УКР РУС

Ліга Європи: результати жеребкування 1/8 фіналу – суперпара рівня ЛЧ та випробування для Динамо і Шахтаря

26 лютого 2021 Читать на русском

Сьогодні, 26 лютого, у Ньйоні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи 2020/21. Українські гранди дізналися наступних опонентів у турнірі.

Результати жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи:

Динамо – Вільяреал

Рома – Шахтар

Аякс – Янг Бойз

Олімпіакос – Арсенал

Динамо Загреб – Тоттенхем

Манчестер Юнайтед – Мілан

Славія Прага – Рейнджерс

Гранада – Мольде

Перші матчі 1/8 фіналу Ліги Європи заплановані на 11 березня, а матчі-відповіді – на 18 березня. Динамо розпочне вдома, а Шахтар – на виїзді.

Шахтар зустрінеться зі своїм колишнім тренером Паулу Фонсекою – грандіозна інтрига! Востаннє "гірники" грали проти Роми три роки тому в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Тоді завдяки правилу виїзного гола далі пройшли римляни.

Динамо протистоятиме майстру Ліги Європи – Унаї Емері тричі вигравав турнір з Севільєю. "Біло-сині" зустрічалися з Вільяреалом 16 років тому в 1/16 Кубка УЄФА. Після домашніх нулів кияни програли на виїзді вилетіли від "жовтої субмарини".

Серед інших пар потрібно виділити протистояння Манчестер Юнайтед і Мілана – два історичні гранди, які пережили кризу та повертаються в топ. Тоттенхем і Арсенал отримали в суперники цікаві стильні команди, а празька Славія після Лестера спробує шокувати ще й Стівена Джеррарда і його Рейнджерс.

*****

Динамо та Шахтар вдало стартували в плей-офф Ліги Європи: кияни пройшли Брюгге, а донеччани впоралися з Маккабі. На попередній стадії українські клуби отримали хороший жереб, зараз суперники вже серйозніші.

З 1/8 фіналу під час жеребкування Ліги Європи немає посіву та жодних територіальних обмежень. Динамо та Шахтар могли зустрітися між собою, а також потрапити на будь-яку іншу команду.

Учасники 1/8 фіналу ЛЄ:

Арсенал (Англія)
Манчестер Юнайтед (Англія)
Тоттенхем (Англія)
Вільяреал (Іспанія)
Гранада (Іспанія)
Мілан (Італія)
Рома (Італія)
Аякс (Нідерланди)
Рейнджерс (Шотландія)
Янг Бойз (Швейцарія)
Олімпіакос (Греція)
Славія Прага (Чехія)
Динамо Загреб (Хорватія)
Мольде (Норвегія)

Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна впритул наблизилася до омріяної топ-10 – Шахтар і Динамо дарують відмінний шанс