УКР РУС

Головні новини футболу 17 травня: Куман піде з Барселони, новий варіант для Реброва, Україна залучить Луческу на Євро

18 травня 2021 Читать на русском

"Футбол 24" презентує дайджест головних новин за 17 травня.

Євро-2020

Збірна України визначилась з ареною, на якій тренуватиметься під час чемпіонату Європи. Тим часом низка національних команд вже оголосили розширені заявки на турнір – зокрема, Польща (з Томашом Кендзьорою у списку), Бельгія (список "дияволів" уже остаточний), Хорватія та Італія. До слова, наставник "Скуадри Адзурри" Роберто Манчіні підписав новий контракт.

Голкіпер Барселони Марк-Андре тер Штеген пропустить Євро-2020 через травму – дублер Мануеля Нойєра змушений лягти під ніж.

Україна

Сергій Ребров отримав новий варіант в Європі, а Мірча Луческу схиляється до продовження контракту з Динамо. Також румунський тренер буде амбасадором збірної України на Євро-2020.

Макс Кілман отримав український паспорт, але ФІФА ще раніше закрила шлях захиснику Вулверхемптона у національну команду України.

Шахтар може підписати гравця збірної Італії та має низку козирів перед Ювентусом.

Віктор Коваленко вибув до кінця сезону. Наразі невідомо, чи встигне український півзахисник Аталанти відновитися до чемпіонату Європи.

Василь Кравець покинув Лех. Українець не переконав польський клуб викупити свій контракт у Леганеса.

Світ

Рональд Куман покине Барселону по завершенні сезону. Тренера, який здобув з "синьо-гранатовими" Кубок Іспанії, врятує лише форс-мажор.

Зміна тренера назріває і в Мадриді. Реал виділив фаворита на посаду наступника Зідана, але фанати не підтримують керівництво.

Ерлінг Холанд залишається в Борусії Дортмунд після успішної кваліфікації в Лігу чемпіонів на наступний сезон.

Відбулися перші півфінали плей-офф за вихід в елітні дивізіоні Італії та Англії.

"Футбол 24" традиційно підготував огляд вікенду та з'ясував ситуацію в перегонах за "Золотий бутс".