УКР РУС

Інгулець – СК Дніпро-1, Ворскла – Рух: анонс матчів УПЛ

23 серпня 2020 Читать на русском

У рамках 1-го туру УПЛ Інгулець зустрінеться зі СК Дніпро-1, а Ворскла прийме у рідних стінах Рух. Анонс і прогноз на матчі читайте на "Футбол 24".

Інгулець – СК Дніпро-1

Інгулець дебютує в УПЛ, але для команди із селища Петрове минулий сезон ніби й не завершувався – останній матч підопічні Сергія Лавриненка провели всього десять днів тому. Відповідно, у команди не було ніяких зборів, а клуб не встиг підписати солідну кількість новачків – поки що вдалося домовитись лише з 26-річним хавбеком Михайлом Шишкою та 20-річним голкіпером Динамо Артемом Малишем. Втома не лякає гравців, адже, як сказав Сергій Лупашко, раніше футболісти проводили по три гри за десять днів, а тепер стільки ж буде лише за місяць.

Сабо спрогнозував перспективи новачків УПЛ в елітному дивізіоні

В ігровому плані Інгулець здивує УПЛ ромбом у центрі поля. Команда має дуже багато універсальних футболістів, агресивно пресингує й вміло перебудовується на інші схеми. Чимось це нагадує Зорю зразка минулого сезону, але в еліті підопічним Сергія Лавриненка буде набагато важче – хоча б тому, що лише Бартуловіч, Лупашко та Шуст мають досвід виступів в УПЛ. Особливо цікаво поспостерігати за грою Ніки Сітчінави, який у Першій лізі забив 17 м'ячів.

СК Дніпро-1 провалив завдання щодо виходу в єврокубки, розгромно програвши Колосу в плей-офф, що могло вилитись у прихід Віктора Скрипника – втім, в останній момент все перегралося, і команду продовжив очолювати Дмитро Михайленко. На короткочасних зборах він часу не гаяв, спробувавши нову, нетипову для наших широт схему – 3-4-3. Тренер мотивував це рішення спробою розмістити усіх найсильніших футболістів на полі. Так вдалося переграти Зорю (3:2) на зборах, але з такою обороною важко повірити, що формація стане основною. Ще один спаринг завершився нульовою нічиєю з Олександрією.

СК Дніпро-1 виставив на продаж екс-гравця молодіжної збірної України

У кадровому плані в СК Дніпро-1 зазнав масштабних змін. Супряга та Булеца повернулися в Динамо, Кліщук, Сніжко, Гуйє, Коркішко, Польовий та Сабатіні також покинули клуб, але "жовто-чорні" підписали Сарнавського, Дубінчака та Довбика – останнього дуже хвалили на зборах. Крім того, була подовжена угода з капітаном Кравченком.

Орієнтовні склади на матч Інгулець – СК Дніпро-1

Інгулець: Шуст – Балан, Семенко, Ковальов, Синегуб – Запорожець – Кучеренко, Коваленко, Лупашко – Січінава

СК Дніпро-1: Юрчук – Адамюк, Логінов, Сваток, Цуріков – Когут, Вакулко – Тейлор, Франко, Назаренко – Довбик

Прогноз "Футбол 24" – 2:2

Матч буде домашнім для обох команд, адже Інгулець перший тур змушений провести на Дніпро-Арені. Обидва колективи доволі цікаві з тактичної точки зору, неідеальні у захисті й відносно забивні, тож голи будуть. Можливо, навіть не один, адже у дебютантів буде кураж від виходу в еліту, а дніпровці не можуть собі дозволити провал вже на старті, та ще й вдома.

Ворскла – Рух

Ворскла попередній сезон провела доволі весело, спочатку ледь не вилетівши, потім діставшись фіналу Кубка України, а кінець чемпіонату догравши молодіжкою – причому рішення відпустити основу у відпустку було прийнято ще тоді, коли можна було зачепитися за єврокубки. Хай там як, це вже історія, а до нового чемпіонату полтавці серйозно перекроїли команду – клуб покинули Стрижак, Габелок, Шехіч, Артур, а також Баєнко, на якого і досі ображається Юрій Максимов через незабитий пенальті в фіналі. Натомість прийшли Яворський, Татарков та хорват Пешіч, а зі Скляром, Чеснаковим і Пердутою продовжили контракти. Молодь також підпускають до основи.

Ворскла готова надати свій реконструйований стадіон іншим учасникам єврокубків від України

Цікавим рішенням Юрія Максимова стала відмова від спарингів під час зборів. Головний тренер не бажав пошкоджень у таких поєдинках, тож які родзинки готує його штаб, сказати важко. Знаючи Максимова, можна зробити припущення, що Ворскла гратиме точно так, як і в попередньому сезоні.

Рух дійшов до УПЛ через низку скандалів – зокрема, Металург просто відмовився грати, завдяки чому львів'яни отримали технічну перемогу й прорвалися в еліту. Втім, конкретно команда у львів'ян цікава. Ще більш цікаво, як її тренуватиме 33-річний Іван Федик, у якого в попередньому сезоні за плечима був Мирон Маркевич – зараз український Нагельсманн повинен працювати один. Однією з цікавинок у Першій лізі було використання схеми 3-4-3, але потім команда змушена була перейти на гру в 4-3-3 – в Україні так ще не грали.

Рух не визначився з домашнім стадіоном та транслятором матчів перед стартом УПЛ, – ЗМІ

Клуб зробив непогане підсилення перед початком сезону, підписавши Федорчука, Парамонова, Білого та Бойчука (того, що з Агробізнеса). Попереду ще довга перерва на матчі збірних, та і трансферне вікно довге, тож новачки у львів'ян ще повинні бути. Із втрат можна відзначити тільки відхід Марушки.

Орієнтовні склади на матч Ворскла – Рух

Ворскла: Різник – Пердута, Чеснаков, Альюн, Сапай – Пуцлін, Скляр – Татарков, Кулач, Кане – Степанюк

Рух: Мисак – Заставний, Білий, Дуць, Саків – Федорчук, Мартинюк, Брікнер – Русин, Ернест, Орінчак

Прогноз "Футбол 24" – 1:1

Обидві команди можуть зіграти на куражі, але Ворскла достатньо закрита й суха команда, а Руху було непросто і в Першій лізі – в УПЛ буде ще складніше. Саме тому досить вірогідною є результативна нічия.

Олімпік – Динамо: Луческу дебютує в УПЛ без 5 лідерів – Буяльський феєрить, голи новачків, лють румуна через українців