УКР РУС

Шевченко рветься у Мілан, невдачі топ-клубів, вогняний виступ українців у єврокубках: огляд футбольного тижня у мемах

7 жовтня 2019
Автор: Mykhailo_Yukhymenko

Головні новини минулого тижня у смішних картинках від “Футбол 24”.

Андрій Шевченко може очолити Мілан

Топ-темою минулого тижня стала новина про можливе призначення Андрія Шевченка головним тренером Мілана. За інформацією Gazzetta dello Sport, коуч збірної України є лише одним з варіантів для босів “россонері”, але після матчу Аталанта – Шахтар мала відбутися його зустріч зі спортивним директором клубу Паоло Мальдіні.

Сам Андрій Миколайович заявив, що на нього ніхто не виходив, але при цьому повідомив, що дуже любить Мілан і так – він збирається повечеряти з екс-одноклубниками. Схоже, не все так просто в цій історії.

Левченко: Лише питання часу, коли Шевченко покине збірну України

За інформацією відомого італійського інсайдера Танкреді Пальмієрі, Шевченко не просто повечеряв, а й висунув вимоги щодо можливості подальшої співпраці. Зокрема, пропозиція має надійти не раніше листопада, а тренерський штаб збірної України повинен вирушити у Мілан разом з ним.

Якщо це відбудеться, то за наші перспективи на Євро-2020 стане дуже лячно.

З іншого боку, важко звинувачувати Шеву в бажанні очолити Мілан. Просто подумайте, як виглядає цей перехід з боку нейтрального вболівальника:

Схоже, ми вже знаємо, які слова вигукне Андрій Шевченко під час презентації на Сан-Сіро:

Втім, українців такий перехід не потішить. Будемо сподіватися, що вищі сили відведуть Андрія Миколайовича від переходу в такий слабкий Мілан прямо зараз, а запропонують йому очолити “россонері” пізніше.

Павелко: Шевченко точно працюватиме зі збірною України до кінця Євро-2020

Проблеми європейських грандів

Для найбільш статусних клубів Європи минулий тиждень став дуже важким. Особливо страждає Манчестер Юнайтед, який програв Ньюкаслу й видав найгірший старт в АПЛ за останні 30 років. Більше того – команда знаходиться в двох очках від зони вильоту, а у Лізі Європи “червоні дияволи” ще й розписали нічию з АЗ.

З часу призначення Уле-Гуннара Сульшера постійним головним тренером манкуніанці не виграли жодного виїзного поєдинку – 7 поразок і 4 нічиї. Востаннє "червоні дияволи" перемагали в гостях у березні, в матчі проти ПСЖ.

Нині спостерігати за матчами “червоних дияволів” без попередньої підготовки неможливо. В цій справі головне повністю зануритись у процес.

За мотивами нинішнього футболу Манчестер Юнайтед можна знімати фільми.

Втім, під час матчів Манчестер Юнайтед ганьбилися не тільки футболісти, а й арбітри. Зокрема, в поєдинку проти Арсенала в понеділок бригада Кевіна Френда скасувала гол Обамеянга – ніби-то, через офсайд. На щастя, у справу втрутився VAR, але ж лайнсмен перебував у кількох метрах від епізоду! Словом, не тільки в Україні судді мають проблеми із зором:

Манчестер Юнайтед – Арсенал: справедлива нічия, тріумф VAR, топ-клас Обамеянга та катастрофічні результати Сульшера

Іншою зіркою минулого тижня став Тоттенхем, який за два матчі примудрився пропустити аж десять голів! Сім з них вкинула Баварія, яка завітала до Лондона в рамках 2-го туру групового етапу Ліги чемпіонів. Сім, Карл!

Якщо про матчі МЮ можна знімати чорну трагікомедію, то фільми про футбол Тоттенхема потрапили б у розряд важкого психологічного трилеру від Френсіса Форда Копполи. Власне, в нього навіть є стрічка з назвою, яка ідеально описує стан “шпор” протягом минулого тижня – “Апокаліпсис сьогодні”.

Ну або щось із німецької класики:

Розгром Тоттенхема в Лізі чемпіонів не став єдиним для "шпор". Вже на вихідних команда з Північного Лондона зганьбилися вдруге, зазнавши нищівної поразки від Брайтона – 3:0.

Насправді, Уго Льоріс на фото кричить через вивих ліктя, але світлина прекрасно ілюструє стан підопічних Маурісіо Почеттіно на минулому тижні. Ну а голкіперу – здоров’ячка!

Не набагато кращі справи і у Манчестер Сіті. Спочатку один з лідерів команди – Бернарду Сілва – став об’єктом розслідування FA щодо вияву расизму. Португальский хавбек у твіттері дозволив собі пожартувати над Менді, порівнявши його дитяче фото з темною цукеркою, а тепер може отримати бан на шість матчів.

Расизм у футболі: англійці стали м’якотілими, італійський "ку-клукс клан" та безголоса Іспанія

На вихідних же “містяни” зазнали несподіваної поразки від Вулверхемптона. Тепер підопічні Пепа Гвардіоли програють Ліверпулю вісім очок – такого шаленого відриву в перших восьми турах не траплялося за всю історію АПЛ!

До речі, про Ліверпуль. Мерсисайдці у Лізі чемпіонів відзначились фантастичною перестрілкою із Зальцбургом, після трьох забитих м’ячів у перші півгодини отримавши три у відповідь – втім, Салах забив четвертий, чим і приніс перемогу. Щось нам це дуже нагадує:

Відкриття сезону – норвезький нападник Холанд – вийшов на поле на 56-й хвилині, а вже на 60-й святкував взяття воріт. До цього він відзначився хет-триком за тайм у матчі з Генком, а ще раніше ви могли його запам’ятати по 9-ти голах в одному поєдинку на ЧС-2019 U-20. Ставши найкращим бомбардиром того турніру, нині він є ціллю скаутів МЮ, чого не скажеш про срібну бутсу Мундіалю – Данила Сікана.

Сікан – 22 хвилини, Холанд – 17 голів: шокуючий контраст найкращих бомбардирів юнацького ЧС-2019 – відчуйте різницю

Зінченко протягом минулого тижня відіграв всього 45 хвилин, а от Ярмоленка знову визнали одним з героїв Вест Хема. У матчі проти Крістал Пелас на рахунку українця передгольовий пас та передача на Аллє, після якої той змарнував найкращий момент “молотобійців”. Молодець, Андрюха!

Іспанські гранди також не відчувають спокою. Особливо це актуально для мадридського Реалу, який у Лізі чемпіонів врятував нічию проти Брюгге – і це на Сантьяго Бернабеу! До речі, два голи бельгійців забив колишній нападник Зорі Деніс Бонавентуре, а іншого екс-футболіста луганців – Едуарда Соболя – статистичні портали визнали одним з найкращих на полі. Відчуйте міць!

Мадридський Атлетіко запам’ятався епічним промахом Дієго Кости у матчі проти московського Локомотиву. Мабуть, вирішив проявити солідарність з росіянами, яким так і не вдалося відзначитись голом у цьому поєдинку.

Барселона протягом тижня грала успішно, впевнено перегравши Інтер та розгромивши Севілью. Крім того, першим голом у сезоні відзначився Ліонель Мессі, який виконав шикарний постріл зі штрафного та 10 разів обіграв суперників на дриблінгу. Втім, аргентинцю вдалося втекти не лише від захисників, а й від податкової. Суд змушений був зняти з Лео обвинувачення у справі щодо ухилення від сплати податків, шахрайства і відмивання грошей.

Втім, не все так прекрасно у Каталонії. Барселона, попри розгром Севільї з рахунком 4:0, допустила помилок в обороні на три голи – саме таку цифру показали статистичні портали. В наступному домашньому матчі “блаугранас” зустрінуться з Реалом, в якого захист не кращий, тож нас очікує дуже цікава дуель.

Барселона знищила Севілью: топ-атака "блаугранас" без оборони, слабкодухість нервіонців, зіркові голи Суареса та Мессі

Україна дала прикурити в Єврокубках

Для українських клубів минулий тиждень також став насиченим на події. В першу чергу, слід відзначити Шахтар, який протягом одного дня здобув два фантастичних результати: спочатку U-19 уникнув поразки від одноліток з Аталанти завдяки дальньому пострілу Абудуллаєва на 90+4-й хвилині матчу, а вечором на тій же хвилині перша команда вирвала перемогу над колективом Руслана Маліновського.

Словом, Шахтар в єврокубках намагається не поспішати.

Український єврофестиваль продовжився в четвер у Львові, де Олександрія приймала Гент. В його основний склад потрапили Пластун та Яремчук, хоча Ігора так одразу важко було впізнати.

Для Яремчука цей поєдинок був особливим, адже Роман грав у рідному місті. Щоправда, він нічим не допоміг своїй команді, а от Олександрія вирвала нічию. Втім, нападнику Гента все одно потрібно подякувати.

Найгірше виступило Динамо. Підопічні Олексія Михайличенка розписали нульову нічию проти Лугано, який до того моменту програв вісім з дев’яти матчів у чемпіонаті Швейцарії й тримався на передостанній позиції. А може то й не Михайличенко сидів на лавці?

Лугано – Динамо: логічна, але не критична нічия, невиразний Жерсон, ненадійність оборони киян та хороший матч Миколенка

Цікаво, що одразу після нічиєї у єврокубках Лугано здобув сенсаційну перемогу над Сьоном. Схоже, киянам потрібно відкривати телепередачу “Клуб на прокачку”, адже після матчів проти них суперники починають злет до вершин – Аякс, Брюгге та Славія не дадуть збрехати.

Втім, не все так погано. Динамо U-19 в рамках матчу Юнацької ліги УЄФА влаштувало македонській Шкендії справжню різню – 8:0. Це при тому, що ще два м’ячі киянам не зарахували.

На внутрішньому фронті без перемін

В чемпіонаті України все спокійно. Карпати, наприклад, знов програли футбол. А чи може бути інакше?

Дещо веселіше було у матчі Львова проти Зорі. “Містяни” у меншості зуміли втримати нульову нічию, набравши перші очки під керівництвом Володимира Мазяра – втім, вилучення Педро могло б не статися, якби той не мав звички показувати “фак” суперникам. Чи, може, справа у тривожних новинах місцевого футболу?

Карпати готові об'єднатися з Рухом і Львовом та планують реконструкцію стадіону Україна – революційний проект "левів"

У Полтаві телевізійники не хотіли показувати вболівальникам другий тайм.

Лише у Києві стався скандал. Матч між Динамо та Колосом завершився з двома вилученнями та трьома пенальті, перший з яких призначили ніби-то за гру Максименка рукою – повтори показали, що м’яч влучив точно в ніс захиснику. Втім, це не врятувало його від вилучення. Можна тільки поаплодувати роботі Лучано Луччі, якому вдалося виховати таких сильних арбітрів.

"Суддівство у грі Динамо – це шок": чому Шахтар не зупинить ніхто, а Бєсєдін даремно поділився із Вербічем

Так і минув черговий футбольний тиждень. Він знову подарував купу емоцій та мемів – годних і не дуже. Головне, що він пройшов недаремно й хоч трохи нас розвеселив. От Сергію Ковальцю все сподобалося!

Сподіваємося, протягом наступного тижня ви будете в такому ж хорошому гуморі!

Сторінка автора мемів у Facebook

Чемпіонський стиль Ліверпуля, Сіті імпотентний без де Брюйне, Ювентус навів лад, Кріш поцілував Дибалу – огляд вікенду