УКР РУС

Трансферне вікно, зима-2021: дедлайн – як це було

2 лютого 2021 Читать на русском

Зимове трансферне вікно в провідних європейських чемпіонатах закрилося у понеділок, 1 лютого. За найцікавішими переходами дедлайну можна було стежити на "Футбол 24".

На Туманному Альбіоні буквально на фініші вікна успішно завершили ще два трансфери. Форвард Борнмута Джошуа Кінг, який ледь не став гравцем Манчестер Юнайтед торік, перейшов до Евертона – контракт до кінця поточного сезону. Натомість Саутгемптон орендував Такумі Мінаміно з Ліверпуля. Угоди успішно ратифіковані в АПЛ.

Тоттенхем відпустив кіпера Пауло Гассанігу в Іспанію. Аргентинець продовжить кар'єру в складі Ельче – оренда до 30 червня 2021 року. Іспанець Хесе Родрігес, який виступав за Реал та ПСЖ, перебрався до Лас-Пальмаса на правах вільного агента.

Ювентус відпустив Даніеле Ругані в чергову оренду. Центрбек, який розпочав сезону в Ренні, продовжить кар'єру в складі Кальярі.

Перевіреним шляхом оренди пішов і захисник Барселони Жан-Клер Тодібо. Француз виступатиме на батьківщині у складі Ніцци. Оренда з правом викупу.

Англійська Прем'єр-ліга, де о 1-й ночі зачинилося вікно, продовжує постачати гарячі новини. Досвідчений Сем Еллардайс орендував Ейнслі Мейтленда-Найлса з Арсенала, щоб врятувати Вест Бромвіч від вильоту. "Каноніри" ще й відпустили на батьківщину оборонця Шкодрана Мустафі – він приєднався до Шальке. А ще один талант лондонців – Джо Віллок – спробує проявити себе в Ньюкаслі.

Найочікуваніший трансфер дедлайну стався! Англійський Ліверпуль оголосив про трансфер дняОзан Кабак з Шальке проведе в АПЛ мінімум найближчі півроку. Мерсисайдці орендували турецького оборонця з правом викупу.

Українська футбольна діаспора в Туреччині отримала поповнення. Списаний у Шахтарі фланговий оборонець Богдан Бутко таки перебрався до місцевого аутсайдера Ерзурумспора. Натомість екс-форвард Шахтаря Факундо Феррейра, який нещодавно став вільним агентом, підписав контракт до кінця сезону з Сельтою.

Перший пішов! Ліверпуль оформив перший трансфер на сьогодні. На Енфілд переїхав оборонець Престона Бен Девіс, який ще напередодні був за крок від Селтіка. Оскільки влітку центрбек став би вільним агентом, то "лілейно-білі" отримали за нього скромні 2,25 млн євро. Тепер на березі Мерсі чекають прильоту Озана Кабака.

У Німеччині, де трансферне вікно зачинилося о 19:00 за Києвом, найактивнішою на ринку була Герта. Берлінці підписали чемпіона світу-2014 Самі Хедіру, який виявився непотрібним Пірло в Ювентусі. Також столичний клуб оформив перехід форварда Марселя Неманьї Радоньїча – оренда з правом викупу.

Цікаві новини з Брайтона. "Чайки" придбали Мойзеса Кайседо – таланта, яким активно цікавився Манчестер Юнайтед. Натомість культова фігура на Амекс Стедіум – 37-річний Глен Мюррей – остаточно перебрався у Чемпіоншип. Тепер ветеран захищатиме кольори Ноттінгем Форест.

Жива легенда дортмундської Борусії Невен Суботіч знайшов притулок у Бундеслізі. Щоправда, австрійській. Боснійський серб, який виріс у Штатах, підписав піврічний контракт із Альтахом. Середняк взяв 2-разового чемпіона Німеччини безкоштовно – Суботіч покинув турецький Денізліспор (5 матчів, 1 гол) вільним агентом.

Форвард Роман Яремчук все ще може покинути Гент у зимове трансферне вікно, хоча шансів залишається небагато. Бельгійський клуб підписав на позицію українця зірку Беєрсхота Таріка Тіссаудалі. Далі слово за Спортінгом і римською Ромою?

Повернення великого та жахливого Дієго Кости в АПЛ відкладається щонайменше до літа. Зірковий бомбардир після розірвання контракту з Атлетіко самостійно підтримував форму й начебто домовлявся відразу з 6-ма солідними клубами Туманного Альбіону. Утім потенційних роботодавців відлякали фінансові запити екс-нападника Челсі – контракт на півтора року із зарплатнею в 15 мільйонів євро.

Бундесліга поповнилась черговим хорватом. Уніон домовився зі Славією щодо оренди талановитого центрфорварда Петара Муси, який відзначився за пражан 11 м'ячами у 35-ти матчах. Угода розрахована до кінця поточного сезону.

Дочекалися!!! Віктор Коваленко став гравцем Аталанти. Вихованець Шахтаря з'явився у списку зимових трансферів "Богині" на офіційному сайті Серії А. 24-річний хавбек виступатиме в Бергамо разом з Русланом Маліновським. Це вже 10-й представник нашої країни в елітному дивізіоні Італії. Соцмережі Аталанти підтверджують знакову для українського футболу угоду: "Ласкаво просимо, Вікторе".

Фенербахче не обмежився гучним трансфером Месута Озіла. До амбіційного проекту "канарок" приєднався один з лідерів Башакшехіра Ірфан Кахведжі, який класно проявив себе в групі ЛЧ (6 матчів, 3 голи, 1 асист). Ціна питання – 7 мільйонів євро, контракт – на 4,5 роки. Зазначимо, що 25-річний турок був пріоритетною ціллю Мончі до переїзду "Папу" Гомеса у Севілью.

Тема "Кабак в Ліверпуль" набирає обертів. Про активізацію переговорів написали всі провідні ЗМІ. Турок вже проходить медогляд на всякий випадок. Трансфер оцінюється в 30 млн євро, але є варіант оренди з обов'язковим викупом. Шальке відчайдушно намагається знайти заміну – можливий приїзд Шкодрана Мустафі.

Почеттіно та Бергкамп перейшли в Уотфорд! Але не знамениті батьки, а їхні діти – Мауріціо та Мітчел відповідно. І не в основну команду "шершнів", а в U23.

Тим часом бельгійська преса з посиланням на португальське видання Record пише про те, що Роман Яремчук має шанс до кінця трансферного вікна змінити Гент на Спортінг. Щоправда, Лісабон перемкнеться на українця лише в тому випадку, якщо зірветься трансфер Паулінью з Браги.

Два гучні переходи не відбудуться. Крістіан Еріксен залишиться в Інтері, а Деле Аллі – в Тоттенхемі.

Центральний захисник Ліверпуля – головна тема дня. У Німеччині кажуть, що не виключений трансфер Озана Кабака на Анфілд. Шальке потрібні гроші, але клуб не відпустить свою перлину, не знайшовши іншого оборонця. А от спекуляції щодо Меріха Деміраля і Ліверпуля виявилися фейком.

В останній момент зірвався перехід Дуе Чалети-Цара в Ліверпуль. Захисник вже готувався до вильоту, але Марсель дав задню, бо не встигає знайти заміну. Тим часом преса пише про інтерес МЮ до Жюля Кунде з Севільї.

Гранада оголосила про трансфер Домінгоса Квіни з Уотфорда – оренда до кінця сезону.

На Туманному Альбіоні чекають рішення Ешлі Мейтленд-Найлза, який планує покинути Арсенал. В Італії вже зустріли форварда Баварії Джошуа Зіркзее – він за крок від Парми. В Іспанії Вітоло, майже не граючи за Атлетіко, може опинитися у Вільяреалі. Бундесліга чекає, як вирішиться доля Мілота Рашіци з Вердера.

Найгучніші трансфери з ночі подарувала турецька Суперліга. Бешикташ орендував у Евертона до кінця сезону Дженка Тосуна, а Трабзонспор на правах вільного агента підписав Юнуса Маллі з Вольфсбурга.

Отож, чого чекаємо? Насамперед – офіційного оголошення про перехід Віктора Коваленка в Аталанту. Ліверпуль підпише щонайменше одного центрбека, а Баварія от-от попрощається з двома юними зірочками.

1 лютого – останній шанс підсилитися перед другою половиною сезону для клубів чемпіонатів Іспанії, Англії, Німеччини, Італії та Франції. Футбол 24 в режимі LIVE на цій сторінці висвітлюватиме головні події завершального дня трансферного вікна.

Коли закривається вікно за київським часом:

19:00 – Бундесліга та Ліга 1
21:00 – Серія А
01:00 – АПЛ і Прімера