УКР РУС

Пауло Дибала – аргентинський діамант, якому слід залишити Ювентус

22 травня 2019
Автор: Микита Ковальчук

Форвард Ювентуса Пауло Дибала опинився в тіні неперевершених Кріштіану Роналду та Ліонеля Мессі як у клубі (у випадку з португальцем), так і у збірній. "Футбол 24" вирішив проаналізувати ймовірні варіанти реанімації кар’єри аргентинця.

Дибала перейшов до Ювентуса у 2015 році з Палермо у якості одного з найталановитіших гравців Серії А. І Пауло одразу ж почав відпрацьовувати це звання, забивши 23 голи в усіх турнірах за Ювентус.

Тарделлі: Деякі гравці Ювентуса страждають через Роналду, Дибала – серед них

Два наступні сезони пройшли приблизно на тому ж рівні, але сезон 2018/19 став найгіршим у складі "Старої синьйори". Однією з головних причин став трансфер Кріштіану Роналду до Ювентуса, який перейняв першу скрипку в Дибали і став головною зіркою усього чемпіонату Італії.

Пауло ж ще примудрився посваритись із Массіміліано Аллегрі, що також не додало шансів потрапити до стартового складу Ювентуса. І хоч з нового сезону "Стару синьйору" очолить новий наставник, аргентинцю слід змінити команду, аби вийти з тіні Роналду в клубі та Мессі у збірній.

Рекорди в Італії та нездійсненна мрія про Лігу чемпіонів навіть з Роналду: чим запам'ятається Аллегрі в Ювентусі

Варіантів для аргентинця цього літа чимало, адже хто не захотів би підписати собі "наступника Мессі". Тож розберемо три потенційні варіанти, з якими пов'язують Дибалу, і які допоможуть аргентинцю повернутись на свій колишній рівень.

Атлетіко

Останнім часом з’явились чутки щодо інтересу мадридського Атлетіко до Пауло Дибали. Воно й не дивно: "матрацників" влітку залишає лідер команди Антуан Грізманн. Аргентинець міг би вдало підійти у тактичний малюнок команди Дієго Сімеоне, адже "смугасті" шукають не форварда-бомбардира, а гравця, який зможе віддати вишукану передачу, обіграти суперника один в один.

До того ж, у Дибали по суті не буде конкурентів на цю позицію, адже Дієго Коста завжди націлений на ворота суперника (зрештою, не факт, що опальний форвард залишиться в команді). Дибала ж у останні сезони став більше атакувальним півзахисником або хибною "дев’яткою" і міг би доповнити брутального форварда збірної Іспанії.

Тоттенхем

Цікавим варіантом може стати і Тоттенхем, який проводить сенсаційний сезон у Лізі чемпіонів. Протягом сезону повідомлялось про зацікавленість "шпор" у послугах Пауло Дибали. Воно й не дивно – цього літа Крістіан Еріксен може залишити команду заради мадридського Реала. Вже з’явилась інформація, нібито данець буде представлений у статусі нового гравця "вершкових" одразу після фіналу Ліги чемпіонів.

"Король помер, хай живе король!" – 5 причин, які дозволили клубам АПЛ підкорити футбольну Європу

Ситуація ж у Тоттенхемі подібна до Атлетіко: є так звана "дев’ятка" (Харрі Кейн), є швидкісні вінгери (Моура та Сон). Однак і позиція атакувального півзахисника має відійти до Деле Аллі. Саме це і може стати на заваді потенційного трансферу, оскільки Дибала може програти конкуренцію талановитому англійцю.

Інтер

Ходять чутки, що Інтер та Ювентус хочуть провернути обмін Ікарді на Дибалу. Мауро посеред сезону розсварився у Мілані з усіма, з ким тільки можливо, через бажання збільшити заробітну платню. Ювентус начебто зацікавлений у придбанні форварда і готовий відпустити Дибалу навіть до лав "нерадзуррі". Питання залишається в тому, чи погодяться самі гравці на такі зміни.

Ще однією перешкодою для Дибали може стати стиль гри Інтера. "Чорно-сині" в основному грають через навісні передачі з флангів і для цієї тактики ідеально підходить хтось на кшталт Ікарді або Лукаку. Дибала ж куди більш різносторонній гравець і може не прижитись у таких умовах. Хоча багато чого залежить від персони тренера – за чутками, Лучано Спаллетті залишить свою посаду, а ім'я його наступника наразі невідоме.

Топ-10 трансферів літа, які можуть знести дах: Барса двічі входить в одну річку, неймовірний "шопінг" Реала