УКР РУС

Трансферний дедлайн: топ-угоди МЮ і Арсенала, три новачки Баварії, провал Барселони – як це було

6 жовтня 2020 Читать на русском

Сьогодні, 5 жовтня 2020 року, в топ-чемпіонатах Англії, Іспанії, Італії, Німеччини та Франції закривається літнє трансферне вікно. "Футбол 24" розповідає про всі головні угоди та топові чутки.

Трансферний дедлайн літа 2020 у більшості європейських чемпіонатів припав на 5 жовтня. У чемпіонаті України переходи можна закривати до 6 жовтня, як і в Бельгії та Нідерландах. Того ж дня спливає час подачі заявок на груповий етап Ліги чемпіонів. До слова, Ювентус і Барселона готують на останній день потенційні топ-трансфери, зокрема, для матчів проти Динамо в ЛЧ. Команда Мірічі Луческу також працює над кількома угодами. Центрбек Шабанов у Зорю – бажано з повним викупом. Опорний хавбек Белуце з Брайтона – оренда з правом викупу. Головні суперники Шахтаря, Реал та Інтер, поводяться спокійніше, хоча і тут є новини.

Не називайте Тоналі "новим Пірло" – Мілан виграв дербі за персонального фана Гаттузо і врятував Італію від ганьби

В АПЛ цей день зазвичай дуже гарячий. Сенсаційний лідер чемпіонату Англії, Евертон підписав центрального захисника Бена Годфрі. Ціна питання – 27,5 млн євро. І це за 22-річного центрбека з Норвіча, який опустився у Чемпіоншип! Вартість гравця молодіжної збірної Англії на Трансфермаркт сягає всього лише 16 мільйонів.

Барселона готує 2 круті трансфери: лідера атаки Ліона (Мемфіс Депай за 25 млн євро плюс бонуси) та центрбека Манчестер Сіті (Ерік Гарсія за 5 мільйонів уже зараз плюс потенційно ще 10). Для переходу форварда збірної Нідерландів, радше за все, потрібно продати чи здати в оренду Манчестер Юнайтед Усмана Дембеле, що також все ще можливо станом на ранок. За альтернативною інформацією з італійських джерел Барса заплатить за дует новачків 40 млн фіксованої суми плюс бонуси.

Універсал збірної Румунії Белуце вже в Бухаресті. Разом з Луческу без 5 хвилин новачок Динамо приземлився приватним літаком сьогодні вранці.

Маттео Дарміан стає уже 4 гравцем Інтера, який раніше виступав за МЮ. У компанії Лукаку, Алексіса Санчеса та Ешлі Янга йому буде несумно.

Чемпіон Європи 2016 їде в ПСЖ: 29-річний опорник збірної Португалії Даніло Перейра на правах оренди перейшов з Порту.

Польські ЗМІ інформують, що трансфер Модера в Динамо по суті не мав жодних шансів на реалізацію. Київський клуб виявляв готовність заплатити 4 мільйони євро за 21-річного хавбека, який загрожував би позиціям Шепелєва, Андрієвського чи навіть Лєднєва. Однак англійський Брайтон запропонував значно більше. Лех отримає за Модера приблизно 10-11 млн євро плюс можливі бонуси.

Це трансферний рекорд чемпіонату Польщі, який буде побито на 3-4 мільйони! Цікаво, що Брайтон також підпише головного таланта Легії Карбовніка, якого сватали в більш статусні клуби, наприклад, Наполі, який розглядав лівого захисника на рівні з Миколенком. Тут уже мова про понад 5 млн євро та бонуси. Обидвох гравців залишають в їхніх польських клубах на правах оренди мінімум до кінця 2020-го.

Манчестер Юнайтед фактично закрив 2 топ-трансфери. Едінсон Кавані як вільний агент із зарплатою у 10-12 млн євро на рік. Найрезультативніший захисник Європи (13 голів плюс 12 асистів) Алекс Теллес покине Порту за 20 мільйонів, хоча в нього лишалося менше року контракту. Лівого латераля збірної Бразилії вже засікли в Манчестері. Тривають перемовини "дияволів" з Барсою щодо Дембеле, а ось Санчо вже, схоже, не варто чекати.

Шахтарю пощастило! Реал Мадрид, з яким команда Каштру зіграє в ЛЧ, готується підписати в напад суперпарочку Мбаппе та Холанда плюс хавбека Камавінга за один захід. Але не зараз, а тільки наступного літа. Зідан погодився на безпрецедентний хід – вперше у цьому столітті жодного літнього підсилення на Бернабеу, тільки масові камбеки з оренд, зокрема, нашого Луніна.

Севілья дуже круто зміцнилася – Уссама Ідріссі всього за 12 млн євро, поки десь намагаються прилаштувати Циганкова за 20-25. Динамо допомогло, не пустивши АЗ з ЛЧ. Починається розпродаж зірочок Алкмара.

Раян Сессеньйон все ніяк не порве великий футбол. Грандіозна надія англійського футболу гратиме за Хоффенхайм в оренді з Тоттенхема. А ось так само 20-річний вундеркінд з Італії Мойзе Кін спробує на тих же умовах засвітитися у складі ПСЖ. В Евертоні Анчелотті екс-форварду Ювентусу поки немає місця.

А тим часом сімейство Шахових інформує, що угода з Белуце в останній момент ризикує остаточно зірватися. Тривалі важкі перемовини з гравцем так і не увінчалися успіхом. Тудор вилетів до Румунії, і чи зможе Луческу його переконати, дуже велике питання.

Баварія підписала Чупо-Мотінга, який недавно грав проти неї за ПСЖ у фіналі Ліги чемпіонів. Дешева альтернатива, аби дати відпочити Лєвандовскі в не дуже важливих матчах. Безкоштовно і на рік.

Зміни в лавах суперника Динамо. Ювентус офіційно віддає екс-вінгера Шахтаря Дугласа Косту в Баварію. Камбек 3 роки потому на правах оренди. Мюнхенці повернули бразильця всього лише за те, щоб платити йому зарплату. А ще Турин підписує Федеріко К'єзу. Черговий лідер Фіорентини повторить долю Бернардескі? Оренда з опцією викупу за 50 мільйонів євро. "Фіалки" замінять ключого гравця Хосе Кальєхоном з Наполі.

Один з найкращих опорників чемпіонату Іспанії Томас Партей покидає Атлетіко. Арсенал Лондон досить нахабно вирішив обійти мадридський клуб, просто виплативши суму відступних, прописану в контракті ганця. Операція проходить через Ла Лігу, в обхід "матрацників". Цих 50 млн євро ніби й немало, але за таку суму когось подібного навряд чи знайдеш. Цікаво, що Сімеоне не проти взяти в оренду Лукаса Торрейру саме... з Арсенала.

Нікола Калініч також прощається з Атлетіко. Розрив контракту, перехід вільного агента, контракт на 2 роки. Екс-форвард Дніпра і Роми гратиме в одній команді з колишнім півзахисником київського Динамо. Капітан Верони Мігель Велозу вже чекає.

Ігор Циганик в ефірі FootballHub з посиланням на Ігоря Суркіса запевнив, що Белуце все-таки мав би перейти в Динамо. Питання в тому, чи встигнуть оформити оренду з правом викупу гравця, який є креатурою румунського тренера? Як інформує ведучий Циганик Live, Луческу розраховував на більше підсилення, але клуб вирішив наразі не ризикувати.

До слова, в Польщі прояснили ситуацію з форвардом Хесусом Хіменесом. Форвард Гурніка ще вчора мав певні шанси перейти в Динамо, але сьогодні тема повністю згасла. Подібний трансфер практично на 99% нереально здійснити в останні години трансферного дедлайну.

Барса хоче позбутись Дембеле за "формулою Коутінью", пише Mundo Deportivo. Французький вінгер перебрався б на Олд Траффорд без обов'язкового права викупу. МЮ повністю візьме на себе зарплату 23-річного гравця, який пропустив сьогоднішнє тренування "блаугранас". Натомість Рональд Куман в інтерв'ю нідерландському телеканалу NOS підтвердив можливий трансфер лідера Ліона Мемфіса Депая: "Ми хочемо, щоб він приєднався до нас".

РБ Лейпциг продовжує збирати талантів. "Бики" домовились з Ромою щодо оренди 21-річного вінгера Джастіна Клюйверта. Термін угоди – один сезон.

Мончі підсилив Севілью ще двома виконавцями. Нервіонці виклали 12 мільйонів євро за марокканського форварда АЗ Уссаму Ідріссі (контракт на 5 років), а також запросили центрбека Герти Каріма Рекіка, який повинен скласти конкуренцію Дієго Карлосу і Жулю Кунде.

Баварія підвела риску під трансферною кампанією, оголосивши про перехід Буна Сарра з Марселя. Чемпіони Європи зупинились на кандидатурі гвінейського латераля після провальних перемовин з Сержиньйо Дестом, який обрав Барселону. Контракт досвідченого африканця з мюнхенським клубом розрахований до 2024 року.

Ювентус нарешті офіційно оформив перехід вінгера Фіорентини і збірної Італії Федеріко К'єзи. 22-річний футболіст гратиме за туринців на правах оренди. "Стара Синьйора" заплатить "фіалкам" 10 млн євро, а влітку 2020-го активізує опцію викупу за 40 мільйонів.

Манчестер Юнайтед повідомив про підписання контракту з Алексом Теллесом. Порту заробив на трансфері бразильського латераля 15 млн євро. А ось Усмана Дембеле на Олд Траффорд не буде, принаймні цієї осені. Скандальний француз остаточно відмовився покидати Барселону, інформує Гільєм Балаге. Подивимось, чи зможуть тепер каталонці завершити перехід Депая – це одна з найбільших інтриг вечора.

Барса працює на три фронти – перемовини з Бенфікою (Тодібо), Манчестер Сіті (Ерік Гарсія) та ПСЖ (Рафінья). Чемпіони Франції досить неочікувано вийшли на каталонців щодо бразильского хавбека, який близько товаришує з Неймаром. "Блаугранас" розглядають лише варіант з повноцінним трансфером, аби отримати кошти на власних новачків – Еріка і Депая. Гаряче!

Фіорентина оперативно знайшла заміну К'єзі, запросивши зіркового іспанця Хосе Кальєхона, який писав історію в Наполі – 82 голи, 78 передач. Крім цього, на Артеміо Франкі перебрались аргентинський центрбек Лукас Мартінес Кварта (Рівер Плейт, 6 млн євро) і захисник Монако Антоніо Баррека. Прекрасна робота тосканських функціонерів.

Нікола Калініч офіційно повернувся в Італію. 32-річний хорват приєднався до Верони.

Томас Партей проходить медичне обстеження на базі лондонського Арсенала! Трансфер ганського хавбека повністю узгоджений. Атлетіко отримає 50 млн євро і, можливо, підпише ще когось, крім Торрейри. Marca розповідає про інтерес "матрацників" до лідера Леванте Хосе Кампаньї, який отримав дебютний виклик у збірну Іспанії.

Барса усе-таки провалює трансфер Гарсії з Ман Сіті. Четверта пропозиція каталонців (15 млн євро з урахуванням бонусів) не влаштувала англійський клуб. "Кулес" згортають перемовини і, швидше за все, підпишуть власного вихованця наступного літа вільним агентом, інформує Marca.

Джек Вілшер розірвав контракт з Вест Хемом, повідомляє BBC. Раніше 28-річний півзахисник зізнавався, що хоче змінити прописку, аби отримувати більше ігрової практики і повернутись на колишній рівень.

Куман залишився без "дев'ятки"! Барса прощається з мріями про Депая через небажання Дембеле змінювати клуб. Француз був ключем до підписання зірки Ліона, зазначає MD. Каталонці мали лише один шанс оформити перехід нідерландця – розвантажити зарплатну відомість трансфером або орендою проблемного Усмана, але нічого не вийшло.

Бартомеу "дарує" Рафінью ненависному ПСЖ. Фактично бразилець переходить вільним агентом. Барселона може розраховувати на 3 млн євро у вигляді бонусів і 35% від наступного продажу гравця. Це фіаско.

Кріс Смоллінг продовжить кар'єру в Ромі, за яку виступав на правах оренди у сезоні 2019/20. МЮ отримає 15 млн євро чистими і ще якісь бонуси.

Ще один екс-форвард з УПЛ змінив клуб – Лукаш Теодорчик повернувся в Бельгію. Оренда з Удінезе для поляка.

Ренн оформив топ-трансфер перед стартом у Лізі чемпіонів. Французи придбали в Андерлехта за 27 мільйонів євро Жеремі Доку. Талановитий 18-річний форвард починає шлях у великий футбол.

Манчестер Юнайтед нарешті оголосив про трансфер Едінсона Кавані! Уругваєць на правах вільного агента підписав контракт за схемою 1+1. Окрім цього, манкуніанці повідомили про придбання юного івуарійського вінгера з Аталанти Амада Траоре (21 мільйон фунтів, приєднається в січні).

Мілан віддав Дієго Лаксальта в оренду Селтіку, а Барселона попрощалася з Тодібо – оренда в Бенфіку для французького центрбека.

Останні переходи в АПЛ: Лідс підписав форварда Ренна Рафінью, Тео Волкот повернувся в Саутгемптон (на правах оренди), а Евертон орендував у Роми голкіпера Робіна Ольсена.

Арсенал на прапорці провернув грандіозний трансфер. "Каноніри" викупили в Атлетіко за майже 50 мільйонів євро класного хавбека Томаса Партея! Мадридці компенсували втрату ключового футболіста орендою Лукаса Торрейри з того ж Арсенала.

Перший іноземний трансфер Луческу в Динамо – забив Челсі з центра поля і може зіграти з Україною на Євро