УКР РУС

Динамо – Карпати і ще три матчі УПЛ: анонс

2 вересня 2018 Читать на русском

В рамках 7-го туру УПЛ Динамо вдома приймає Карпати, Десна зіграє проти Олімпіка, Арсенал-Київ – проти Зорі, а Львів зустрінеться з Олександрією. Анонс та прогноз матчів читайте на "Футбол 24".

Динамо – Карпати

2 вересня, 19:30, Київ, НСК "Олімпійський"

Головний арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Динамо після поразки від Аякса має, за влучним висловом Віктора Циганкова, підніматися з колін та реабілітовуватися перед власними вболівальниками – причому не в конкретному матчі проти Карпат, а протягом усього сезону. Кваліфікація ЛЧ показала, наскільки важливим є чемпіонство, тому кияни більше не мають права грати резервом й втрачати очки, як це трапилось тиждень тому в Одесі. Починати чемпіонський шлях з Карпат – ідеальний варіант для Динамо, адже львів'яни у Києві завжди непереконливі; минулого сезону вони програли команді Хацкевича з рахунком 5:0, хоча потім взяли нічию вдома. "Біло-сині" забов'язані повторювати домашній досвід.

Шепелєв: У матчі з Карпатами не буде таких емоцій, як з Аяксом

Нападник "Динамо" Назарій Русин забив гол у ворота Чорноморця в шостому турі УПЛ

Карпати у шостому турі зганьбилися на повну, влетівши у рідних стінах аутсайдеру УПЛ – Арсеналу-Київ (1:2). Цим вони поставили себе у досить скрутне становище, адже вересневі матчі проти грандів і так не обіцяють очок, а ще кілька осічок у доповнення можуть залишити львів'ян без першої шістки де-факто. Ще більшою проблемою є той факт, що "леви" за два місяці поки так і не навчилися не провалювати один з таймів, хоча все ще залишаються технічним, зіграним і досить запальним колективом. Особливо нестабільні "зелено-білі" в обороні: коли Аді Мегреміч сконцентрований, а Артем Федецький на полі – це гарні Карпати, але без цих компонентів все йде шкереберть. У Києві львів'яни зацікавлені у першому варіанті – ну або welcome to друга шістка УПЛ.

Статистика протистояння Динамо проти Карпат
Всього:
55 матчів, 39 перемог Динамо, 11 нічиїх, 5 перемог Карпат. Різниця м’ячів – 101:34.
У Прем’єр-лізі: 48 матчів (+32, =11, -5, 90:33)

Кадрова ситуація Динамо виглядає непогано, але наявність Артема Бєсєдіна хоча б заявці наразі під великим сумнівом. Форвард травмувався ще у п'ятому турі, в Амстердамі зіграв на знеболювальних, але минулі дві гри пропустив. Ризикувати найбільш корисним нападником на старті сезону Олександр Хацкевич не стане. Щодо Карпат, то їм точно не допоможе травмований Катріель Санчес, а участь Артема Федецького у грі знаходиться під питанням. Натомість, "леви" встигли заявити орендованого у Леганеса нападника Вільяма де Камарго, який може скласти конкуренцію Мар'яну Шведу.

"Родзинки" матчу:
– Карпати в зустрічах проти Динамо не перемагають впродовж 16-ти (!) ігор: 3 нічиї та 13 поразок;
– Динамо у чемпіонатах на своєму полі не програє впродовж 20-ти ігор: 17 перемог, 3 нічиї.

Орієнтовні склади на матч Динамо – Карпати

Динамо: Бойко, Піваріч, Кадар, Бурда, Кендзьора, Сидорчук, Буяльський, Вербіч, Шапаренко, Циганков, Русин

Карпати: Кучинський, Лебеденко, Мегреміч, Федецький, Мірошниченко, Ербес, Голодюк, Карраскаль, Ді Франко, Мякушко, Швед

Прогноз Футбол 24 – 1:0

Арсенал-Київ – Зоря

2 вересня, 19:30, Київ, стадіон ім. В. Лобановскього

Головний арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Арсенал Київ тиждень тому здобув першу перемогу в сезоні, перегравши на виїзді львівські Карпати. Ще більш приємно виглядає загальний прогрес українських "канонірів" – так, за останні три тури кількість і точність ударів по воротах зросла на 50% (від п'яти неточних у матчі з Олександрією до п'яти точних (з десяти загалом) у грі з Карпатами). Кияни зробили ставку на стандарти, забивши після них два з трьох своїх крайніх голів, а пресинг став більш високим і якісним. Втім, те, що спрацювало на Карпатах, може не спрацювати на Зорі, яка для киян поки що є командою з іншої планети. Тим не менш, якщо підопічні Раванеллі не бажають завершувати сезон на останній позиції, то брати очки доведеться і в цьому матчі.

Раванеллі: Впевнений, що Арсенал-Київ на правильному шляху

Головний тренер "Зорі" Юрій Вернидуб після поразки від Лейпцига збирався подавати у відставку

Зоря після драматичної поразки у Лейпцигу два дні висіла у підвішеному положенні, адже Юрій Вернидуб оголосив про своє бажання піти з клубу. Поговоривши з президентом Євгеном Геллером, головний тренер змінив своє рішення, але поки невідомо, як це позначилось на емоційному стані луганців – це могло як розворушити, так і шокувати ще більше. Як би там не було, а права на осічку Зоря не має – після шести турів "чорно-білі" знаходяться на шостій позиції, відстаючи від третього місця вже на цілих сім очок. Якщо "мужики" не хочуть ще раз проходити через важку кваліфікацію Ліги Європи, то вони повинні зібратись і наздоганяти конкурентів щосили.

Статистика протистояння Арсенала-Київ проти Зорі
Всього:
17 матчів, 6 перемог Арсенала-Київ, 7 нічиїх, 4 перемоги Зорі. Різниця м’ячів – 27:19.
Всі матчі були зіграні лише в рамках УПЛ.

Кадрова ситуація обох команд стабільна. Зорі досі не може допомогти Артем Громов, який досі не відновився від пошкодження, отриманого у другому турі. Всі інші футболісти готувалися до гри проти Арсенала-Київ у штатному режимі – в тому числі й орендований у Спортінга форвард Леонардо Руїс. Дискваліфікованих у складі луганців немає – на відміну від суперника, якому не допоможе Оскар Піріс.

"Родзинка" матчу:
– Арсенал-Київ утримує антирекорд чемпіонату, пропускаючи на своєму полі впродовж 16-ти (!) матчів – 23 м'яча.

Орієнтовні склади на матч Арсенал-Київ – Зоря

Арсенал-Київ: Сітало, Дубінчак, Карась, Єліч, Майданевич, Євтовскі, Оріховський, Лола, Гринь, Бушман, Алєксєєв

Зоря: Махарадзе, Михайличенко, Сваток, Вернидуб, Тимчик, Сілас, Харатін, Рафаель да Сілва, Лєднєв, Караваєв, Леонардо Руїс

Прогноз Футбол 24 1:2

Десна – Олімпік

2 вересня, 14:00, Чернігів, стадіон ім. Ю. Гагаріна

Головний арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Десна у минулому турі нарешті здобула другу перемогу в сезоні, прибивши на виїзді луганську Зорю. Так, "чорно-білі" грали напіврезервом і були зосереджені на Лейпцигу, однак якість футболу чернігівців все одно заслуговувала на похвалу – це було швидко, яскраво та агресивно. Втім, даний успіх не матиме жодного значення, якщо "сіверяни" програють Олімпіку – з огляду на склад та амбіції, які йому відповідають, це буде провал. Підопічні Олександра Рябоконя вже давно мали б складати конкуренцію Олександрії та Ворсклі у боротьбі за медалі, однак наразі вони знаходяться навіть поза межами першої шістки. Ще кілька невдалих матчів – і Десна розпрощається з мріями про єврокубки і стане претендентом на головне розчарування сезону.

Безбородько: Вважаю, що Десна могла набрати більше очок

Десна у минулому турі здобула другу перемогу в сезоні

Олімпік тиждень тому розкатав дуже веселе дербі проти Шахтаря. Так, команда програла з розгромним рахунком 2:5, однак якість футболу в останні 15 хвилин довела, що "олімпійці" в повному порядку. Особливо гарно виглядав французький новачок Максім Тейшейра, який вийшов на заміну – з огляду на те, що і в минулих матчах він посилював гру, можна говорити про появу нової зірки УПЛ для клубів другої руки. Загалом же, Олімпік не втратив у якості, хоча поки що в турнірній таблиці він знаходиться навіть нижче Десни. Їх очна зустріч має показати, хто більш гідний першої шістки.

Статистика протистояння Десни проти Олімпіка
Всього:
5 матчів, 3 перемоги Десни, 0 нічиїх, 2 перемоги Олімпіка. Різниця м’ячів – 10:7
У Прем’єр-лізі: раніше не зустрічалися.

Кадрова ситуація чернігівців виглядає трохи гірше, ніж у суперника. "Сіверян" покинув півзахисник Роман Кісіль, який не проходив у основу й розірвав контракт за обопільною згодою. Крім того, серйозного ушкодження зазнав Дмитро Хльобас, який пропустить гру. Олімпік же припинив співпрацю з хавбеком Євгеном Морозенком, який не зміг закріпитись у новому клубі, але підписав талановитого форварда кропивницької Зірки Дмитра Білонога. У лазареті донеччан знаходиться лише Євген Цимбалюк, а дискваліфікованих на цей матч футболістів нема.

"Родзинки" матчу:
– "Олімпійці" не знають радості гостьових перемог у Прем'єр-лізі сім матчів поспіль: три нічиї, чотири поразки.
– Олександр Ковпак може забити 75-й гол у чемпіонатах.

Орієнтовні склади на матч Десна – Олімпік

Десна: Паст, Люлька, Гітченко, Братков, Д. Фаворов, Огіря, Коберідзе, А. Фаворов, Філіппов, Старенький, Безбородько

Олімпік: Кринський, Є. Пасіч, Кравченко, Гришко, Зубейко, Вакуленко, Кольцов, Балашов, Сондей, Ксьонз, Дєгтярьов

Прогноз Футбол 24 – 2:2

Львів – Олександрія

2 вересня, 17:00, Львів, "Арена Львів"

Головний арбітр: Микола Кривоносов (Київ)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Львів у минулому турі був близьким до перемоги, забивши два м'ячі у ворота Маріуполя та не реалізувавши пенальті, але в результаті зіграв внічию – 2:2. Таким чином, "новачок" УПЛ став єдиним клубом у новому сезоні, який за п'ять останніх матчів не виграв жодного разу. Наразі львів'яни знаходяться на дев'ятій позиції, хоча поки що відставання від першої половини таблиці становить всього лише три очки. Якщо вони дійсно збираються виконувати озвучену задачу потрапляння у єврокубки, то перемагати потрібно прямо зараз.

Бакалов: До мене Львів практикував закритий футбол, я зробив його більш спрямованим на атаку

Олександрія перед матчем 7-го туру УПЛ відірвалася від головних конкурентів на шість і більше очок

Олександрія після поразки від Динамо продовжила свою переможну ходу, розбивши на своєму полі Ворсклу. Перевага футболістів Володимира Шарана була настільки великою, що тренер сам здивувався – господарі завдали 18 ударів по воротах, не отримали жодного точного удару у відповідь та виграли, забивши два голи за дві хвилини. Ця звитяга дозволила Олександрії закріпитися на другій сходинці (як мінімум, до матчу Динамо проти Маріуполя) з 15 очками та відірватись від головних конкурентів за бронзу на відстань у дві перемоги й більше. Жодних проявів втоми від такого темпу не помітно, тому Олександрія зараз – очевидний фаворит поєдинку зі Львовом.

Статистика протистояння Львова проти Олександрії
Всього:
8 матчів, 3 перемоги Львова, 2 нічиї, 3 перемоги Олександрії. Різниця м’ячів – 8:10
У Прем’єр-лізі: раніше не зустрічалися.

Кадрова ситуація команд ідеальна – ні травмованих, ні дискваліфікованих. Всі футболісти готувалися до матчу у штатному режимі, тому можна констатувати – наставникам доступний повний набір виконавців.

"Родзинки" матчу:
– У Прем'єр-лізі Львів на своєму полі програє впродовж рекордних для клубу чотирьох матчів та не забиває голів впродовж 365 хвилин.

Орієнтовні склади на матч Львів – Олександрія

Львів: Бандура, Воронін, Парамонов, Адамюк, Голіков, Приймак, Каленчук, Панамбі, Бруно, Западня, Дуарте

Олександрія: Паньків, Цуріков, Бондаренко, Шендрик, Пашаєв, Банада, Запорожан, Задерака, Ковалець, Протасов, Пономарь

Прогноз Футбол 24 – 1:2