УКР РУС

Гранада вирвала нічию з Вільяреалом у матчі з вісьмома голами, Осасуна перемогла Леганес: 1-й тур Прімери, матчі суботи

17 серпня 2019 Читать на русском

Перший тур іспанської Ла Ліги вразив сенсаціями. Валенсія примудрилася віддати нічию Реал Сосьєдаду, Мальорка завдяки автоголу перемогла Ейбар, Вільяреал влаштував перестрілку з Гранадою, а Леганес програв Осасуні.

Іспанія. Прімера, 1 тур

Валенсія – Реал Сосьєдад – 1:1

Голи: Гамейро, 59 – Оярсабаль, 90+11 (пен)

Нереалізований пенальті: Гамейро, 90+4

Мальорка – Ейбар – 2:1

Голи: Родрігес, 4, Олівейра, 75 (аг) – Олівейра, 57

Вільяреал – Гранада – 4:4

Голи: Касорла, 36, Гомес, 53, Морено, 65, Чуквуезе, 73 – Віко, 45+6 (пен), Мачіс, 62, Сольдадо, 75, Пуертас, 81

Леганес – Осасуна – 0:1

Гол: Авілья, 75

Розпочався перший тур Прімери сенсаційною поразкою Барселони від Атлетіко – там шедевр витворив Аріц Адуріс. Сьогодні ігровий день продовжився перемогою Реала над Сельтою в меншості – цього разу генієм виступив Тоні Кроос.

Валенсія продовжила серію чудес і на власному полі подарувала нічию Реал Сосьєдаду. На 59-й хвилині Кевін Гамейро вразив ворота гостей – гол для нього створили Солер і Васс. Рахунок 1:0 зберігався до кінця основного часу.

У компенсований час Гамейро мав шанс оформити дубль, але не забив пенальті. Після цього право пробити 11-метровий отримали вже баски (Коклен зіграв рукою в штрафному) – Оярсабаль не схибив і вирвав для Реал Сосьєдада шалену нічию на 101-й хвилині матчу.

Реал у меншості переміг Сельту – Кроос відзначився шикарним голом

Мальорка обіграла Ейбар – центральною фігурою матчу став Паулу Олівейра, який забив у ворота обох команд. Це було в другому таймі, а в першому балеарці вийшли вперед зусиллями Дані Родрігеса – він скористався хаосом у центральному колі, протягнув м'яч через півполя та забив.

Ну а тепер до героя/антигероя. Спершу Олівейра вразив чужі ворота, першим встигнувши на відскок після подачі кутового. А 18 хвилин потому Паулу відправив м'яч у сітку власних воріт – невдало перехопив простріл з правого флангу.

Атлетік – Барселона: відсутність Мессі як вирок каталонській атаці, дебют де Йонга та Грізманна і геніальний Адуріс

Вільяреал влаштував шалену перестрілку з новачком – Гранадою. Левантійці відкрили рахунок з пенальті на 35-й хвилині (відзначився Касорла), однак вже у компенсований до першого тайму час андалусійці теж заробили "11-метровий" – його реалізував Віко. По перерві Вільяреал знову вирвався уперед зусиллями Гомеса, але на 62-й хвилині Мачіс вдруге зрівняв рахунок.

"Жовта субмарина" увімкнула турбо-режим і, здавалося, вирвала перемогу у зустрічі: вже на 65-й Морено забив третій гол господарів, а Чуквуезе на 73-й додав четвертий – втім, ветеран Сольдадо всього через дві хвилини відквитав один м'яч, замкнувши навіс з кутового. Неймовірно, але на 81-й хавбек Гранади Пуертас забив восьмий гол у зустрічі, підправивши скидку з корнера у виконанні все того ж Сольдадо. На рахунку 4:4 обидві команди, нарешті, зупинилися.

"Лунін має неймовірні якості, за ним майбутнє", – екс-голкіпер Реала Касілья

Інший новачок Прімери – Осасуна – також не обійшовся без сенсацій. Памплонці у виїзному поєдинку проти Леганеса несподівано святкували перемогу, хоча цікавих подій на полі було небагато. Все вирішив дальній удар Чумі Авільї на 75-й хвилині. Аргентинець метрів з 25-ти влучив точно в лівий нижній кут, чим і приніс Осасуні позитивний результат.

Зозуля з Альбасете у стартовому матчі сезону програв Альмерії – хороша оцінка українця у провальному поєдинку команди