УКР РУС

"Ганьба" та "На смітник!": Вальверде зробив шокуючий подарунок гравцям Барселони після Атлетіко – іспанські ЗМІ лютують

10 января 2020 Читати українською

Барселона отримала чергового болючого ляпаса під керівництвом Ернесто Вальверде. Цього разу каталонці достроково припинили боротьбу за Суперкубок Іспанії, віддавши практично виграний поєдинок.

Після нелогічної та навіть трохи містичної поразки Барси від Атлетіко іспанські ЗМІ вкотре пригадують Рим і Ліверпуль. Мовляв, команда Вальверде продовжує страждати від старих комплексів, демонструючи цілковиту відсутність характеру. "Фіаско, яке неможливо пояснити здоровим глуздом", – йдеться у свіжому номері газети Marca. "Блаугранас" домінували 75 хвилин, мали найкращого Мессі, створювали розкішні моменти... але провалились під самісінький кінець, і це коштувало титулу, нехай більше виставкового.

Барселона – Атлетіко: (не)справедлива перемога "матрацників", класичне фіаско імені Вальверде та провальний арбітраж

Звісно, що зараз неабияк дістається тренеру, який вже звик до поливання брудом, але, за його ж словами, не надає цьому особливого значення. Саме так "Мураха" коментував освистування з боку фанатів у Саудівській Аравії. Поки основна маса прихильників "більше ніж клубу" чекає настільки омріяної відставки, Вальверде отримує найцінніше у своїй непростій ситуації – підтримку "священних корів" команди (Мессі, Суареса, Піке). Робота 55-річного фахівця стала, мабуть, найбільш обговорюваною темою серед мадридських і каталонських експертів у соціальних мережах. Ба більше, за деякими інсайдами вже в понеділок у таборі Барси може відбутись великий "переворот".

Мессі прокоментував виліт Барселони із Суперкубка Іспанії – аргентинець став на захист Вальверде

Ведучий El Chiringuito та Jugones на каналі La Sexta Жозеп Педрерол ілюструє фіаско "кулес" у Суперкубку лише одним фото: "Знову". Динозавр спортивної журналістики Іспанії не сумнівається, що корінь усіх проблем його рідного клубу – це керманич з Естремадури.

Попри заяву одного з директорів Барселони Гільєрмо Амора, що тренеру не загрожує відставка, інсайд авторитетного спікера каталонської радіостанції RAC1 Жоана Марії Поу свідчить про інше. Вже на початку наступного тижня, коли збереться рада директорів клубу, може бути прийняте сенсаційне рішення. "Керівництво не має одностайної позиції щодо майбутнього Вальверде. Він перебуває у дуже делікатній ситуації. Справа не лише у поразці від Атлетіко. Вся увага до понеділкового засідання".

Натомість агент ФІФА та футбольний експерт на телебаченні Жорді Хота, який "з дитинства" топить за Барсу, звинувачує у вильоті улюбленої команди очільника іспанської Федерації Луїса Рубіалеса, арбітра, VAR: "Ви домоглися свого. Барселона не гратиме у фіналі, куди вже пробилась. ГАНЬБА".

Представник видання Marca Хуанма Родрігес традиційно насміхається з Мессі: "Зараз тобі залишається лише причесатись".

Експерт El Chiringuito Хуанфе Санс пояснює суть футбольної справедливості: "Вона вимірюється перемогами. Барса мала багато моментів завдяки космічному Мессі, але на іншому боці перебував Облак, який разом з розслабленістю каталонців протягнув Атлетіко у фінал".

Суарес назвав головних винуватців поразки Барселони в Суперкубку Іспанії

Палкий прихильник "бланкос" Альфредо Дуро (La Sexta) лютує через начебто поблажливе до каталонців суддівство: "Це ганьба! Знову! Піке та Барселона користуються нечуваною протекцією. Якщо після пенальті Рамоса не фіксується гра рукою Піке, то це – державний переворот імені VAR! На смітник!".

Редактор AS Томас Ронсеро шкодує, що "кулес" не потрапили у фінал... бо його Реалу тепер доведеться грати з сильнішим колективом: "Барса знову продемонструвала серйозні дефекти в обороні. Атлетіко ніколи не здається. Я не задоволений. Волів би бачити каталонців у фіналі. Вони – більш прийнятний суперник".

Одіозний екс-делегат Севільї Крістобаль Сорія, який нині запалює у студії El Chiringuito, зробив очевидний висновок: "Безумовно, Барселона Вальверде має серйозну проблему з характером".

Журналіст Mundo Deportivo Франсеск Агілар, який першим анонсував перемогу Мессі у боротьбі за "Золотий м'яч-2019", вважає, що футболістам Барселони зручно працювати з Вальверде: "Грізманн розповідав, що Атлетіко продемонстрував кращу фізичну готовність...і Вальверде відправляє своїх підопічних на відпочинок до понеділка. Як займаються, так і грають. У минулому сезоні вже підіймалось питання роботи на тренуваннях".

Репортер La Sexta Кім Доменеч розвиває думку свого колеги: "Команда підтримує Вальверде, а той віддячує вихідними".

Провідний коментатор Іспанії Маноло Лама досі не вірить, що Барса просто подарувала матч Атлетіко: "Це неймовірно, що з такою грою Мессі команда поступається. Лео мав би розчаруватись. Рома, Ліверпуль, а зараз ще й Саудівська Аравія".

А ось завжди емоційний Давід Санчес (Marca) наполягає, що Мессі врятував Вальверде від звільнення, підтримавши тренера у мікст-зоні: "Дебати завершились. Містер залишається!".

Барселона 2020: Бартомеу будує останній суперпроект, або Кого переглядали каталонські скаути на матчі України