УКР РУС

Прогулянка для Баварії та Борусії Д, Ребров проти "зачарованого Пушкаша" і столичний тест Вернидуба – топ-матчі вікенду

29 мая 2020 Читати українською
Автор: Вадим Грищук

Бундесліга продовжує бути єдиною серед топ-чемпіонатів, хто вже відновив сезон. Українські легіонери на провідних ролях у Європі. "Футбол 24" – про все найцікавіше в ці вихідні.

Гранди Бундесліги після Der Klassiker розімнуться на невдахах

Баварія – Фортуна

30 травня, 19:30. Мюнхен, Альянц Арена
Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 1", текстовий онлайн на "Футбол 24"

Падерборн – Борусія Д (Бундесліга)

31 травня, 19:00. Падерборн, Бентелер-Арена
Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 3", текстовий онлайн на "Футбол 24"

Поєдинок між Баварією та Борусією у попередньому турі Бундесліги вважався ключовим у чемпіонських перегонах. Перемога мюнхенців фактично вбила інтригу, адже відіграти 7 очок за шість турів у нинішніх реаліях фактично неможливо. "Джмелям" взагалі пощастило не втратити другу позицію, але й решта лідерів синхронно зазнала невдач. Цими вихідними у команд не повинно виникнути серйозних проблем – грати доведеться проти колективів, які перебувають на дні турнірної таблиці.

Борусія Д – Баварія: шедевр Кімміха дарує Мюнхену титул і підписує вирок Фавру, канадський монстр, сумний вечір Холанда

Баварія повинна ще на крок наблизитися до "срібної салатниці". Підопічні Хансі Фліка проекзаменують дюсельдорфську Фортуну. Зустріч у першому колі завершилася нищівною перемогою мюнхенців – 4:0, та й узагалі востаннє "95-ті" обігрували Баварію у далекому 1991 році. Так, загроза вильоту мусить додавати команді Уве Рьослера мотивації, але навряд чи цього вистачить, щоб зупинити "червону машину". Звітний поєдинок, скоріше, потрібно розглядати в іншому контексті – шанс для Роберта Лєвандовскі збільшити свій бомбардирський доробок. Поляк у нинішньому розіграші Бундесліги вже забив 27 м'ячів і лише раз протягом сезону покидав поле без голів у двох матчах поспіль. Дортмунду Роберт не забивав, тому бажання у форварда вистачатиме, до того ж це його шанс випередити Чіро Іммобіле у заліку "Золотий бутс-2020". Наразі в обох по 54 очки, але Серія А відновиться пізніше, тому потрібно йти у відрив від італійця.

Борусія вже усвідомлює, що вкотре доведеться попрощатися з чемпіонськими амбіціями. Після матчу з Баварією про це заявив Емре Джан. Хавбек не вірить, що "ротен" зможуть розгубити таку перевагу. Натомість Люсьєну Фавру потрібно зосередитись на захисті другої позиції, адже Лейпциг відстає лише на 2 пункти, а Байєр і тезки з Менхенгладбаха – на 4. Теоретично замість титулу можна залишитися і без Ліги чемпіонів. Добре, що Падерборн зручний суперник для повернення впевненості. Остання команда чемпіонату не знає смаку перемог вже 9 матчів поспіль. Тому навіть кадрові втрати не повинні стати перешкодою для дортмундців – напередодні до кінця сезону вибув Махмуд Дауд, а компанію Ройсу в клубному лазареті складе Ерлінг Холанд. Зрештою, навіть напіврезервний склад Борусії мусить здобувати перемогу, а бажання поквитатися за нічию (3:3) в першому колі повинне стати додатковим стимулом.

Суперник Шахтаря грубо спустив з небес Байєр і головне відкриття Бундесліги – "гірників" можуть вдарити у слабке місце

Столичний екзамен для хлопців Вернидуба

Динамо Мінськ – Шахтар Солігорськ

30 травня, 19:00. Мінськ, Національний олімпійський стадіон Динамо
Пряма трансляція на телеканалі "Спорт 1"

Старт Юрія Вернидуба у Шахтарі видався доволі суперечливим. У команди були проблеми з результатами, а тренер часто наголошував, що гравцям бракує вмінь реалізовувати план на гру. У білоруській пресі вже почали з'являтися обережні натяки на те, що тандем не працює, але саме в той момент справи налагодилися.

Екс-тренер Карпат Дулуб очолить Мінськ

"Гірники" не програють в останніх шести матчах, вигравши п'ять із них. Така серія дозволила підопічним українського фахівця повернутися у чемпіонські перегони – відставання від лідера складає лише 4 очки. Мінське Динамо розташовується в середині таблиці. Столичний клуб поки не може похизуватися стабільністю. Невдалий початок чемпіонату призвів до тренерської відставки – тепер Динамо очолює добре знайомий українським уболівальникам Леонід Кучук, але й він не зміг швидко реанімувати колектив. Шахтар виглядає фаворитом у цьому протистоянні, адже вже пройшов період пошуків своєї гри, але фактор виїзної зустрічі потрібно враховувати. Динамо – домашня команда: 9 зі своїх 13 очок команда здобула на власному полі, тому в Мінську підопічним Вернидуба точно не буде легко.

Дербі Мілевського проти зухвалого дебютанта

Рух Брест – Динамо Брест

31 травня, 20:00. Брест, ОСК Брестський
Пряма трансляція на телеканалі "Спорт 1"

В минулому сезоні Динамо вперше у своїй історії здобуло перемогу в чемпіонаті Білорусі. Колективу вдалося зберегти кістяк команди та навіть запросити кількох сильних виконавців. Змін зазнала лише позиція тренера – керівництво не продовжило співпрацю з Марцелом Лічкою, довіривши управління командою Сергію Ковальчуку. Новий наставник поки не зміг достукатися до гравців. Результати дуже нестабільні і як наслідок – замість боротьби за лідерство балансування в середині пелотону.

"Мілевський приходив на тренування першим": творець чемпіонів із Бреста – про купівлю Хачеріді і шок від збірної України

Своєю чергою, Рух лише перед початком попередньої кампанії позбувся статусу фарм-клубу Динамо і відразу зумів пробитися у Вищу лігу, де теж не загубився. Щобільше, наразі Рух випереджає своїх географічних сусідів у турнірній таблиці, маючи значно гірший кадровий потенціал.

Артем Мілевський у нинішньому сезоні став ще важливішим гравцем для Динамо. Фактично українець – чи не єдина світла пляма у тьмяній грі Динамо. Фахівці відзначають залежність команди від свого форварда, але поки саме те, чи піде гра в Артема, визначає результати. А з цим у Динамо все доволі погано – три останні матчі, включно з фіналом Кубка Білорусі, були програні. Продовження такої серії уболівальники, які напередодні визнали Мілевського гравцем місяця, можуть і не зрозуміти. Майбутній матч стане лише другим брестським дербі після відновлення Руха – перше мінімально виграло Динамо (1:0). Тепер Мілевському і Ко належить не просто перервати свою невтішну серію, а ще й потрібно доводити своїм "шумним" сусідам, хто у Бресті хазяїн.

Центральний матч туру для Реброва і Ко

Академія Пушкаша – Ференцварош

31 травня, 22:05, Фальчута, Панчо Арена

Пряма трансляція на телеканалі "Спорт 1"

Сергій Ребров продовжує писати історію Ференцвароша. У минулому сезоні український фахівець вперше за 30 років повернув "Фраді" чемпіонство, а в нинішньому впевнено бореться за захист титулу, випереджаючи найближчого переслідувача на 9 очок. До того ж чинні чемпіони – єдина команда першості, яка не втрачала очок після відновлення чемпіонату, вигравши обидва матчі.

Ребров "маринує" молодь Ференцвароша, а Харатін і Зубков – в топі рейтингу довіри

Тамтешня Федерація футболу вже навіть дозволила клубам повернути вболівальників на трибуни. Клуби, які наважаться на це, будуть змушені дотримуватися низки вимог. Поки невідомо, чи проведе наступний матч команда Реброва з глядачами – кожен клуб буде ухвалювати рішення індивідуально.

Точно можна сказати, що на Ференцварош чекає непростий виїзд. Академія Пушкаша посідає четверте місце в турнірній таблиці і бореться за єврокубки, тому не налаштована втрачати очки. До того ж і "Фраді" вкрай погано грають на полі "академіків" – в активі найтитулованішого клубу Угорщини лише одна виїзна перемога за всю історію і та датована ще 2015-м. Останній візит до Академії Пушкаша взагалі завершився для Реброва і Ко плачевно – поразка 1:4. Словом, Ференцварошу доведеться не лише підтвердити чемпіонські амбіції, а спробувати зламати негативну тенденцію.

"За Лобановського хотілося йти в бій": першим заспівав Гімн у збірній України, здолав дідівщину і рибалив з Маркевичем