УКР РУС

Ювентус завдяки голу Роналду врятував нічию з Аталантою, Рома перемогла Сассуоло

26 грудня 2018 Читать на русском

В рамках 18-го туру італійського чемпіонату Мілану не зміг перемогти Фрозіноне, Юве втратив очки з Аталантою, Лаціо переміг Болонью, К'єво програв Сампдорії, Кальярі завдяки асисту Срни переграв Дженоа, Фіорнетина поступилася Пармі, Рома не помітила Сассуоло, СПАЛ розписав суху нічию з Удінезе, а Торіно розправився з Емполі.

Чемпіонат Італії 2018/2019, 18-й тур

Фрозіноне – Мілан – 0:0

Аталанта – Ювентус – 2:2

Голи: Сапата, 24, 56 – Джімшиті, 2 (автогол), Роналду, 78

Вилучення: Бентенкур, 53 (друга жовта)

Болонья – Лаціо – 0:2

Голи: Феліпе, 30, Луліч, 90

Кальярі – Дженоа – 1:0

Гол: Фаріас, 45+3

Сампдорія – К'єво – 2:0

Голи: Квальярела, 47, Рамірес, 90

Фіорентина – Парма – 0:1

Гол: Інглезе, 45+2

Вилучення: Уго, 65

Рома – Сассуоло – 3:1

Голи: Перотті, 8 (пен), Шик, 23, Дзаньйоло, 60 – Бабакар, 90+1

СПАЛ – Удінезе – 0:0

Торіно – Емполі – 3:0

Голи: Н'Кулу, 44, Де Сільвестрі, 49, Фальке, 75

Вилучення: Круньїч, 89

Матч проти одного з аутсайдерів давався Мілану важко. У першому таймі Доннарумма виконав кілька красивих сейвів, а на 37-й лише перегляд відеоповтору не дав Фрозіноне вийти уперед. Втім, забити могли і гості – особливо на 18-й хвилині, коли Лаксальт влучив у штангу. У другому таймі серйозної небезпеки біля воріт один одного команди не створювали до останніх хвилин, а ті шанси, які отримали Ігуаїн та Чано, реалізовані не були. Зрештою, матч завершився без голів.

Мілан не зумів забити в чотирьох матчах Серії А поспіль вперше за 34 роки

Ювентус у виїзному матчі проти Аталанти вийшов вперед вже на 2-й хвилині зусиллями Джімшиті, який ненароком переправив рядову подачу у власні ворота. Після цього команди обмінялися небезпечними ударами, а на 24-й хвилині Сапата зрівняв рахунок, прибравши Бонуччі на лінії штрафного та пробивши точно в правий кут – 1:1. Він протримався до кінця першого тайму, а у другому все перегорнулося: на 53-й хвилині Бентанкур за грубий фол отримав другу жовту й залишив Юве у меншості, а на 56-й Сапата після подачі з кутового оформив дубль – 2:1. Массімо Аллегрі довелося випускати П'яніча та Роналду, і вони таки врятували гостей на 78-й: Міралем подав кутовий, а Роналду підправив м'яч у ворота після замикання Манджукіча – 2:2.

Аталанта – Ювентус – 2:2 – відео голів та огляд матчу

Матч між Болоньєю та Лаціо відзначався тим, що тренерами обох команд є брати – Піппо та Сімоне Індзагі відповідно. Втім, яскравої битви не вийшло: Лаціо швидко захопив ініціативу та вийшов уперед на 30-й хвилині – це Луїс Феліпе замкнув подачу з кутового. Болонья старалася відігратися, однак римляни не давали господарям значних шансів, а на 90-й хвилині взагалі закрили гру, забивши другий гол зусиллями Луліча, який пробив з близької відстані після скидки з кутового – 0:2.

Кальярі приймав Дженоа, який розпочав досить активно. Втім, Пйонтек та Ролон свої моменти реалізувати не змогли, і Кальярі з другої половини першого тайму став активнішим. На 30-й хвилині Срна міг забивати з меж штрафного, однак його удар заблокували захисники. Втім, вже у компенсований час Даріо записав на свій рахунок асист, віддавши передачу на Фаріаса, який з лінії штрафного красиво пробив у ближню дев'ятку – 1:0. Як виявилося, цей гол був переможним, адже Дженоа не зміг суттєво переломити хід зустрічі, а на 69-й навіть міг пропустити другий після удару Паволетті у штангу. Для гостей все обійшлося мінімальною поразкою.

Інша генуезька команда – Сампдорія – не мала жодних проблем з гостями з Верони. К'єво зумів витримати перший тайм, однак практично одразу після старту другого Фабіо Квальярела замкнув подачу Прата точним ударом у лівий кут воріт – 1:0. На 59-й же Гастон Рамірес зняв усі питання щодо переможця, переправивши м'яч у ворота після прострілу з лівого флангу. Надалі Сампа довела матч до сухої перемоги без особливих проблем.

Квальярелла – перший за 16 років італієць, який відзначився у 8 матчах Серії А поспіль

Фіорентина у домашньому поєдинку проти Парми домінувала від першої до останньої хвилини, однак реалізувати перевагу своєї команди ні Сімеоне, ні К'єза після класних пострілів не змогли. Парма ж несподівано увімкнулася на кінцівку першого тайму та забила у компенсований час після розкішної комбінації, яку легеньким ударом у дальній кут завершив Інглезе – 0:1! У другому таймі Фіорентина ще й залишилась у меншості через грубість Уго, який отримав пряму червону. Зрештою, Парма змогла втримати "фіалок" та довести гру до перемоги.

Рома приймала Сассуоло, не зустрівши особливого спротиву від суперника. Вже на 8-й хвилині Феррарі привіз пенальті, який впевнено реалізував Перотті, а на 23-й Шик, отримавши передачу від Крістанте, вийшов віч-на-віч з голкіпером, впевнено його перегравши – 2:0! Сассуоло не зміг нічого запропонувати у відповідь, тож на 60-й хвилині Дзаньйоло закрив матч: Ніколо вирвався під кутом на ворота, хитнув захисників, посадив воротаря на п'яту точку, а потім підкинув м'яч над ним у дальній кут – 3:0! Лише у компенсований час Бабакар зміг забити гол престижу, встановивши остаточний рахунок у зустрічі – 3:1.

Рома – Сассуоло – 3:1 – відео голів та огляд матчу

Поєдинок між СПАЛом та Удінезе відзначався рівністю, хоча господарі були дещо гострішими – особливо у першому таймі, де вони могли вийти вперед після ударів Петаньї, якому не вистачало буквально кількох сантиметрів до голу. У другому таймі Удінезе дещо вирівняв гру й мав шанс відкрити рахунок з кутового, але Троост-Еконг головою пробив над поперечиною. СПАЛ відповів кількома випадами Ск'ятерелли та Флоккарі, однак їх постріли були або неточними, або парирувались голкіпером. Зрештою, фінальний свисток завершив цей поєдинок без забитих голів – 0:0.

Торіно у матчі проти Емполі захопив ініціативу з перших хвилин та міг відзначитися раннім голом. Зокрема, два класні удари на 28-й та 35-й хвилинах мав Андреа Белотті – спочатку він влучив у ліву штангу, а потім пробив поруч із нею. Зрештою, господарі вийшли вперед після кутового на 44-й хвилині, який замкнув Нкулу, а на старті другого тайму Де Сільвестрі зняв усі питання щодо переможця, влучивши у дев'ятку з-за меж штрафного – 2:0! На 75-й же Фальке встановив остаточних рахунок у зустрічі, забивши із середньої дистанції у правий нижній кут – 3:0.

Мероні – прокляте прізвище для Торіно: він грав на 500 мільйонів, малював, слухав Beatles і загинув від рук свого фаната

Таким чином, Ювентус набрав 50 очок та продовжив лідирувати зі значним відривом. Лаціо набрав 31 очко та залишився четвертим, Сампдорія з 29 заліковими балами піднялася на п'яту сходинку, а Мілан, маючи 28, опустився на шосту. Рома й Торіно йдуть прямо за ним, набравши 27 і 26 залікових балів, Аталанта, Фіорентина, Сассуоло та Парма з 25 пунктами розташувались за туринцями, а Кальярі набрав 20 очок та обійшов Дженоа – тепер команди займають тринадцяте та чотирнадцяте місця відповідно. СПАЛ тепер має 17 залікових балів та йде на п'ятнадцятій сходинці, а нижче розташувалися Емполі та Удінезе з 16 і 15 очками відповідно. Болонья, К'єво та Фрозіноне замикають турнірну таблицю.