УКР РУС

Бундесліга, онлайн ігрового дня: Баварія влаштувала голепад, Дортмунд склав важкий іспит, Байєр виграв битву за 3 місце

23 травня 2020 Читать на русском

Німеччина продовжує тамувати голод вболівальників, які скучили за футболом високого рівня. "Футбол 24" тримав вас в курсі всіх найцікавіших подій 27-го туру Бундесліги. Онлайн матчів, оперативне відео голів, коментарі та статистика – все це можете знайти в нашому лайві безпосередньо в цій новині.

Турнірна таблиця за підсумками ігрового дня:

Все – Баварія обіграла Айнтрахт з рахунком 5:2 і знову відірвалася на вершині таблиці. Перед Der Klassiker мюнхенці мають 4 очки переваги над Борусією Д.

Баварія розгромила Айнтрахт і відірвалася від Борусії Д – суперник України на Євро став героєм ефектної перестрілки

Айнтрахт не опускає руки: після удару Костіча задзвеніла стійка, ще в одному епізоді потягнув Нойєр. Однак перемозі Баварії нічого не загрожує.

Мартін Хінтереггер забив 8 голів за сезон! Варто нагадати, що він центрбек. От тільки сам австрієць, схоже, про це забув. Мартін заплутався у ногах і зайшов з м'ячем у власні ворота – перед тим Гнабрі прокинув м'яч повз голкіпера. 5:2 на Алянц Арені.

Інтрига в Мюнхені померла, так і не відродившись. Приділіть хвилину захопленню геніальним Альфонсо Девісом. Юний канадець сам створив четвертий гол у ворота Айнтрахта. Щоправда, оборона "орлів" максимально посприяла бездіяльністю.

Франкфуртці зробили заявку на камбек, забивши другий гол – знову після кутового, знову Хінтереггер! Мартін оформив дубль у ворота Баварії!

Айнтрахт забив, здавалося, гол престижу. Хто на це спромігся? Звичайно ж, неповторний Мартін Хінтереггер! Австрієць відгукнувся на подачу з кутового, підіграв собі та розстріляв Нойєра.

Баварія довела рахунок вже до розгромного. Мюллєр кинув у вільну зону на Комана, той прострілив у штрафний майданчик, а Лєвандовскі забив 27-й гол у Бундеслізі. Айнтрахт нічого не може протиставити.

У Падерборні є такий унікальний персонаж – Клаус Г'ясула (завжди грає в шоломі). За 27 турів Бундесліги він заробив 14 жовтих карток. Раніше таке не вдавалося нікому! "Я намагаюся уникати попереджень", – виправдовується Г'ясула.

Хороші новини для Шахтаря. Лівий захисник Вольфсбурга Пауло Отавіо пошкодив гомілку. "Важкість травми визначимо у понеділок, але мені здається, що все серйозно. Ми довго не зможемо на нього розраховувати", – сказав ноаставник "вовків" Олівер Гласнер.

"Ротен" легесенько забивають вдруге. Девіс підхопив м'яч на лівій бровці та подав у карну зону – Мюллєр у своєму стилі, трішки по-дерев'яному, переправив снаряд у сітку. 2:0!

Анатолій Тимощук насолоджується відмінною грою Баварії. У Мюнхені його пам'ятають.

Перший гол Мюнхена не змусив себе довго чекати! Мюллєр пробіг лівим флангом і прострілив у центр штрафного майданчика – Горетцка перетворив фірмове підключення з глибини в забитий м'яч.

Баварія домінує на початку матчу з Айнтрахтом, створюючи момент за моментом. Лєвандовскі бахнув у поперечину, Перішіч і Павар змусили голкіпера рятувати.

Хаверц – про інтерес до себе від топ-клубів: "Я повністю зосереджений на грі за Леверкузен. Зараз Байєр на першому плані, все інше будемо вирішувати після завершення сезону".

Стартував матч на порожній Альянц Арені. Баварія приймає Айнтрахт. Детальна онлайн-трансляція за посиланням.

Борусія Д била Вольфсбург – жертва збірної України знову забив, а екс-гравець Динамо не допоміг супернику Шахтаря

Петер Бос прокоментував перемогу над Гладбахом: "Це важливий поєдинок у боротьбі за Лігу чемпіонів. Ми зі стартового свистка показали, що готові до матчу, сміливо йшли вперед. Сильно провели перший тайм, у другому було важче. Загалом виступили дуже добре. Гравці чудово розуміють, який футбол ми ставимо".

Вердер сьогодні переміг вперше за 126 днів! Важливий прорив, який може зберегти Флоріану Кофельдту роботу.

Вольфсбург не може забити Борусії Д з 2016 року. Останні 9 матчів проти "вовків" Дортмунд виграв із загальним рахунком 24:2.

Джейдон Санчо – перший гравець, який взяв безпосередню участь у 30 голах в цьому сезоні Бундесліги (16 асистів і 14 м'ячів). У Європі таким похизуватися можуть лише Мессі та Іммобіле.

Дортмунд після Нового року виграв 9 матчів Бундесліги з 10! Чудова форма.

Тим часом з'явився склад Баварії на гру з Айнтрахтом. Алькантара травмований, тому Мюллєр повертається на улюблену позицію в центр (нижче сяде Горетцка). На флангах атаки – Коман і Перішіч, Гнабрі не готовий на 100%. Лінія оборони незмінна. Як і Роберт Лєвандовскі.

Проміжна турнірна таблиця. Дортмунд скоротив відставання від Баварії до одного очка, Байєр застрибнув на третє місце, Вердер наблизився до порятунку!

Фінальні свистки в матчах: Борусія Д, Байєр і Вердер відсвяткували звитяги!

Вердер вистояв першу з січня перемогу в Бундеслізі! 7-матчева безвиграшна серія "музикантів" перервалася. Фрайбург на останніх хвилинах відігрався, але VAR допоміг зафіксувати офсайд.

Вольфсбург дограє в меншості – Клаус отримав пряму червону картку за фол проти Аканджі.

Гладбах значно краще проводить другий тайм, створює хороші моменти, але програє вже 1:3. Героєм епізоду знову став Демірбай – хавбек ідеально подав зі штрафного на голову Бендеру. Байєр робить грандіозну заявку на перемогу.

Дортмунд нарешті закріпив перевагу над Вольфсбургом! "Джмелі" в декілька передач вивели м'яч з власної половини, Санчо, який вийшов на заміну, протягнув снаряд до штрафного майданчика та відкинув Хакімі. Ашраф пробив точно – 0:2.

Важливі новини: Хуммельс має пошкодження (розпочинав матч вже з проблемами), але нічого серйозного. До Der Klassiker у вівторок Матс має бути готовий.

Борусія Д вдруге ледь не пропустила від Штеффена! Швейцарець розрядив гармату здалеку – Буркі не без проблем впорався.

І знову попереду Леверкузен! Арбітр після перегляду VAR поставив неоднозначний пенальті за фол Ельведі проти Балларабі. Захисник в'їхав у ногу вже після удару. Дуже суперечливе рішення. Хаверц реалізував 11-метровий – Зоммер дотягнувся до м'яча, але не врятував.

Гладбах відповів Байєру швидким голом у другому таймі! Зоммер у своєму стилі вирізав чудовий пас з глибини на Тюрама. Маркус зачепився за м'яч, відкрився під пас Плеа та розстріляв ворота гостей. 1:1. А через хвилину Тюрам мав ще один шанс, однак Градецкі виграв дуель.

Ювілейний матч для Матса Хуммельса завершився достроково. Замість нього вийшов Джан. Наразі невідомо – травма, або ж тренерський штаб вирішив поберегти центрбека на гру з Баварією. Без лідера оборони Борусія припустилася грубої помилки – Штеффен вийшов на побачення з голкіпером, але пробив неточно.

Перерва у Вольфсбурзі. "Вовки" дуже пристойно стримують Борусію Д. Мінімум моментів у Холанда і Ко, але свій шанс вони все ж знайшли. Азар міг забити другий гол, але не влучив у ціль.

Борусія М мало що створила до кінця першого тайму, натомість Байєр чудово виглядає. І геометрія атак, і виконання на рівні. Леверкузен дивом не подвоїв перевагу – Хаверц з гострого кута струсонув поперечину, а Демірбай не зумів забити в порожні ворота.

Попри це, Керем став найкращим гравцем першої половини зустрічі: 3 вдалі обіграші, 70% виграних дуелей, багато спроб загострити. Вони вдвох з Хаверцем розривають Гладбах.

10 останніх матчів Кая:

Лише Мюллєр і Санчо організували більше асистів у цьому сезоні Бундесліги, ніж Торган Азар (12).

Борусія Д все ж зуміла прорвати солідну оборону Вольфсбурга, який виглядає значно краще за Шальке. Однак Дортмунд знову розіграв свій коронний прийом – Брандт і Азар перевантажили правий фланг, після чого пішов простріл у штрафний майданчик. Холанду пробити не дозволили, але Геррейро замкнув пас на дальній стійці. Третій гол португальця за два матчі!

Вердер живий! Бременці відкрили рахунок на полі Фрайбурга. Миттєва контратака в декілька дотиків за участю Фрідля, Классена та Біттенкурта – останній послав м'яч у сітку. Заради правди варто відзначити, що краще виглядає саме Фрайбург.

Гладбах взяв м'яч під свій контроль і намагається відігратися. Байєр організовано тримає оборону з комбінованою схемою – Свен Бендер змінює ролі центрбека та центрхава.

Хоффенхайм не може спокійно перемагати – "селяни" відразу розгубили перевагу над Падерборном. Бічакчіч припустився жахливої помилки, подарувавши м'яч Србені. Той чітким ударом здалеку відновив паритет.

Байєр прогнозовано заволодів ініціативою на полі Борусії М. Класний прохід у штрафний майданчик здійснив Демірбай – господарі врятувалися. Втім, на 7-й хвилині Леверкузен все ж забив швидкий гол після реактивної атаки. Белларабі вивів Хаверца сам на сам з воротарем – "наслідний принц німецького футболу" відмінно розпорядився шансом. 0:1 в центральному матчі туру!

Хоффенхайм вже встиг забити Падерборну. Аутсайдер чемпіонату в одній атаці припустився низки грубих помилок. Як наслідок, Кадержабек прострілив з правого флангу, а Сков розстріляв ворота.

Команди хвилиною мовчання вшанували пам'ять померлих від коронавірусу... І судді дали стартові свитки!

Розкішна акція від фанів Гладбаха. На трибунах Борусія-Парк розмістили 13 тисяч манекенів. Серед них і гравці, і прості вболівальники. Достатньо було послати своє фото та заплатити символічну суму. Стадіон не буде порожнім!

Матс Хуммельс сьогодні проводить 250-й матч за Дортмунд у Бундеслізі.

Тим часом важливі новини від Борусії. Міхаель Цорк повідомив, що контракт з Маріо Гьотце продовжений не буде – сторони припинять співпрацю після завершення цього сезону.

Розігрівала традиційно друга Бундесліга:

Оснабрюк – Ганновер – 2:4
Зандхаузен – Ян Регенсбург – 0:0
Дармштадт – Санкт-Паулі – 4:0

Борис Тащи вперше з жовтня вийшов у стартовому складі Санкт-Паулі. Українець був активним попереду, відтягувався за м'ячем у центр поля, однак у штрафному майданчику йому бракувало рішучості та точності. Тащи змарнував чудовий момент за рахунку 0:1, а на 60-й хвилині його замінили. В останній третині матчу Санкт-Паулі посипався, пропустивши від Дармштадта ще 3 голи.

Сьогоднішня статистика Тащи:

А от у складі Байєра є нове обличчя – в центрі оборони поруч з фантастичним Тапсобою зіграє екс-захисник Динамо Александар Драговіч. Шлях в основу йому відкрила травма Йонатана Та. Всі ресурси дають схему 4-2-3-1, однак є ймовірність, що Леверкузен зіграє з трьома центрбеками. Також варто відзначити, що 17-річний Вірц після дебюту проти Вердера цього разу залишився в запасі.

Борусія М також не змінює лайн-ап після впевненої вікторії над Айнтрахтом.

Люсьєн Фавр вирішив не мудрувати та продублював стартовий склад Борусії Д з переможного Рурського дербі. Проти Вольфсбурга виходять ті ж 11 футболістів – Санчо знову розпочинає в запасі.

Несподіваний герой Дортмунда, вуса Кімміха, косоокі "бики" та мертві "музиканти" – Бундесліга зачарувала світ

27 тур Бундесліги стартував п'ятничним берлінським дербі – Герта розгромила Уніон. "Стара Дама" забила 4 голи за тайм. Знову ефективним зліва був Платтенхардт, продовжує феєрити новачок Кунья, але головним героєм став 35-річний Ведад Ібішевіч. В активі боснійця гол і два асисти.

Бруно Лаббадіа перетворюється на мага – він стартував на чолі Герти з двох перемог із загальним рахунком 7:0. Просто фантастика – жодному тренеру "біло-блакитних" таке не вдавалося. Після критики за поцілунки футболісти Герти вчора демонстративно з насмішкою святкували голи без дотиків один до одного. А потім поаплодували порожнім трибунам Олімпіаштадіону.

Продовжується тур 5 суботніми матчами:

Борусія Мьонхенгладбах – Байєр: центральний матч туру – тренерська дуель за Лігу чемпіонів. Петер Бос не зраджує активному пресингу і тотальному володінню м'ячем, а Марко Розе навпаки адаптовується та придумує тактику під кожного суперника. Анонс поєдинку читайте тут. Трансляція на "Футбол 1".

Вольфсбург – Борусія Дортмунд: суперник Шахтаря перевірить готовність Дортмунда до Der Klassiker. "Вовки" – зручний суперник: за останні 6 матчів вони не забили Борусії жодного гола, а перед тим двічі відхопили по 1:5. Трансляція на "Футбол 2".

Фрайбург – Вердер: команда Крістіана Штрайха продовжує приємно дивувати. Гра з мертвим Бременом дасть змогу замахнутися на 6 місце. Вердер, своєю чергою, обов'язково повинен чіплятися за очки. Катастрофа близько – зона вильоту, 5 балів до рятівної 16 сходинки, а пауза не допомогла реанімувати команду. Трансляція на "Футбол 3".

Падерборн – Хоффенхайм: абсолютний аутсайдер сезону приймає нестабільних "селян", які в попередньому турі незаслужено влетіли Герті 0:3.

Баварія – Айнтрахт (19:30): мюнхенці в листопаді зазнали ганебного розгрому від Франкфурта, тому заряджені на домашню помсту. Під час коронавірусної паузи Баварія дещо розгубила взаєморозуміння, а тепер в екстреному порядку мусить його повертати. Трансляція на "Футбол 1".

Турнірна таблиця перед стартом ігрового дня: