УКР РУС

Трансферний дедлайн, літо-2021: Грізманн повернувся в Атлетіко, Жерсон покинув Динамо – як це було

1 вересня 2021 Читать на русском

31 серпня 2021 року, в топ-чемпіонатах Англії, Іспанії, Італії, Німеччини та Франції закрилося літнє трансферне вікно. "Футбол 24" розповідає про всі головні угоди.

31 серпня – останній шанс підсилитися перед сезоном, який уже стартував, для клубів чемпіонатів Іспанії, Англії, Німеччини, Італії та Франції. Українські клуби зможуть реєструвати новачків до 3 вересня, однак заявки на участь у єврокубках потрібно подати 2 вересня. Футбол 24 в режимі LIVE на цій сторінці висвітлював головні події завершального дня трансферного вікна.

Роналду – шанс МЮ на миттєвий успіх, але камбек може нівелювати роботу Сульшера і стати проблемою для Погба

Цього літа більшість клубів не чекали останніх днів, аби закрити свої потреби на трансферному ринку. Переходи Ромелу Лукаку, Кріштіану Роналду, Ліонеля Мессі, Джека Гріліша та інших були оформлені заздалегідь та без особливих проблем. Однак, як це звично буває, не обійшлося без саг. Головна з них – Кіліан Мбаппе в Реал. Але бомби не трапилося – француз залишається в Парижі.

Трансферне вікно зачинилося:

31 серпня

19:00 – Німеччина
21:00 – Італія

1 вересня

01:00 – Англія
01:00 – Іспанія
02:00 – Франція

**************

09:30 – на фініші трансферного вікна трапилося ще кілька цікавих переходів. Арсенал завершив трансфер японця Такехіро Томіясу, а Тоттенхем оголосив про розрив контракту з Сержом Ор'є.

Спортінг орендував у ПСЖ Пабло Сарабію, Саломон Рондон підписав контракт з Евертоном, а кіпер Роми Робін Ольсен перебрався в Шеффілд Юнайтед.

09:05ОФІЦІЙНО! ПСЖ оголосив про перехід Нуну Мендеша з лісабонського Спортінга. Оренда на сезон з правом викупу.

09:03ОФІЦІЙНО! Радамель Фалькао розірвав контракт з Галатасараєм. Новим клубом колумбійця повинен стати Райо Вальєкано.

09:00ОФІЦІЙНО! Жерсон Родрігес покинув Динамо і перебрався в оренду до Труа. Але одноклубником Кухаревича він не стане, адже Микола в останній день трансферного вікна вирушив у бельгійський Льовен. Теж оренда на сезон.

09:00ОФІЦІЙНО! Трансферна карусель Сауль-Грізманн-Люк де Йонг все ж успішно завершена. Антуан повертається до лав "матрацників", які відпустили Сауля в Челсі. Натомість Барса підписала Люкса де Йонга із Севільї. Усі перейшли на правах оренди з опцією викупу в майбутньому.

1 вересня 01:00 – станом на цей час офіційно про переходи Сауля в Челсі, Грізманна в Атлетіко та Жерсона в Труа чи деінде не оголосили, але це може трапитися навіть після офіційного закриття вікна. Підсумки трансферного вікна літа-2021 читайте на "Футбол 24" вдень 1 вересня.

23:50Ектор Бельєрін перебрався з Арсенала в Бетіс. Оренда.

23:30 – до закриття трансферного вікна в Англії та Іспанії залишилося півтори години. Встигнуть оформити переходи Грізманна та Сауля?

23:00 – Атлетіко і Барселона узгодили оренду Антуана Грізманна! Мадридці будуть зобов'язані викупити француза за 40 млн євро, а контракт буде розрахований за схемою 2+1. Чекаємо підтвердження.

22:53 – оце так поворот! Журналіст Ігор Бурбас повідомив, що Жерсон Родрігес таки покине Динамо, але перейде не в Салернітану, а в Труа!

22:48ОФІЦІЙНО! Півзахисник Спартака Москва і збірної Чехії Алекс Крал продовжить кар'єру в Вест Хемі. Оренда з правом викупу.

22:45ОФІЦІЙНО! Роман Яремчук позбувся конкурента – Карлос Вінісіус перейшов із Бенфіки в ПСВ. Оренда на два роки з правом викупу.

22:40ОФІЦІЙНО! Півзахисник Селтіка і збірної Шотландії Раян Крісті перебрався в Борнмут.

22:30ОФІЦІЙНО! Мілан оголосив про перехід форварда Жуніора Мессіаса з Кротоне, а Франческо Капуто перебрався з Сассуоло в Сампдорію.

22:15 – в Італії повідомляють, що Салернітана банально не встигла оформити угоду щодо переходу Жерсона. Родрігес залишиться в Динамо?

22:06ОФІЦІЙНО! Евертон віддав Нільса Нкунку в оренду льєжському Стандарду.

22:00 – Реал підвищив ставку за Мбаппе до 200 млн євро. ПСЖ мовчить.

21:45 – В Італії та Німеччині трансферне вікно вже зачинене, а клуби оголошують про останні підписання. Чи дочекаємося новин щодо Супряги і Жерсона?

21:30 – Барселона в останні години трансферного вікна може підписати Люка де Йонга із Севільї.

21:05 – "Лондон кличе". На що ж натякає Андреа Пірло?

20:58 – ОФІЦІЙНО! Масова закупка в Дженоа. "Грифони" підписали колишнього центрбека Наполі Ніколу Максімовіча, нападника Лаціо Феліпе Кайседо та півзахисника Нанта Абдулайє Туре.

20:53 – ОФІЦІЙНО! Монако віддав Кейта Бальде в чергову оренду. Вінгер, за якого чотири роки тому монегаски не пошкодували 30 млн євро, спробує реанімувати кар'єру в Кальярі.

20:44 – ОФІЦІЙНО! Тепер Ітан Ампаду виступатиме за найстильнішу команду Серії А. Для переходу у Венецію валлійцю довелося спочатку продовжити контракт з Челсі. Лише після цього була оформлена оренда.

20:32 – ОФІЦІЙНО! Тоттенхем підписав захисника Барселони Емерсона. Трансфер обійшовся у 30 млн євро, бразилець підписав контракт на чотири сезони.

20:25 – Продовжує постачати інсайди Фабріціо Романо. Челсі домовився з Атлетіко про перехід Сауля Ньїгеса. Оренда за 5 млн євро з опцією викупу. Іспанець вже на шляху в Лондон.

20:17 – ОФІЦІЙНО! Активно працює на ринку команда Віктора Коваленка. Спеція підписала центрального захисника Жиліни Якуба Ківера та форварда Барселони Рея Маная.

20:05 – ОФІЦІЙНО! Лестер повернув у Англію нападника Адемолу Лукмана. Два роки тому РБ Лейпциг заплатив за нього понад 20 млн євро, але той не заграв. Минулу кампанію форвард провів у Фулхемі на правах оренди.

19:55 – ОФІЦІЙНО! Нападник Аталанти Сем Ламмерс перебрався у франкфуртський Айнтрахт на правах оренди.

19:48 – ОФІЦІЙНО! Хоффенхайм повторно орендував захисника Баварії Кріса Річардса.

19:45 – ОФІЦІЙНО! Півзахисник Фулхема Андре Замбо-Ангісса перейшов у Наполі – оренда з опцією викупу.

19:35 Едуардо Камавінга офіційно став гравцем Реала! Угода розрахована на 6 років, сума трансферу – більше 30 млн євро.

19:20 – Барселона офіційно продала Ілайша Моріба у РБ Лейпциг. 16 млн євро + 6 млн як бонус.

19:15 – бомба від французьких ЗМІ!!! Барселона та Атлетіко ведуть перемовини про повернення Антуана Грізманна у команду Дієго Сімеоне!

19:03 – мадридський Реал близький до підписання Едуардо Камавінга з Ренна, а Манчестер Юнайтед відпустив Деніела Джеймса в Лідс.

19:00 Динамо відпустило Беніто до хорватської Горіци на правах оренди.

18:30 – Олександр Петраков підтвердив, що Ігор Харатін перейде у Легію з Варшави. Хавбек Ференцвароша перебуває у Польщі на медогляді.

18:10Динамо підписало Вітінью! Контракт на 5 років, а бразилець обрав 22-й номер, під яким у минулому сезоні грав Жерсон Родрігес.

16:59 – Знову інформація від Фабріціо Романо. Авторитетний інсайдер повідомляє, що Едуардо Камавінга вже підписав контракт з Реалом. Чекаємо офіційного повідомлення.

16:54 – Динамо вдалося позбутися одного із опальних легіонерів. Італійські ЗМІ рапортують, що Жерсон Родрігес виступатиме за Салернітану. Наразі триває обмін документами між клубами.

16:45 – ОФІЦІЙНО! Ще одним новачком Ювентуса став 18-річний нідерландець Мохамед Іхаттарен. Вже колишній півзахисник ПСВ підписав з туринцями контракт до літа 2025 року. Але наступний сезон він проведе в Сампдорії на правах оренди. Туди ж перейшов і захисник Ювентуса Раду Дрегушін.

16:35 – У команді Романа Яремчука солідне підсилення. Бенфіка орендувала в міланського Інтера правого захисника Валентіно Лазаро.

16:13 – Барселона розуміє, що домовитися з Едінсоном Кавані буде вкрай складно. Альтернативою став Седрік Бакамбу. Африканець знайомий з вимогами Ла Ліги, адже у 2018 році перебрався у Бейцзін Гоань з Вільяреала.

16:01 – Минулого літа Флорентіну Луїш був ціллю для Реала, Манчестер Юнайтед та Мілана. За рік все помітно змінилося. Бенфіка змогла прилаштувати свого таланта лише у Хетафе.

15:50 – Спортивний директор Севільї Рамон Мончі озвучив єдину умову, за якої Челсі може купити Жюля Кунде. Лондонцям заради цього трансферу доведеться активувати клаусулу, яка становить 80 млн євро.

15:32 – Аталанта шукає ще одного нападника, який зміг би підстрахувати Луїса Мурієля та Дувана Сапату. Головним претендентом став вихованець Мілана Андреа Петанья, який наразі виступає за Наполі.

15:06 – Колишній нападник львівських Карпат і київського Динамо Лукас Перес став гравцем Ельче.

15:01 – Фабріціо Романо повідомив, що Жером Боатенг близький до переходу в Ліон на правах вільного агента. Нагадаємо, що такі трансфери можна оформити і після дедлайну.

14:54 – Іспанський захисник Арсенала Ектор Бельєрін близький до повернення на батьківщину, де на нього розраховує Бетіс.

14:45 – Все більше сумнівів, що Реалу вдасться дотиснути ПСЖ. Кіліан Мбаппе тим часом перебуває у Страсбурзі, де базується збірна Франції.

14:33 – Схоже, Ігор Харатін справді переходить у Легію. Польські ЗМІ повідомили, що півзахисник вже покинув розташування збірної України та прибув до Варшави для проходження медогляду.

14:16 – ОФІЦІЙНО! Дортмундська Борусія на один сезон орендувала лівого захисника Вольфсбурга Маріна Понграчіча.

14:10 – ОФІЦІЙНО! Полтавська Ворскла домовилася про перехід Лукаса Рангеля. Цікаво, що цей бразильський форвард нещодавно грав проти команди Юрія Максимова у єврокубках, виступаючи за фінський КуПС.

13:59 – Знову Владислав Супряга в центрі уваги. Тепер форвардом Динамо цікавляться у Франції. Труа, який входить у холдинг City Football Group, розглядає можливість запросити ще одного українця. В команді вже грає Микола Кухаревич.

13:54 – Арсенал домовився про трансфер Такехіро Томіясу. Болонья оцінила японського центрбека у 23 мільйони євро.

13:31 – ОФІЦІЙНО! Вихованець Барселони Марк Кукурелья продовжить кар'єру в АПЛ. Брайтон заплатив Хетафе за 23-річного іспанця 18 млн євро. Контракт на 4 сезони.

13:12 – Ігор Харатін отримав шанс змінити клуб у Європі. Варшавська Легія у пошуках підсилення центру півзахисту звернула увагу на українця із угорського Ференцвароша.

12:50 – Іспанські ЗМІ повідомляють, що Барселона отримала пропозицію підписати Едінсона Кавані. Манчестер Юнайтед сподівається, що каталонці погодяться, оскільки Серхіо Агуеро травмований. Схоже, для Кріштіану Роналду звільняють сьомий номер.

12:27 – ОФІЦІЙНО! Поки конкуренти шукають новачків, Ліверпуль береже свої активи. Мерсисайдці продовжили контракт капітана. Джордан Хендерсон підписав угоду до літа 2025 року.

12:11 – ОФІЦІЙНО! Берлінська Герта після провального старту сезону підсилює атаку. Новачком "Старої дами" став французький форвард Мізіан Маоліда.

12:05 – Хорватські журналісти стверджують, що вінгер Динамо Беніто таки опиниться у Горіці. Чекаємо на підтвердження.

11:46 – ОФІЦІЙНО! Манчестер Юнайтед нарешті завершив перехід Кріштіану Роналду. Після вирішення усіх формальностей манкуніанці оголосили не про домовленість, а саме про трансфер. Контракт з португальцем розрахований на два сезони.

11:33 – Про що ми й говорили! Джанлука Ді Марціо повідомляє, що Владислав Супряга став ціллю Кальярі. Сардинці нещодавно відпустили Джованні Сімеоне і тепер шукають заміну.

11:15 – ОФІЦІЙНО! Лондонський Вест Хем оголосив про трансфер Ніколи Влашіча із московського ЦСКА. Хорват переважно грає на позиції атакувального півзахисника, але регулярно також виходить на правому фланзі атаки (як у клубі, так і у збірній), тому розглядаємо його як ще одного конкурента Андрію Ярмоленку.

11:02 – Мілан не ризикнув іти в сезон лише з одним треквартістою. Дублером Браїма Діаса стане Жуніор Мессіас. Бразилець, який став відкриттям минулого сезону Серії А, вже прибув для проходження медогляду.

10:36 – Барселона здійснила відчайдушну спробу підписати Жоау Феліша. Каталонці пропонували Атлетіко оренду з правом викупу португальця через рік за 120 млн євро.

10:15 – ОФІЦІЙНО! Ювентус підписав нового форварда. Туринці повернули в Італію свого вихованця. Мойзе Кін виступатиме за "Стару синьйору" на правах оренди.

09:57 – Ювентус попрощався з Кріштіану Роналду та офіційно розкрив фінансові деталі трансферу португальця в Манчестер Юнайтед.

09:30 – Реал таки купить зіркового француза цього літа. Щоправда, йдеться про Едуардо Камавінга. За інформацією Фабріціо Романо, Ренн погодився продати свого лідера за 31 млн євро + бонуси. Гравець уже пройшов медогляд. Водночас Кіліан Мбаппе все ще хоче у Мадрид. Іспанське видання AS стверджує, що форвард вкотре наголосив, що не підпише новий контракт, і попросив ПСЖ все ж розглянути пропозицію Королівського клубу.

09:12 – Ювентус все ще не знайшов заміни Кріштіану Роналду. Туринцям поки не вдалося далеко просунутися в переговорах щодо Мауро Ікарді. Італійські ЗМІ пишуть, що це дуже розчаровує Массіміліано Аллегрі, який високо цінує талант аргентинця.

08:37 – Челсі веде дуже складні переговори щодо центрбека Севільї Жюля Кунде. Сторонам ніяк не вдається домовитися про суму трансферу. Сьогодні лондонці здійснять ще одну спробу підписати француза.