УКР РУС

Топ-5 форвардів, яких сватали в Динамо у минуле трансферне вікно, але які так і не опинились у Києві

4 вересня 2018 Читать на русском

В Україні зачинилось літнє трансферне вікно-2018. Київське Динамо не змогло виконати чи не головне завдання у міжсезоння – підписати якісного центрфорварда.

Динамо не надто вдало провело літнє трансферне вікно. Ігор Суркіс та Олександр Хацкевич не приховували, що головним завданням клубу було підписання нападника, який би став конкурентом Артему Бєсєдіну.

Міккел Дуелунд – розумне придбання Динамо: гравець, який рівняється на зірок Реала і Барселони

Як завжди, навколо киян виникало багато трансферних чуток. ЗМІ приписували інтерес Динамо до багатьох нападників, деякі з яких виступають у серйозних європейських чемпіонатах. Проте в підсумку київський клуб обмежився лише придбанням одного форварда, та й то більше на перспективу – склад Динамо поповнив 18-річний Владислав Супряга, від якого попри явний талант не варто чекати подвигів тут і зараз.

Хто такий Владислав Супряга, і чому Динамо його підписало за шалені гроші

Звісно, були й інші придбання: Че Че, Сідклей, Буено та Дуелунд, проте найпроблемніша позиція – центрфорвард – так і залишилась неукомплектованою. "Футбол 24" пригадує топ-5 форвардів, які, за чутками, могли опинитись у Динамо в минуле трансферне вікно, але так і не стали гравцями київського клубу.

1. Браян Мансілья (Расінг, Аргентина)

Форвард аргентинського Расінга Браян Мансілья, за інформацією деяких ЗМІ, був головною кандидатурою на перехід в Динамо. Чутки мають під собою певне підгрунтя, оскільки у київському клубі почав працювати Євген Красніков – відомий знавець латиноамериканського ринку.

Ймовірно, кияни просто не змогли переконати Расінг відпустити Мансілью, адже аргентинський клуб вже продав у Інтер іншого форварда Лаутаро Мартінеса. Ще кілька років тому це не було б великою проблемою, але зараз бюджет Динамо суттєво обмежений, чого не приховував навіть Олександр Хацкевич.

2. Матей Видра (Дербі Каунті/Бернлі, Англія)

26-річний чеський нападник теж був одним із кандидатур на перехід в Динамо. За інформацією ЗМІ, кияни вже навіть встигли домовитись щодо трансферу футболіста з Дербі Каунті і залишалось лише залагодити останні деталі переходу.

Проте тут несподівано з'явився Бернлі, який зумів перехопити футболіста. Нічого дивного – далеко не кожен віддасть перевагу УПЛ, коли є можливість продовжити кар'єру в Англійській Прем'єр-лізі. Та й фінансові можливості українських та англійських клубів не варто навіть порівнювати.

3. Альфредо Морелос (Рейнджерс, Шотландія)

За інформацію авторитетних британських ЗМІ, Динамо було готове викласти за колумбійця 7 млн фунтів. Сам Морелос не надто горів бажанням продовжувати кар'єру в чемпіонаті України. В підсумку легенда Ліверпуля Стівен Джеррард, який влітку очолив Рейнджерс, зумів переконати Морелоса підписати новий контракт з клубом до 2022 року.

4. Мбайє Ньянг (Торіно/Ренн)

Колишній форвард Мілана також був одним із кандидатів на підсилення атакувальної ланки Динамо. Проте трансфер великою мірою залежав від виходу Динамо в груповий етап Ліги чемпіонів. Як ми знаємо, кияни поступились Аяксу та не лише втратили можливість заробити близько 30 млн євро, а й не підписали сенегальського форварда.

В підсумку Ньянг все ж приїде до Києва, але вже у складі свого нового клубу – Ренна, який став суперником Динамо у груповому турнірі Ліги Європи.

5. Роберт Беріч (Сент-Етьєн, Франція)

Динамо пропонувало за 27-річного словенця 2,5 млн євро. Сент-Етьєн хотів удвічі більше, та й сам Беріч не надто прагнув переїжджати до Києва. Пріоритетом форварда були чемпіонати Бельгії, Австрії та Нідерландів, проте в підсумку словенець залишився у Франції.

Таким чином Динамо в сезоні 2018/19 змушене буде обходитись лише трьома форвардами – Артем Бєсєдін, Назарій Русин та Владислав Супряга. Існує хіба що один варіант підсилення складу – перехід когось із вільних агентів, яких можна підписувати навіть по завершенні трансферного вікна.

Чи відправить Суркіс Хацкевича у відставку після вильоту Динамо з Ліги чемпіонів – головні причини