УКР РУС

Два срібла і дві бронзи, "Полтавський танк" у нокауті та медальний дебют Магучіх – результати 15-го дня Олімпіади

7 серпня 2021 Читать на русском

15-й день Олімпійських ігор у Токіо розпочався для України зі здобуття срібної медалі.

Представниця України у марафоні Євгенія Прокоф'єва подолала дистанцію 42-ю. Ще дві атлетки Вікторія Калюжна та Дар'я Михайлова не змогли фінішувати.

Каноїстки Людмила Лузан і Анастасія Четверікова здобули срібло у фінальному запливі двійок на 500 метрів. Українок випередили представниці Китаю, третіми прийшли канадки. Цікаво, що Лузан повторила досягнення нашого плавця Михайла Романчука, здобувши другу медаль Олімпіади в Токіо. Раніше в одиночних запливах на каное вона виграла бронзу.

Веслувальниці Лузан та Четверікова завоювали срібло Олімпіади у Токіо

Інші українські каноїсти-одиночники Павло Алтухов та Юрій Вандюк у фіналі "Б" на дистанції 1000 метрів посіли 4-е та 8-е місце відповідно.

15-річний український стрибун у воду Олексій Середа у фіналі (вишка, 10 метрів) посів 6-е місце. Юний спортсмен став першим українцем в історії, який пробився до фіналу з цієї дисципліни.

Боксер Олександр Хижняк програв у фіналі токійської Олімпіади бразильцю Геберту Соузі та взяв срібну медаль. "Полтавський танк" переважав суперника протягом усього поєдинку, однак на екваторі третього раунду пропустив потужний зустрічний удар та впав.

Хижняк поступився у фіналі Олімпіади – Україна здобуває срібну медаль

Хижняк був готовий продовжувати бій, однак рефері безжально зарахував нокаут, не полічивши навіть до дев'яти.

Художні гімнастки Вікторія Онопрієнко та Христина Погранична пройшли до фіналу індивідуального багатоборства, однак здобути нагороди Олімпійських ігор-2020 їм не вдалось. Онопрієнко та Погранична посіли останні місця.

Велогонщиця Олена Старікова пройшла до півфіналу олімпійських змагань. У 1/4 фіналу українка здолала фаворитку турніру – німкеню Лею Софі Фрідріх.

Українська жіноча команда з артистичного плавання вперше в історії нашої країни здобула бронзу Олімпіади-2020.

Україна завоювала бронзову медаль Олімпіади у Токіо з артистичного плавання

Борчиня вільного стилю (до 50 кг) Оксана Лівач програла у втішному поєдинку за бронзу Олімпійських ігор у Токіо. Вона поступилася американці Сарі Хільдебрандт з рахунком 1:12.

Представниця України зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх завоювала бронзову медаль, взявши висоту 2,02 метра. Магучіх поступилась австралійці Ніколі Макдермотт (2,02 м) та росіянці Марії Ласіцкене (2,04 м). Інші українські стрибунки Ірина Геращенко та Юлія Левченко посіли 4-е та 8-е місце відповідно.

18-та медаль України: Магучіх здобула бронзу Олімпіади-2020

За підсумками 15-го дня Олімпійських ігор-2020 вітчизняні атлети завоювали 2 срібні медалі та 2 бронзові. Загалом, наші спортсмени виграли 18 нагород – 1 золоту, 5 срібних та 12 бронзових. У медальному заліку Ігор у Токіо Україна посідає 43 місце.

Від Бубки до Костевич: кому випадала честь нести прапор України на відкритті Олімпійських ігор