УКР РУС

Маліновський змінив лідера Серії А, Рангнік дебютував з перемоги в МЮ, провали Шевченка та Хаві – підсумки євровікенду

6 грудня 2021 Читать на русском

Спекотний вікенд потішив вболівальників видовищними поєдинками та зливою голів. Футбол 24 вибрав найцікавіші двобої для тих, хто пропустив ці баталії або хоче ще раз освіжити емоції.

Манчестер Юнайтед – Крістал Пелас

Це міг бути рядовий поєдинок в англійській еліті, але дебют Ральфа Рангніка на чолі "червоних дияволів" зробив цю зустріч однією з центральних у 15-му турі АПЛ. Після дивовижного камбеку у матчі з Арсеналом (3:2) німецький фахівець міг одразу попасти під прес, якби його нова команда втратила очки з "орлами".

Шедевр Фреда та перша перемога Рангніка у відеоогляді матчу Манчестер Юнайтед – Крістал Пелас

На щастя для Рангніка, все минуло успішно, але Юнайтед традиційно полоскотав нерви своїм фанам. За помітної переваги манкуніанців, рахунок не змінювався до 77-ї хвилини. Рятувати атмосферу у "Театрі мрій" довелось колишній зірці Шахтаря Фреду. Єдиний гол бразильця подарував МЮ важливі три очки. Наразі "дияволи" 6-ті у таблиці. Найближчий календар підопічних Рангніка пророкує їм легке повернення у топ-4.

Борусія Дортмунд – Баварія

Німецький der Klassiker виправдав усі очікування і навіть перевершив їх. Гранди Бундесліги влаштували безкомпромісну зарубу, з якої Баварія вийшла переможцем. Протистояння двох топ-форвардів сучасності принесло 5 голів, наставника дортмундців вилучили за надмірні емоції, Юліан Брандт зазнав моторошної травми та покидав поле на ношах, тобто – все, за що так люблять футбол. Своєю перемогою Баварія значно зменшила інтригу у нинішньому розіграші "срібної салатниці", хоча Борусія відпустила мюнхенців вперед лише на 4 очки.

Баварія перестріляла Дортмунд і закріпила лідерство – потужний Холанд, помилки Хуммельса та суддівський скандал

Наполі – Аталанта

Підопічні Лучано Спаллетті, який був дискваліфікований, втратили лідерство після двобою з Маліновським і Ко та опустились на третю сходинку. Команди продемонстрували яскравий та відкритий футбол. Аталанта діяла агресивніше, саме цей фактор дозволив команді Гасперіні святкувати 5-ту перемогу поспіль. Руслан Маліновський вийшов у стартовому складі, забив красень-гол, і вже традиційно українець став найкращим на полі за оцінками низки статистичних порталів. Аталанта закріпилась на 4-й сходинці Серії А, тримаючи Ювентус на відстані 7-ми очок.

Барселона – Бетіс

З приходом Хаві до Барселони дива не трапилось. Новий тренер каталонців відчув вже звичний для команди смак поразки вже під час свого 4-го матчу. Болю цьому фіаско додали рідні трибуни Камп Ноу, які не зрозуміли, що трапилось. Барса контролювала хід матчу, створювала моменти, Дембеле (!) був найактивнішим в атаці, але у підсумку – 0:1.

Яремчук ніколи не був серед трансферних цілей Барселони – журналіст розвіяв чутки навколо форварда збірної України

Хаві після гри зберігав дипломатичний спокій, проте за кілька днів на "блаугранас" може очікувати набагато серйозніший провал. Каталонська команда ризикує залишитись без Ліги чемпіонів весною, а суперником іспанського гранда буде Баварія. Щоб не залежати від результату зустрічі Бенфіка – Динамо, Барсі потрібно перемагати. В іншому випадку – плей-офф Ліги Європи, і спокій Хаві швидко перетвориться на паніку.

Ювентус – Дженоа

За інших обставин, цей поєдинок би не заслуговував перебувати у списку топ-матчів вікенду, але фіаско команди Шевченка було настільки епічним, що його важко залишити поза увагою. 0 ударів за понад 90 хвилин матчу від "грифонів" проти 27-ми пострілів від "Старої Синьйори". Гостям вдалось уникнути розгромного рахунку лише завдяки фарту та масивній обороні. Після цього побоїща Шева виправдовувався втратами, відсутністю форварда та важким календарем. Завданням для українського фахівця є збереження прописки у Серії А, але поки передумов для цього не видно. Юве піднявся на 5-ту сходинку, але судячи з наступних кадрів, у таборі Аллегрі також не все спокійно.

Вест Хем – Челсі

2 команди з топ-4 АПЛ також потішили фанатів принципового лондонського дербі. Українські вболівальники вже не очікують побачити лідера національної команди Андрія Ярмоленка у старті "молотобійців", адже вони й без нього непогано впорались із завданням. Наставник господарів Девід Мойєс не став боягузливо закриватись від чинного тріумфатора Ліги чемпіонів і вийшов переможцем із запеклої перестрілки. Завдяки цьому Вест Хем закріпився на 4-й сходинці АПЛ, набравши 27 очок. Натомість Челсі втратив лідерство в чемпіонаті після матчів Ліверпуля і Манчестер Сіті.

Вест Хем яскраво перестріляв Челсі – резервіст Мойєса став випадковим героєм вогняного дербі