УКР РУС

Бетіс у рідних стінах здобув перемогу над Вільяреалом: 31-й тур Ла Ліги, матчі неділі

7 квітня 2019 Читать на русском

В рамках 31-го туру чемпіонату Іспанії Севілья здолала Вальядолід, Алавес зіграв у нічию з Леганесом, Хетафе переграв Атлетік, Леванте не зміг перемогти Уеску, Сельта прибила Реал Сосьєадад, а Бетіс впорався з Вільяреалом. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2018/2019, 31-й тур

Алавес – Леганес – 1:1

Голи: Сілва, 93 – Кальєрі, 17 (п.)

Хетафе – Атлетік – 1:0

Голи: Анхель, 78

Вальядолід – Севілья – 0:2

Голи: Меса, 84, Ель-Хаддаді, 92

Леванте – Уеска – 2:2

Голи: Рохер, 19, Моралес, 65 (пен) – Енріч, 63, Авілья, 69

Сельта – Реал Сосьєдад – 3:1

Голи: Аспас, 51 (пен), 70, Гомес, 90+1 – Хосе Вілліан, 32 (пен)

Вилучення: Хосе Вілліан, 58

Бетіс – Вільяреал – 2:1

Голи: Ло Чельсо, 11, 63 – Морі, 13

Нереалізований пенальті: Касорла, 88

У першому поєдинку неділі Алавес приймав вдома Леганес. Наш Андрій Лунін залишився у запасі. Обидві команди підійшли до матчу з різним настроєм: якщо баски в останніх двох матчах зазнали поразок, то Леганес навпаки здобув дві поспіль перемоги. Вже на 17-й хвилині Алавес здобув право на пенальті: Унаї Бустінса завалив суперника і Джонатан Кальєрі з одинадцятиметрової позначки відкрив рахунок у матчі. У другому таймі Алавес більше володів ініціативою, що втілилось в забитий м’яч аж на 93 хвилині: Хонатан Сільва потужно пробив з-за меж штрафного майданчика і шкіряний, рикошетом від стійки, потрапив у сітку воріт.

Кейлор Навас покине Реал влітку – Лунін може стати другим після Куртуа

Матч між Хетафе та Атлетіком мав величезне значення. В разі перемоги господарі б відірвалися від п'ятої Валенсії на чотири очки, а баски ж мали можливість наздогнати Севілью, яка йде шостою. Напруга у грі призвела до невеликої кількості моментів та всього лише одного голу – це Анхель, який вийшов на заміну в другому таймі, на 78-й хвилині пробив з відскоку точно в лівий нижній кут – 1:0. Атлетік намагався відігратись, але Хетафе впевнено відбив незлагоджені атаки гостей.

Севілья приїхала у гості до Вальядоліда. "Червоно-білі" володіли перевагою увесь матч і навіть зуміли забити на 33-й хвилині, однак рефері, скориставшись системою VAR, відмінив взяття воріт. Зрештою наприкінці матчу севільці таки домоглись свого: спочатку Роке Меса, з’явившись на полі лише 4 хвилини до того, майстерним ударом переграв голкіпера, а вже у доданий час Мунір Ель-Хаддаді подвоїв рахунок.

Капаррос зізнався, що хворий на лейкемію

Леванте у рідних стінах приймав Уеску, відкривши рахунок на 19-й хвилині після прориву Моралеса з правого флангу в штрафний та прострільної передачі на Рохера – останньому залишалося влучити у порожні ворота. До середини другого тайму цей гол залишався єдиним, але далі команди прорвало на три забитих м'ячі за 6 хвилин. Так, на 63-й Енріч зрівняв рахунок, замкнувши високу подачу на дальній стійці, але вже на 65-й Мантовані привіз пенальті, який реалізував Моралес. На 69-й же Авілья скористався відскоком після штрафного та розстріляв ворота з близької дистанції – 2:2. Даний гол виявився останнім у зустрічі.

У матчі між Сельтою та Реал Сосьєдадом було дуже багато боротьби, яка призвела до двох пенальті. Перший з них стався на 32-й хвилині у штрафному Сельти – Хосе Віллан впевнено його реалізував. На старті другого тайму грубощі басків вилились в "одинадцятиметровий" на користь господарів, який успішно виконав Яго Аспас. На 58-й хвилині вилучення Хосе Вілліана переломило хід поєдинку: Сельта залишилась у більшості, захопила ініціативу й на 70-й хвилині дотиснула Сосьєдад – це Яго Аспас закотив м'яч у сітку порожніх воріт. Гості мали кілька можливостей відігратись, але галісійці втримали переможний результат.

Валенсія сенсаційно поступилась аутсайдеру, Реал Мадрид переміг Ейбар: 31-й тур Ла Ліги, матчі суботи

Поєдинок Бетіса проти Вільяреала порадував двома швидкими голами. На 11-й хвилині рахунок відкрив Ло Чельсо, який отримав розрізну передачу від Гуардадо, вийшов віч-на-віч з голкіпером та пробив повз нього під ближню стійку. Вільяреал зрівняв вже у наступній атаці, заробивши кутовий: Касорла виконав подачу, а Морі головою вколотив м'яч у сітку – 1:1. З цим рахунком команди грали аж до 63-ї хвилини, пока Ло Чельсо з меж карного майданчика не пробив з відскоку, оформивши дубль. Наприкінці зустрічі Вільяреал отримав шанс врятуватись від поразки завдяки пенальті, однак удар Касорли з "точки" взяв Пау Лопес.

Таким чином, Хетафе набрав 50 залікових балів та залишився на четвертій позиції. Севілья з 49 очками й знаходиться на п'ятій, Алавес з 45 пунктами – на сьомій, а Атлетік з Бетісом, маючи по 43 залікових бали, йдуть прямо за ним. Леганес та Реал Сосьєдад із 40 очками в активі займають десяте й одинадцяте місця відповідно, а Леванте з 33-ма утримує мінімальну перевагу над шістнадцятою Сельтою. Вальядолід та Вільяреал залишились з 30 очками, займаючи сімнадцяте та вісімнадцяте місця. Уеска продовжує перебування на дні турнірної таблиці.

Зозуля з Альбасете здобув чергову перемогу в Сегунді – українець блискуче відреагував на нові лайливі образи