УКР РУС

Україна – Німеччина: анонс матчу Ліги націй УЄФА

10 жовтня 2020 Читать на русском

Збірна України в рамках 3-го туру Ліги націй УЄФА приймає Німеччину. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Тільки ледачий не критикував збірну України за останні два матчі. Дійсно, програти з рахунком 1:7 у Парижі після 0:4 у Мадриді – це принизливо, однак у нашому випадку не все так просто. В Іспанії "жовто-сині" згоріли через розіграш у короткий пас та відсутність реакції на високий персональний пресинг суперника, а у Франції історія повторилася – але тепер у нас не було більшої частини основного складу. Саме тому не можна однозначно сказати, що тренерський штаб не зробив висновків – просто сенсу стояти в автобусі таким складом проти "Ле Бльо" не було. Тим паче, коли мова про товариську зустріч перед двома топ-матчами за чотири дні.

Україна – Німеччина: прогноз на матч Ліги націй

Україна – Німеччина: де дивитись матч Ліги націй

Перед Німеччиною нічого особливо не змінилося. Матчі Ліги націй, так чи інакше, не є важливими з турнірної точки зору – для України престижно просто залишитись в еліті, а для цього достатньо ще раз прибити Швейцарію. Кадрове становище збірної не стало набагато кращим – так, додалися Марлос, Бондар, Коваленко та два голкіпери, але тільки перший з цього списку був основним в Андрія Шевченка. Сподіватися на позитивний результат проти Бундестім за такого розкладу важко – автобус і контратаки можуть створити німцям проблеми, але навряд чи здатні намертво зупинити машину Йогі Льова.

Втім, дати хоча б гідний бій гранду для нас важливо з моральної точки зору. По-перше, на трибунах НСК Олімпійський будуть вболівальники, а по-друге – потрібен хоч якийсь позитив після 1:11 у попередніх двох матчах. Футболісти страждають через такі поразки сильніше, ніж фанати, тож на німців всі повинні вийти з надзвичайним бажанням. Втім, його буде замало без зміни тактики на більш оборонну, в яку Андрій Миколайович ніколи не грав – і не факт, що він захоче змінюватись у нинішніх умовах. Звісно, його критикують за купу поразок топам, але ще жодного разу Шева не продемонстрував реакції на критику у ЗМІ.

Збірна Німеччини тим часом перебуває під серйозним тиском спільноти. У перших двох турах підопічні Йоахіма Льова розписали дві нічиї (проти Іспанії та Швейцарії), а в товариській зустрічі вони влаштували перестрілку з Туреччиною – 3:3. Фанатів Бундестім мало цікавить той факт, що перемога над турками та іспанцями була втрачена на останніх секундах, вони не думають про експериментальність складу, невисоку важливість матчів та непоганий футбол – для них важлива відсутність перемог та третє місце у групі Ліги націй.

Втім, критика викликана не тільки цими невдачами. Німеччина після ЧС-2018 почала різке омолодження та пошук нового стилю, тож не була стабільною в принципі. Бундестім громила тільки карликів на кшталт Естонії, але коли справа доходила до сильних команд, починалися проблеми – 2:2 з Аргентиною, 1:1 з Сербією, 0:3, 2:2 та 4:2 з Нідерландами стали тлом, на якому 3:3 з Туреччиною здаються катастрофою.

Німці весело грають самі й дають грати своїм суперникам, нервуючи власних фанатів. Втім, для Бундестім взагалі-то давно стало притаманним халатне ставлення до матчів, які нічого не вирішують – тут можна згадати і легендарні 4:4 зі Швецією, і 3:3 проти України на НСК "Олімпійський".

Льов залякує Україну перед матчем Ліги націй

Словом, проти Німеччини можна грати, якщо в тебе є нормальний склад та певний кураж. Втім, історія історією, а факти фактами – останні матчі німці не виграли випадково. Так, вони не були стабільними протягом усіх 90 хвилин, але діяли досить грамотно з тактичної точки зору. Про майстерність виконавців нагадувати не варто – помилки ці футболісти не вибачають, хоча той же Жиру забивав нам у дев'ятку при правильній грі Миколенка. Коли є клас, можна не дивитися на розумне розташування захисників.

Кадрова ситуація

Самоізоляція Шахтаря болісно вдарила по нашій обороні та атаці – збірна України не може розраховувати на Пятова, Степаненка, Матвієнка, Кривцова та Мораєса. COVID-19 підхопили Лунін і Паньків, і лише Коноплянці, Буяльському та Зінченку пощастило отримати травми, а не вірус. Марлос, Коваленко та Бондар зуміли його уникнути, приєднавшись до табору національної команди, але цього підсилення замало.

"Я не повірив": син Шовковського прокоментував повернення батька у заявку збірної України

Очевидно, що в цьому матчі буде проведена ротація. Андрій Шевченко публічно гарантував час Сидорчуку та Караваєву, та і випробувати Пластуна з Соболем в основі не завадило б. Загалом прогнозується дещо сильніший склад, ніж у Парижі, але це все одно не основа.

Німцям не допоможуть травмовані Сердар і Сане, а Хенрікс, Шульц, Штарк, Амірі та Дауд вже покинули табір німецької збірної. Втім, у заявку потрапив Кроос – він тільки-но відновився від пошкодження, хоча Реал обіцяв поставити його на ноги на середину жовтня. Можливо, сьогодні Тоні і не вийде в основі.

Орієнтовні склади на матч Україна – Німеччина

Україна: Шевченко – Караваєв, Пластун, Миколенко, Соболь – Сидорчук, Маліновський – Ярмоленко, Марлос, Циганков – Яремчук

Німеччина: Нойер – Джан, Зюле, Рюдігер – Клостерманн, Брандт, Кімміх, Гозенс – Дракслер, Гнабрі, Вернер

Прогноз "Футбол 24" – 1:3

Україна повинна нарешті зібратися і дати бій німцям, попри усі свої кадрові та тактичні проблеми. Тим паче, що склад хоч трішки, але посилився основними виконавцями, а Німеччина далеко не ідеальна. Навіть у Франції наша команда зуміла забити хороший гол – і могла забити ще, в той час як німці пропускають регулярно від усіх суперників.

Маліновський пояснив, завдяки чому збірна України здатна обіграти Німеччину

Втім, підопічним Йоахіма Льова занадто потрібен результат. Німці точно виставлять максимально схожий на основу склад і будуть грати на перемогу по-дорослому, без поблажок – а ми програли напіврезерву французам, хоча ті навіть не напружувались. Прямо зараз Україні важко тягатися за результат з вмотивованою Німеччиною, але дати гідний бій наші хлопці зобов'язані.

"Не було кумирів, крім батька": відверте інтерв'ю Владислава Шовковського