УКР РУС

Ярмоленко спробує розвинути успіх, Барселона без Мессі й виклики для Ліверпуля і Артети – анонс передноворічного мідвіку

29 грудня 2020 Читать на русском
Автор: Вадим Грищук

Барселона гратиме без Мессі, Арсенал спробує закріпити успіх, а Ярмоленко – знову запалити. Запеклі перипетії на полях Ла Ліги та АПЛ в анонсі головних матчів мідвіку, які варто переглянути.

Саутгемптон – Вест Хем

29 грудня, 20:00. Саутгемптон, Сент-Меріс

Телетрансляція на Setanta Sport, текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Чому потрібно дивитися: Поки кожен матч Вест Хема потрібно розглядати в контексті Андрія Ярмоленка. Так, українець далекий від основи і постійно фігурує в різноманітних чутках щодо відходу, але професіоналом бути не перестав. Проти Брайтона Андрій вперше у нинішньому сезоні зіграв цілий тайм в матчі АПЛ. Ярмоленко сповна скористався шансом, ставши одним із головних героїв порятунку "молотків". Хоча його прізвища немає у серед авторів голів чи асистів, але саме він був активним учасником обох результативних атак і загалом виглядав дуже пристойно.

"Ярмоленко рятує день для Мойєса": українець провів матч сезону за Вест Хем, але ЗМІ вказали на недоліки

Тепер очікуємо бодай не меншого у грі проти Саутгемптона. Суперник для цього саме той, що треба. "Святі" вже не виглядають тим грізним колективом, яким були на старті сезону. Вест Хем – фаворит і просто зобов'язаний переривати серію без перемог. Відсутність у господарів Інгса, Вестергора та Редмонда мають лише допомогти "молотам". Чекаємо на появу Ярмоленка і на його результативні дії.

Прогноз "Футбол 24" – 1:2

Брайтон – Арсенал

29 грудня, 20:00. Брайтон, Амекс Стедіум

Телетрансляція на Setanta Sport MEGOGO, текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Чому потрібно дивитися: Про необхідність звільнити Мікеля Артету не говорив лише лінивий. До минулого туру Арсенал не міг перемогти в АПЛ протягом 7 матчів. Однак гра з Челсі продемонструвала, що "канонірів" зарано записувати у цілковиті невдахи. Подейкують, що в Артети конфлікт із трьома зірками – Вілліаном, Давідом Луїсом та Обамеянгом. Мовляв, вони не виконують тренерських завдань. Усіх трьох проти Челсі не було. Просто збіг обставин? Тепер же у склад має повернутися Обамеянг, і не зрозуміло, хто повинен доводити. Артета, що перемога над Лемпардом була не випадковою, чи П'єр-Емерік, що готовий бути не просто частиною, а лідером саме цього(!) Арсенала.

Арсенал переміг Челсі: Лемпард розчаровує, Артета намітив правильний шлях, але до відродження "канонірам" ще далеко

Гра точно буде цікавою, адже Брайтон не та команда, яка "закопується" поблизу власного штрафного. Підопічні Грема Поттера полюбляють тримати м'яч і знають, що з ним робити. Це не просто слова. Вже у нинішньому сезоні "чайки" відібрали очки у Ліверпуля та прибили потужну Астон Віллу. До того ж у очних зустрічах Арсенал не знає смаку перемог із 2017 року. За останні 5 матчів тричі переміг Брайтон, а ще двічі була зафіксована нічия. Артеті є чого остерігатися.

Прогноз "Футбол 24" – 1:3

Барселона – Ейбар

29 грудня, 20:15. Барселона, Камп Ноу

Телетрансляція на MEGOGO, текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Чому потрібно дивитися: Чергова репетиція Рональда Кумана без головної зірки. Ліонель Мессі ще не долікував травму гомілки, і було вирішено не ризикувати здоров'ям футболіста. Лео навіть не готувався до гри. Попередні подібні матчі показали, що у Барси є чим дим дивувати і без Мессі. Знову шанс для Антуана Грізманна зіграти "першу скрипку".

Барселона оголосила заявку на матч проти Ейбара – без Мессі, але із зірковим поповненням

Історично Ейбар – зручний суперник для каталонців. Барселона регулярно громить "зброярів", за останні 12 матчів втративши очки лише раз. В нинішньому сезоні Ейбар не виглядає настільки кволим. Перемоги над Севільєю та нічиї з Валенсією і Сосьєдадом тому доказ. У Барси, крім Мессі, не зіграють Альба, Піке, Роберто й Фаті. Здавалося б, ідеальні умови для сенсації, але у лазареті гостей також аншлаг – 10 футболістів. Словом, чекаємо надрезультативної гри, після якої Барса чи не вперше у нинішньому сезоні може піднятися в зону ЛЧ. А це вже 16-й тур, на хвилиночку.

Прогноз "Футбол 24" – 4:1

Манчестер Юнайтед – Вулверхемптон

29 грудня, 22:00. Манчестер, Олд Траффорд

Телетрансляція на Setanta Sport, текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Чому потрібно дивитися: Манкуніанці мають шанс вийти на друге місце, наблизившись до Ліверпуля на відстань у два очки. Уле Гуннар Сульшер зумів налаштувати гру своїй команді і тепер пожинає плоди – 8 матчів у АПЛ без поразок, з яких лише дві нічиї. МЮ за цей період втрачав очки лише з Лестером та Ман Сіті. Навіть проблеми зі здоров'ям у Ван-Біссаки та Лінделефа не повинні завадити "дияволам" брати чергові три очки.

Лестер – Манчестер Юнайтед: неготовність "дияволів" до золота, ефективні трансфери МЮ, Варді та Тілеманс – герої "лисів"

Щоправда, очікувати легкої прогулянки не варто. Востаннє Вулверхемптон програвав Юнайтед в рамках АПЛ ще у 2012 році. Зауважимо, що після того сезону "вовки" шість років не грали в еліті. До того ж у "мандрівників" вистачає проблем. Рауль Хіменес надовго вилетів через моторошну травму голови, а іспанець Адама Траоре геть розгубив форму – він не забивав у матчах АПЛ понад рік. На фоні цієї інформації Ман Юнайтед важливо уникнути недооцінки. Тоттенхем і Челсі в останніх матчах за це вже поплатилися. Вулверхемптон зараз знекровлений, але готовий "покусати" суперника при першій же його необачності. Все, як і належить "вовкам".

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

Ньюкасл – Ліверпуль

20 грудня, 20:00. Ньюкасл-на-Тайні, Сент-Джеймс Парк

Телетрансляція на Setanta Sport, текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Чому потрібно дивитися: Мерсисайдці продовжують тернистий шлях до другого чемпіонства поспіль. Поки конкуренти буксують, Юрген Клопп змушує свою команду перемагати навіть в умовах кадрових проблем. Передусім це стосується захисту. У розпорядженні "червоних" не залишилося жодного номінального центрбека та ще й Фабінью теж під питанням. Клоппу доведеться знову щось вигадувати. Адже навіть топові футболісти не спроможні постійно здобувати перемоги, витискаючи із себе надможливості. Минулий матч проти Вест-Бромвіча це довів.

У Ньюкасла теж проблем вистачає. Виліт поки не загрожує, але одне очко в останніх трьох матчах позитиву не додає. "Сороки" у нинішньому сезоні дуже нестабільні й у матчах з лідерами перемогли лише Евертон. Історія протистоянь з Ліверпулем теж насторожує – в останніх 5 зустрічах "червоні" неодмінно брали три очки – загальний рахунок 15:4. Коли ж іще переривати подібні серії, як не під час кадрової кризи фаворита.

Прогноз "Футбол 24" – 0:2

"Якщо зателефонує Мілевський і скаже: "Я хочу в МЛС": українці відкрили у США унікальне футбольне агентство