УКР РУС

Єгипет – Марокко: Салах, Трезеге і 3 кіпер тягнуть в 1/2 КАН, суддя б'є екс-зірку Барселони, а той просить червону

30 січня 2022 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Єгипет дотиснув Марокко (2:1) в головному чвертьфіналі Кубка Африки 2021. Рахунок та огляд матчу – на "Футбол 24".

КАН 2021, 1/4 фіналу

Єгипет – Марокко – 2:1 (в овертаймі)

Голи: Салах, 53, Трезеге, 100 – Буфал, 7 (пен.)

Уже на 4 хвилині Ашраф Хакімі заробив пенальті. Захисник збірної Єгипту, дворазовий переможець африканської Ліги чемпіонів Айман Ашраф грубо скосив правого захисника ПСЖ, але суддям лише після консультацій з VAR вдалося виявити, що там очевидний пенальті. Вінгер французького Анже Буфал впевнено реалізував 11-метровий. Для видовищності звітної гри було дуже добре, що вона відкрилася настільки швидко. Єгипет, який проти фаворитів звик грати на Кубку Африки 2021 від глухої оборони, змушений був розкриватися.

Салах vs Хакімі – зіркова битва в 1/4 Кубка Африки: відеотрансляція матчу Єгипет – Марокко

Голкіпер Севільї Буну видав 2 ефектні сейви після дальніх пострілів "фараонів". Хакімі відповів фірмовим ударом зі штрафного. Купа нервів, брак у простих ситуаціях, обрізки половини команди і дуже жорсткий футбол. Буфалу двічі врізали по нозі, зачепивши коліно. Екс-захисник Вест Брома Хегазі з криком завалився на газон, тримаючись за геніталії. У перерві Карлуш Кейруш змушений був замінити 31-річного центрбека.

Відразу на старті 2 тайму Салах в оточенні тріо суперників викрутив пас на Трезеге. Атакувальний хавбек Астон Вілли, який замінив у перерві Хегазі, пробив зовсім поруч з рамкою. Шалений натиск Єгипту приніс плоди. Форвард Штутгарта Мармуш подав кутовий, центрбек Абдельмонейм виграв верхову боротьбу, а Салах добив після чергового сейву Буну. Відзначимо позиційний промах колишнього форварда Барселони та збірної Іспанії Муніра, який застряг біля воріт і зірвав офсайдну пастку.

Масова сутичка на 77 хвилині ледь не переросла у бійку. Мохамед стягнув труси з Хакімі, і почалося. Суддя навіть примудрився грубо відштовхнути Муніра, хоча той тільки намагався погасити конфлікт у зародку. Після цього сенегальський арбітр Магетт Н'Діайє, схоже, ще й вдарив екс-форварда Барси. Ель-Хаддаді схопився за своє обличчя і почав зображати біль так, як зазвичай випрошують вилучення для свого кривдника. "Сюрреалістичні сцени з Кубка Африки", – шоковані іспанські ЗМІ не розуміють, як подібне може трапитися на такому великому турнірі. Команди ледь заспокоїлися.

Захисник французького Ренна Агерд пробивав після стандарту з кількох метрів, запасний воротар єгиптян ледь потягнув, перевівши у поперечину. У цьому моменті Габаскі травмувався, потягнувши стегно. І що ви думаєте? Резервний воротар (основний теж травмований) відмовляється сходити з поля, хоча Кейруш уже стоїть біля бокової зі своїм третім воротарем, підготувавши заміну.

Дебют 22-річного Собхі відкладається. Третій за рангом воротар Єгипту не може вийти, бо травмований партнер наполягає: "Гратиму, незважаючи на пошкодження". Воротарі на Кубку Африки – це щось дивовижне. 4:4 за влучаннями у площину воріт, 1:1 на табло. Нічия в основний час стала закономірним підсумком. Єгипет вдруге поспіль грає 2 додаткові тайми по 15 хвилин.

Захисник-голкіпер та його Комори: гроші ФІФА і ноунейм з трясовини створили сенсацію Африки, сумна доля головного героя

Мунір приклався здалеку. Травмований воротар потягнувся за м'ячем і нарешті зі сльозами на очах визнав – треба покидати поле. Дебют третього воротаря за національну збірну почався з помилки на виході, обійшлося. І знову Салах робить результат саме тоді, коли потрібно. Вінгер Ліверпуля не помічає кортеж марокканців і вирізає пас на дальню стійку. А там Махмуд Трезеге випередає всі, зокрема, і воротаря. Зв'язочка з АПЛ спрацювала. Ще один представник англійської Прем'р-ліги Саїсс, накульгуючи, не встиг перехопити цей смертельний пас.

Салах і 4 партнерів осоромились під час виходу на порожні ворота – відео чергового фейлу з КАН

На останніх секундах Марокко отримало право на стандарт надії. У штрафний "фараонів" побіг навіть воротар. Але півзахисник Уотфорда Луза вирішив віддати назад на периметр. Замість удару марокканці отримали контратаку 3 проти 1 захисника, запоровши ідеальний момент. Салах спочатку віддав не дуже вдалий пас, а потім отримав ще гірший, не зумівши забити з гострого кута. Це, проте, не дуже затьмарило справедливу перемогу команди Кейруша. У півфіналі Єгипет спробує зупинити третього після івуарійців і марокканців головного фаворита Кубка Африки. Салаха чекає Камерун – спрямовані на атаку господарі турніру, які тільки у чвертьфіналі вперше спромоглися залишити свої ворота сухими.

Буркіна-Фасо сенсаційно пробилася у півфінал КАН – герой ледь не підставив переможців