чужому штрафному й загальну недисциплінованість "тигрів" біля власних воріт. По-друге, "синьо-жовті" в разі потреби терміново йти в атаку мають кращі шанси забити гол, ніж корейці: тут і варіанти зі стандартами, і розумні вривання, і суттєва взаємозамінність виконавців, і височенний індивідуальний клас – більш сильна в обороні Італія не змогла з цим впоратись. Корейці ж дуже небезпечні за наявності вільного простору та контргри, але подібне для фіналів нехарактерно. Втім, у них доволі сильний трикутник в центрі, який потрібно перекусити за будь-яку ціну – від того, чи вдасться Україні зберегти більшості в цій зоні, залежатиме усе.

Дуже обережно можна сподіватися на те, що Україна впорається з поставленими завданнями. Занадто багато топових суперників пройшла наша команда, щоб ось так просто розвалитися у грі проти неприємних, але неідеальних корейців. Прагматичний ігровий стиль Олександра Петракова ідеально підходить під перемоги на великих турнірах збірних, тож потрібно брати своє. Коли, як не зараз?

Унікальність Шевченка, прорив Коноплянки, рекорди і антирекорди: статистика збірної України, яка вас здивує