УКР РУС

"Потріпали фаворита, аж пір'я летіло": тотальний респект збірній з футзалу, на Росії підгоріло через українських фанів

4 лютого 2022 Читать на русском
Автор: Вадим Грищук

Футзальна збірна України поступилася Росії у півфіналі Євро-2022. Однак наші хлопці отримали від експертів лише слова вдячності та компліменти.

Збірна України з футзалу вперше з 2005 року змогла дістатися до півфіналу континентальної першості. Останній суперник на шляху до матчу за золото був надзвичайно складним. Росія. Тут зайві будь-які слова. Усі розуміли, що це протистояння виходить далеко за межі паркету. Перемога наших хлопців була б грандіозним успіхом, гучною сенсацією. Не варто забувати, що росіяни мають найсильнішу збірну в цьому виді спорту. Принаймні саме вона очолює рейтинг ФІФА.

Україна програла Росії за крок до фіналу футзального Євро – "синьо-жовті" втратили супермомент на останніх секундах

Капітан "синьо-жовтих" Петро Шотурма напередодні пообіцяв, що наші футзалісти "положать душу й тіло, щоб потрапити до фіналу". Можемо констатувати, що він не був голослівним. Збірна України дала гідний бій відвертому фавориту, була за крок від овертайму... Забракло зовсім трішки. Браво, хлопці!

Президент України Володимир Зеленський вірить, що потрапляння у фінал Україні не доведеться чекати так само довго, як нинішній успіх. Вочевидь, він не знає, що востаннє у вирішальному матчі Євро ми грали аж 19 років тому.

Президент УАФ Андрій Павелко подякував усім – команді, головному тренеру та, звісно ж, уболівальникам, які добряче запалили на трибунах амстердамського спорткомплексу.

Україна – Росія – 2:3 – відео голів та огляд матчу Євро-2022 з футзалу

Головний редактор "Футбол 24" Олег Бабій переконаний, що команді з країни-агресора не бачити золотих медалей цьогорічного чемпіонату Європи.

Футбольний коментатор та журналіст Роберто Моралес хвалить головного тренера. Олександр Косенко був чудовим гравцем і поступово рухається до того ж у статусі тренера.

Найвідоміша уболівальниця Лаціо в Україні та авторка текстів з історії Кальчо Яна Дашковська не оминула увагою заряди наших уболівальників в Амстердамі. Їхні пісні про ватажка агресорів змусили росіян цензурувати трансляцію. Зрештою, їм не звикати до спотвореної реальності...

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков шкодує, що козирі України наприкінці матчу не зіграли. Чемпіон для нього вже був відомий, хоча на той момент другий півфінал навіть не стартував.

Україна отримала суперника у матчі за бронзу футзального Євро – Португалія красивим камбеком шокувала Іспанію

Блогеру "Футбол 24" Сергію Тищенку образливо, але зовсім не соромно за команду.

Коментатор телеканалів "Футбол 1,2,3" Кирило Круторогов відзначив, як збірна України змогла зібратися і дати справжній бій одній з найсильніших футзальних команд.

Спортивний коментатор Олександр Монзолевський відзначає, що на аудіосупровід матчу з росіянами був менший попит, ніж на гру з Казахстаном. Можливо, сьогодні більше українців хотіли це ще й бачити.

Колишній футболіст збірної України Євген Левченко та лідер нинішнього складу "синьо-жовтих" Олександр Зінченко висловили думки мільйонів українців: "Дякуємо за емоції, хлопці! Ми вами пишаємося".

"Від "Червоної рути" з автобуса мурашки по шкірі бігали": чому Косенко – футзальний цар і чи є шанси в України з Росією