УКР РУС

Результати повторного жеребкування 1/8 ЛЧ – оновлені пари для українців, Роналду та Мессі повертаються в Іспанію

13 грудня 2021 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Сьогодні, 13 грудня, у штаб-квартирі УЄФА у Ньйоні о 16:00 відбулося повторне жеребкування плей-офф Ліги чемпіонів 2021/22. Олександр Зінченко і Роман Яремчук, Лео Мессі та Кріштіану Роналду отримали нових суперників.

Повторне жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів – всі пари плей-офф 2021/22

ПСЖ Реал Мадрид. А недаремно "королі" намагалися схитрувати і зберегти собі Бенфіку!

Результати жеребкування стикових матчів ЛЄ – Маліновський, Холанд і Вернидуб отримали суперників

Міланський Інтер поїде в Ліверпуль. Обоє, мабуть, розчаровані.

Вільяреал цього разу вийшов на Ювентус.

Атлетіко Мадрид отримав у суперники Манчестер Юнайтед. Ну, не Баварія, і вже радість, чи не так, доне Дієго Сімеоне?

Лише Лілль та Челсі створені один для одного. Одна пара таки збіглася з початковим варіантом.

Бенфіка вийшла на Аякс. Реал Мадрид засмутився вдруге. Яремчук, здається, не має права нарікати, хоча амстердамці відіграли у своїй групі дуже круто.

Спортінг Лісабон замість Ювентуса зіграє проти Манчестер Сіті, який замінив на папері важчий варіант з Вільяреалом. Один з найкращих варіантів для Зінченка і компанії.

Зальцбург тепер виходить на Баварію. Не краще, ніж Ліверпуль.

"Футбол 24" у цій новині провів онлайн-трансляцію жеребкування, де визначилися оновлені пари 1/8 фіналу ЛЧ. "Через технічні проблеми з програмним забезпеченням зовнішнього постачальника послуг, що інструктує офіційних осіб про те, які команди мають право грати між собою, під час жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів сталася суттєва помилка", – йшлося у заяві Європейського футбольного союзу, який анонсував розслідування інциденту.

Офіційно: старт нового жеребкування о 16:00 за київським часом!

Жеребкування 1/8 Ліги чемпіонів відбулося з грубим порушенням – можливе анулювання результатів

Технічна помилка УЄФА з кулями МЮ та Ліверпуля у кошиках Вільяреала та Атлетіко відповідно (їх по суті переплутали) призвела до повторного жеребкування, абсолютно непересічної події. Мадридський клуб, який не дуже хотів грати з Баварією, одразу подав протест. А інші іспанці (представники Реала) вважали, що пережеребкування треба було б починати після пари "вершкових" із Бенфікою, адже на тому етапі нібито все було легітимно.

Жеребкування 1/8 фіналу ЛЧ – початкові пари плей-офф, анульовані УЄФА: як це було

Відповідно ПСЖ Мессі проти Манчестер Юнайтед Роналду. Фактично лише друга топова дуель. У більшості інших пар є відвертий фаворит. Відзначаємо, що 3 з 4 клубів з АПЛ отримали одних із найлегших суперників.

Челсі дістався Лілль, позаяк це остання команда, на яку могла потрапити команда Тухеля.

Спортінг Лісабон зіграє проти Ювентуса.

Міланський Інтер поміряється силами з Аяксом. На папері найрівніша пара.

Австрійський Ред Булл Зальцбург вийшов на Ліверпуль.

Атлетіко Мадрид потрапив на Баварію Мюнхен. Перша топ-пара.

Вільяреалу випав Манчестер Юнайтед. Однак це неможливо, позаяк команди виступали в одній групі. Курйоз! У підсумку пережеребкували на Манчестер Сіті.

Бенфіка випадає першою. Суперником команди Яремчука стає Реал Мадрид Луніна!

Хочеш відчути справжню футбольну атмосферу? Запроси друзів та влаштуй домашній перегляд топових матчів Ліги чемпіонів за келихом Żubrówka. Żubrówka – відкрий легенду! Для тих, хто хоче справжнього! Дізнатись більше про Żubrówka тут.

Жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів – старі пари плей-офф, яку анулював УЄФА

Динамо і Шахтар вилетіли з ЛЧ та єврокубків загалом, але для українських вболівальників залишаються певні інтриги. Зокрема, вже на етапі 1/8 фіналу всі шанси зустрітися мали Манчестер Сіті Зінченка та Бенфіка Яремчука. Нагадаємо, на першій стадії плей-офф Ліги чемпіонів команди, що виграли свої групи, протистоятимуть клубам, які посіли другі місця. Не могли потрапити один на одного колективи з тієї самої країни та суперники, які виступали в одному квартеті.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА: сезон завершується для України трагедією – нас обходять серби, повертаємося у дев'яності

Перевагою сіяних команд є те, що вирішальний матч вони проводять у рідних стінах. До складу несіяних несподівано потрапив Челсі, чинний володар кубка чемпіонів. Для лондонців коло можливих суперників обмежувалося 4 клубами, адже з Ювентусом команда Тухеля грала на груповому етапі, а з МЮ, Ман Сіті та Ліверпулем не могла зустрітися через принцип розведення представників асоціації з однієї країни.

Інший важливий момент. З цього сезону на кубковій стадії скасоване правило виїзного гола, відтак якщо команда після поразки в першому поєдинку 0:1 переможе до прикладу 2:1, буде овертайм. Скільки б не забили в додаткових таймах по 15 хвилин, при будь-якій рівності м'ячів суперників розсудить серія пенальті. Перші матчі 1/8 Ліги чемпіонів заплановані на 15/16/22/23 лютого. Матчі-відповіді – на 8/9/15/16 березня.

Переможці груп (сіяні)

Аякс (NED)
Баварія (GER)
Ліверпуль (ENG)
Лілль (FRA)
Манчестер Сіті (ENG)
Манчестер Юнайтед (ENG)
Реал (ESP)
Ювентус (ITA)

Володарі других місць (несіяні)

Атлетіко (ESP)
Бенфіка (POR)
Вільяреал (ESP)
Зальцбург (AUT)
Інтер (ITA)
ПСЖ (FRA)
Спортінг (POR)
Челсі (ENG)