УКР РУС

Інтер втратив очки з Фіорентиною, Маліновський не врятував Аталанту, Ювентус розгромив Удінезе: 16-й тур Серії А, неділя

15 грудня 2019 Читать на русском

У рамках 16-го туру в Серії А у неділю відбулось кілька поєдинків. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії, 16-й тур, неділя

Верона – Торіно – 3:3

Голи: Пацціні, 69, Верре, 76, Стемпинський, 84 – Ансальді, 36, 61, Беренгер, 55

Болонья – Аталанта – 2:1

Голи: Паласіо, 12, Полі, 53 – Маліновський, 60

Вилучення: Даніло, 89 (друга жовта)

Мілан – Сассуоло – 0:0

Ювентус – Удінезе – 3:1

Голи: Роналду, 9, 37, Бонуччі, 45 – Пуззето, 90+4

Рома – СПАЛ – 3:1

Голи: Пеллегріні, 53, Перотті, 65 (пен.), Мхітарян, 83 – Петанья, 44 (пен.)

Фіорентина – Інтер – 1:1

Голи: Влаховіч, 90+2 – Валеро, 9

Сампдорія здолала Дженоа, Гаттузо на чолі Наполі програв Пармі, Брешія розгромила Лечче: 16-й тур Серії А, субота

Перший матч неділі розпочали сусіди по турнірній таблиці – Верона та Торіно. Гості у першому таймі значно переважали свого суперника і навіть зуміли забити – Алекс Беренгер відзначився після розіграшу кутового. Однак арбітр після допомоги системи VAR взяття воріт відмінив. "Гранатові" не зупинились, продовжили штурмувати ворота господарів і згодом зуміли досягти свого – Ансальді влучно пробив у ліву дев’ятку. На початку другого тайму Беренгеру вдалось відзначитись і подвоїти перевагу в рахунку. А незадовго дублем відзначився Ансальді. Буквально за чотири хвилини Валеріо Верре скоротив рахунок до мінімуму, пробивши низом по центру воріт. А під завісу поєдинку Маріуш Стемпинський замкнув передачу Давіде Фараоні і, відновивши статус кво, встановив остаточний рахунок у матчі – 3:3.

Ювентус у домашньому поєдинку зустрічався з Удінезе. Туринці швидко відкрили рахунок – Роналду вдало зорієнтувався після відскоку від захисника й потужно пробив у кут воріт. Ближче до кінця тайму португалець оформив дубль, а Бонуччі зробив рахунок розгромним після скидки головою від Деміраля. У другій половині "зебри" виглядали не так активно, а Удінезе було складно пробитись крізь оборону суперника, але на 90+4 Пуззето таки один гол забив – 3:1.

Буффон повторив рекорд Дель П'єро за кількістю матчів у Серії А серед гравців Ювентуса – на черзі нове досягнення

Аталанта Руслана Маліновського у гостях грала з Болоньєю. Українець вийшов з перших хвилин, однак господарі швидко повели у рахунку – Орсоліні розірвав правий фланг і з лінії штрафного пробив у штангу, а Паласіо добив м'яч у сітку. По перерві Полі несподівано подвоїв перевагу своєї команди, замкнувши навіс Тамеясу. Через відкритий футбол бергамасків тріщала оборона й Болонья справедливо вела у рахунку. Втім, на 60-й хвилині Маліновський отримав шикарний пас від Беррова, вийшов віч-на-віч з кіпером і скоротив відставання у рахунку! "Богиня" кинулась вперед, але Болонья вистояла переможний результат – 2:1.

Гол Маліновського у відеоогляді матчу Болонья – Аталанта – 2:1

Мілан на Сан-Сіро приймав Сассуоло. Господарі повели у рахунку на 32-й хвилині, однак VAR скасувала взяття воріт, тож на перерву команди пішли за нічийного рахунку. У другому таймі "россонері" виглядали гостріше, втім, за 45 хвилин знайти ключ до воріт Пеголо не зуміли – 0:0 у підсумку.

У Римі команда Паулу Фонсеки зустрічалась зі СПАЛом. Гості несподівано вийшли уперед під завісу першого тайму – Петанья впевнено реалізував пенальті, призначений за грубу гру Коларова у штрафному. По перерві Александр виправився й віддав гольову передачу на Пеллегріні, який зрівняв рахунок. А на 65-й хвилині арбітр призначив ще один пенальті, цього разу – у ворота СПАЛу. Перотті вивів свою команду уперед, а ближче до фінального свистка Мхітарян встановив остаточний результат зустрічі – 3:1.

Калініч достроково покине Рому

У останньому матчі неділі Інтер на виїзді зустрічався з Фіорентиною й мав намір повернути собі першу сходинку. З цим у гостей проблем не виникло вже на початку – Валеро відкрив рахунок після пасу Брозовіча. Мартінес подвоїв перевагу, однак арбітр згодом скасував взяття воріт завдяки VAR. По перерві "фіалки" вирівняли гру й мали нагоди забити. Натомість у Інтера мало що виходило попереду й рахунок залишався "слизьким" до кінцівки зустрічі аж поки Влаховіч на 90+2-й не зрівняв рахунок – 1:1 у підсумку, але Інтер все одно попереду Ювентуса за додатковими показниками.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ